Tulipany cz.2
Re: Tulipany cz.2
A był Zurel był aż muszę jutro sprawdzić jak się czują Układ tego wzoru podobny ma Hapy Generation, ale ten ma jeszcze ładne listki
- Rennni
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2012, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Happy Generation....Ooooo białe paski na liściach....piszę do listy zakupów
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
Zurel cudny, właśnie mi się przypomniało, że go posadziłem na jesieni i czekam. U mnie na razie same liście tylko.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
-
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Część tulipanów nie wypuściło pąków kwiatowych i ma tylko jeden duży liść. Co jest tego przyczyną?
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Moje też nie miały łodyg z pąkami. Jednak coś się zmienia- 2 kwiaty miały pąki wczoraj.
Witam jaka może być przyczyna nie kwitnięcia tulipanów ( mają liście ale nie kwitną) co roku kilka takich sztuk się znajdzie i mimo że dokupuje co roku kolejne kwiatów mi jakoś nie przybywa
- atrano
- 50p
- Od: 2 lut 2012, o 19:04
Tulipany, które nie kwitną to mogą być zbyt małe cebulki przybyszowe z zeszłego roku, albo te sztuki, które zostały ścięte do wazonu w ubiegłym sezonie.
-
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
U mnie cebule te kwitły w ubiegłym roku. Teraz mają tylko po 1 dużym liściu jak pisałem. U sąsiadów jest to samo.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 21 wrz 2010, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie jest to samo. Tylko 1/3 tulipanow ma zamiar kwitnąć. Podejrzewam, że jest to problem tak krótkiej zimy i małej ilości mrozów.
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
Ja myślę, że te które nie kwitną to po prostu za małe cebulki. W zeszłym roku wiosna przyszła późno, zakwitły, ale nie zdążyły nabrać masy potrzebnej do kwitnienia.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Ja w zasadzie nie narzekam chociaż też nie wszystkie będą kwitły ale to z powodów wyrywania kwiatów w ubiegłym roku
Zdjęcia zostały usunięte z hostingu.
bab...
Zdjęcia zostały usunięte z hostingu.
bab...
- Rennni
- Od: 22 lip 2012, o 21:53
Ja również nie narzekam na kwiat tulipanů, obecnie najlepszym w tym roku jest Heart's Delight.....w zeszłym roku 5 kwiatów, w tym roku 15 kwiatów
Nawożona albo? Po wyjrzeć liście daję Cererit i kiedy widziat pąk, daję Kristalon-kwiat.
I kwitną jak szalone
Heart's Delight 15.4.2013
Heart's Delight 24.3.2014
Nawożona albo? Po wyjrzeć liście daję Cererit i kiedy widziat pąk, daję Kristalon-kwiat.
I kwitną jak szalone
Heart's Delight 15.4.2013
Heart's Delight 24.3.2014
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Witam.
Od pewnego czasu "coś" sukcesywnie podjada mi tulipany. Mam już cały bukiet ściętych w domu. Coś zjada cebulki. (W pobliżu jest korona cesarska, podobno to odstrasza szkodniki). Jak temu zaradzić? Boję się, że nie doczekam ich kwitnienia.
Od pewnego czasu "coś" sukcesywnie podjada mi tulipany. Mam już cały bukiet ściętych w domu. Coś zjada cebulki. (W pobliżu jest korona cesarska, podobno to odstrasza szkodniki). Jak temu zaradzić? Boję się, że nie doczekam ich kwitnienia.