Malachitowe parapetowe i balkonowe :)
- onectica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Malachitowe parapetowe i balkonowe :)
To popikowałaś już te pomidory w końcu? Ile Ci wyszło?
- luna1202
- 100p
- Od: 21 mar 2014, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne bratki! I ten skrętnik też bardzo ciekawy. Ale najbardziej to Ci zazdroszczę kwiatuszków na pomidorkach
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Dziękuję za wizyty!
Z pracy się cieszę bardzo, tylko jak się pracuje przy roślinach, to i pokusa większa, ciągle coś fajnego przychodzi
Pomidory popikowałam, wyszło mi coś koło 15 + miechunki i bakłażany. Nie wiem, gdzie to posadzę, bo generalnie balkon już powoli przestaje mieścić (na razie są bratki, goździki, trzy róże, porzeczka z poziomkami, skrzynka z rzodkiewką i szczypiorem, mięta i cała reszta przezimowanej ferajny - a gdzie jeszcze petunie, rozsada... ). Ale nie ma się co przejmować, bo - wiosna!
Najpiękniejszy czas w roku to właśnie wiosna, jak świat się budzi. Ta gwałtowna przemiana, niemal z dnia na dzień - jakby ktoś nagle oblał świat zielenią
Szkoda tylko, że do tego tak mało słońca. Ale rośliny sobie radzą!
I pięknie kwitną:
Nawet te, których na pierwszy rzut oka się nie podejrzewa
A jak kwiaty, to i zapylacze!
A na balkon przybyła piękna dalia - nie mogłam się oprzeć. Na razie jeszcze postoi w domu:
Z pracy się cieszę bardzo, tylko jak się pracuje przy roślinach, to i pokusa większa, ciągle coś fajnego przychodzi
Pomidory popikowałam, wyszło mi coś koło 15 + miechunki i bakłażany. Nie wiem, gdzie to posadzę, bo generalnie balkon już powoli przestaje mieścić (na razie są bratki, goździki, trzy róże, porzeczka z poziomkami, skrzynka z rzodkiewką i szczypiorem, mięta i cała reszta przezimowanej ferajny - a gdzie jeszcze petunie, rozsada... ). Ale nie ma się co przejmować, bo - wiosna!
Najpiękniejszy czas w roku to właśnie wiosna, jak świat się budzi. Ta gwałtowna przemiana, niemal z dnia na dzień - jakby ktoś nagle oblał świat zielenią
Szkoda tylko, że do tego tak mało słońca. Ale rośliny sobie radzą!
I pięknie kwitną:
Nawet te, których na pierwszy rzut oka się nie podejrzewa
A jak kwiaty, to i zapylacze!
A na balkon przybyła piękna dalia - nie mogłam się oprzeć. Na razie jeszcze postoi w domu:
Masz rację Dorotko, przemiany są bardzo gwałtowne, dlatego m.in. tak kochamy wiosnę. Brawa za spostrzegawczość, jak Ty wypatrzyłaś tę różową szyszeczkę na modrzewiu? A już dalia prawdziwa ślicznotka, ogólnie nie przepadam za daliami, ale ta jest cudna.
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Śliczna ta dalia, gratuluję udanego zakupu
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Ja podobnie jak Basia, za daliami nie przepadam, ale ta jest wyjątkowo śliczna. Albo pięknie zaprezentowana Warta uwagi. Natomiast jak Ty zrobiłaś zdjęcie temu zapylaczowi??? Ja bym chyba z wrzaskiem doniczkę upuściła
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No prawie jak środek lata, tyle kolorów!
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
A tak nawiasem mówiąc: masz balkon większy od mieszkania?Malachitek pisze: Pomidory popikowałam, wyszło mi coś koło 15 + miechunki i bakłażany. Nie wiem, gdzie to posadzę, bo generalnie balkon już powoli przestaje mieścić (na razie są bratki, goździki, trzy róże, porzeczka z poziomkami, skrzynka z rzodkiewką i szczypiorem, mięta i cała reszta przezimowanej ferajny - a gdzie jeszcze petunie, rozsada...
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Dalia śliczna! Nie na tyle, że dałabym się na nią skusić, bo daliom w zeszłym roku powiedziałam never ever, ale u kogoś pooglądać tak ładnie wybarwione kwiatki bardzo przyjemnie
A szyszunię jak fajnie sfociłaś! Pierwszy raz takie cos widzę
A szyszunię jak fajnie sfociłaś! Pierwszy raz takie cos widzę
Oj, tak pokusa silniejsza... rozumiem to zapylacz ogromny... pięknie to powiedziałaś o zielonym kolorze... faktycznie tak to wygląda- na pstryknięcie palców świat się budzi i wiosennie wygląda różowa szyszka- cudności, jak i dalia
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Przychodzę z rewizytą.Kochana i tyle piękności i pyszności na balkonie potrafisz stworzyć,wielkie brawa.Ja bym tak nie potrafiła,co wsadzę w donicę to nici z tego no może niektóre jednoroczne dają radę ale pomidory nie udały mi się.Trudna sztuka,podziwiam wielce
Kilka lat miałam modrzew i nigdy nie pokazał mi jak "kwitnie"
Kilka lat miałam modrzew i nigdy nie pokazał mi jak "kwitnie"
- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Dorotko ciekawa jestem Twojego balkonu a dalia śliczna
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki