Pomidorki koktajlowe - 3 cz.
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Pomidorki koktajlowe - 3 cz.
Na dole wystarczy, chyba że postawisz te wiaderka na czymś płaskim(betonie czy jakiejś płycie) i przez to nie będzie mógł swobodnie uciekać nadmiar wody. Wtedy pomocne są otwory nie w samym dnie ale na łączeniu dna z ścianką W niektórych doniczkach są takie otwory gdyż mają płaskie podstawki. Chyba o To chodziło Marii a nie o sam fakt otworów w dnie
Posadziłem już Cherry Pomidorki Tiny Tim..czekam jeszcze na perlit i jutro do docelowych doniczek
Odmiana do domu na parapet polecana na niemieckich forach.
Info:
Pomidor Tiny Tim to niewielka roślina, rosnąca tylko do 30 cm wysokości. Może być uprawiana jako roślina doniczkowa o każdej porze roku, owoc jest soczysty i ma bardzo dobre słodko / kwaśne pomidory. Jest to doskonała odmiana do małych ogródków, gdzie jest ograniczona przestrzeń i znakomita do uprawy w pojemnikach. Może być uprawiana w korytkach , doniczkach, pięknie wygląda w wiszącym koszu lub korytku balkonowym. Tiny Tim nadaje się również do uprawy hydroponicznej ( bezglebowa uprawa roślin na pożywkach wodnych).Tiny Tim będzie rosnąć również w miejscach słabłonecznionych w odróżnieniu od innych odmian pomidorów. Dobrze znosi chłodną wiosnę, dojrzewa szybko, około 45 dni od rozsady. Obfite plony niewielkich pomidorów o wadze od 12 do 14 gramów. Wysiew cały rok.
Tygodniowy maluch
Po 6 dniach
Odmiana do domu na parapet polecana na niemieckich forach.
Info:
Pomidor Tiny Tim to niewielka roślina, rosnąca tylko do 30 cm wysokości. Może być uprawiana jako roślina doniczkowa o każdej porze roku, owoc jest soczysty i ma bardzo dobre słodko / kwaśne pomidory. Jest to doskonała odmiana do małych ogródków, gdzie jest ograniczona przestrzeń i znakomita do uprawy w pojemnikach. Może być uprawiana w korytkach , doniczkach, pięknie wygląda w wiszącym koszu lub korytku balkonowym. Tiny Tim nadaje się również do uprawy hydroponicznej ( bezglebowa uprawa roślin na pożywkach wodnych).Tiny Tim będzie rosnąć również w miejscach słabłonecznionych w odróżnieniu od innych odmian pomidorów. Dobrze znosi chłodną wiosnę, dojrzewa szybko, około 45 dni od rozsady. Obfite plony niewielkich pomidorów o wadze od 12 do 14 gramów. Wysiew cały rok.
Tygodniowy maluch
Po 6 dniach
Ordo et pax
-
- 500p
- Od: 2 kwie 2013, o 08:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Spontan,
czy siałeś już kiedyś tą odmianę, czy to pierwszy raz, chętnie już bym sobie posiała jakieś pomidorki,chyba się skuszę na tą odmianę, jest na alleeeegro.
czy siałeś już kiedyś tą odmianę, czy to pierwszy raz, chętnie już bym sobie posiała jakieś pomidorki,chyba się skuszę na tą odmianę, jest na alleeeegro.
MONIA
Zapraszam:)
-
- 200p
- Od: 22 sty 2013, o 21:26
Ja ją zamówiłam z tej strony tę odmianę i jeszcze trzy inne:
http://www.nasionatropikalne.pl/index.p ... i-tiny-tim ,
zamówionych nasion mam już mnóstwo /akcja wymiany i str. internetowe/, ale nie mogę się powstrzymać.
pozdrawiam
Krystyna
http://www.nasionatropikalne.pl/index.p ... i-tiny-tim ,
zamówionych nasion mam już mnóstwo /akcja wymiany i str. internetowe/, ale nie mogę się powstrzymać.
pozdrawiam
Krystyna
Jeśli ktoś się nie może powstrzymać to przecież zawsze można sobie wysiać jednego pomidorka obojętnie jakiego i go niańczyć do oporu . Nawet jak nic z tego nie będzie to wzbogaci to doświadczenie w uprawie.
-
- 200p
- Od: 22 sty 2013, o 21:26
Pomidoro, ja nie mogę się powstrzymać przed zamawianiem nasion.
Jak tylko ktoś podsunie jakąś fajną odmianę /szczególnie balkonową- czyli niską/ to ja również mam na nią ochotę.
W zeszłym roku obiecałam sobie, że będzie tylko Megagron, ale jak ruszyła akcja to obietnice diabli wzięli
pozdrawiam
Krystyna
Jak tylko ktoś podsunie jakąś fajną odmianę /szczególnie balkonową- czyli niską/ to ja również mam na nią ochotę.
W zeszłym roku obiecałam sobie, że będzie tylko Megagron, ale jak ruszyła akcja to obietnice diabli wzięli
pozdrawiam
Krystyna
- Dziunia87
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
Spontan koniecznie zdawaj na bieżąco relację z uprawy tej ciekawej odmiany. Bardzo proszę także o fotorelację, bo jeśli rzeczywiście Tiny Tim można tak sobie na parapecie hodować przy słabych warunkach oświetleniowych, to to będzie hicior pośród pomidorów, szczególnie dla tych niecierpliwych!
-
- 500p
Ja wczoraj zakupiłam nasionka Tiny Tim. Jak tylko dojdą do mnie nasionka, zabieram się za sianie.
MONIA
- Dziunia87
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
monberko także powyższą prośbę kieruję również i do Ciebie
-
- 500p
Sylwuś, nie ma problemu, na bieżącą będę pokazywać co i jak
MONIA
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Nie kuś Nie mam ziemi aby przepikować. Mam tylko wiaderko z działki gliniastej i nie wiem jak w takiej ciężkiej dadzą radę
A ja nawet ziemi jeszcze nie mam ,a gdzie nasiona,a Wy rozsade pokazujecie!