Papryka do gruntu. Część 4
- rozmalinka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 sty 2013, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Papryka do gruntu. Część 4
Aga, a w jakim torfie siałaś ? Mam nadzieję, że w odkwaszonym Zraszaj i zasilaj Astvitem - bardzo dobra, uniwersalna odżywka.
Pozdrawiam. Ania
Tak, tak w odkwaszonym
Wygladaja ładnie tylko sa strasznie malutkie.
Wygladaja ładnie tylko sa strasznie malutkie.
Regulamin się kłania
- rozmalinka
- Od: 7 sty 2013, o 11:54
Polecam ten środek. Sama nim prowadzę sadzonki, za namową pana z ogrodniczego sklepu i rosą pięknie, nie chorują
Pozdrawiam. Ania
- offca11
- 200p
- Od: 4 mar 2013, o 07:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale Aga pisała, że fertyguje to jedzenia nie powinno im brakować a tak to może tylko przenawozić.rozmalinka pisze: Zraszaj i zasilaj Astvitem - bardzo dobra, uniwersalna odżywka.
Pozdrawiam Mateusz
- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Błażej, to co jest na samym środeczku papryki to kwiatek, ale zaczekaj z obrywaniem jak będzie go łatwo uchwycić. Natomiast po bokach to rozwidlenia (a nie wilki) i tych absolutnie nie usuwaj .
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Tak właśnie myślałem Dziękuje Jolu Bo tak jak napisałem, to nie są wilki takie typowe, wychodzące z kątów liści, tylko tak jakby papryka w pewnym momencie równomiernie się rozszczepiła na trzy strony, w identyczne pędy Pytałem o tego pąka i jego usunięcie, bo gałązek nie mam zamiaru Przynajmniej na razie
- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Moja papryka na dzień dzisiejszy tak wygląda: Przez pobyt w szpitalu wysiałam ją sporo za późno bo jakoś 15-17.03. Powiedzcie co z nią zrobić... Czy po tych majowych chłodach wsadzić ją do tunelu czy trzymać jeszcze w domku? Czy wspomagać ją jakimś nawozem? Takim samym co pomidory?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
-
- 500p
- Od: 20 lut 2012, o 13:17
Papryka ma podobne wymagania pokarmowe co pomidor.
A co do wysadzania - papryka jest bardziej wrażliwa na temperaturę niż pomidor, ja zawsze wysadzam do gruntu końcem maja, zwłaszcza, że zwykle rozsada nie jest przerośnięta - tak jak u ciebie. Trzymaj w doniczkach w słonecznym miejscu, na noc trzymaj w domu - w stale wysokiej temperaturze szybko dogoni papryki wysiewane początkiem marca
A co do wysadzania - papryka jest bardziej wrażliwa na temperaturę niż pomidor, ja zawsze wysadzam do gruntu końcem maja, zwłaszcza, że zwykle rozsada nie jest przerośnięta - tak jak u ciebie. Trzymaj w doniczkach w słonecznym miejscu, na noc trzymaj w domu - w stale wysokiej temperaturze szybko dogoni papryki wysiewane początkiem marca
Pytanie w czym ta papryka rośnie i czym jest nawożona ?
- andzia458
- 500p
Ziemia uniwersalna- ten sam rodzaj od trzech lat. Nawożona?- wodą odstaną...
tysonka- dziękuję.
tysonka- dziękuję.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Ziemia uniwersalna to mi nic nie mówi. Chyba każda firma produkująca podłoża ma taką w swoim katalogu ?.
Konkretnie jakiej firmy ?
Konkretnie jakiej firmy ?
-
- 500p
- Od: 20 lut 2012, o 13:17
Ups... forumowicz był przytomniejszy, że Cię zapytał o to podłoże... fakt, że to może być przyczyna...
- andzia458
- 500p
O ile się nie mylę to jest ta właśnie ziemia: http://grilliogrod.pl/product_info.php/ ... 20l-p-1148