Na starym po nowemu.
- Beaby
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Na starym po nowemu.
Tak, ktoś u Ciebie napisał, że "rozłażą się na boki"... dla mnie to sygnał do zapytania co i jak
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja właśnie też muszę w prezencie komuś przekazać mojego grudnika
- Beaby
Cieszę się, Patrycjo, że natychmiast znalazł się ochotnik na zygokaktusa! Niezwykłe to Forum... mówisz i masz
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Wandzia! ale to raczej pytanie albo stwierdzenie z powątpiewaniem. Moje się nie rozłażą
- Beaby
Bingo, Paula
No ja nie znam tych kwiatów, więc nie wyczułam czy to powątpiewanie, czy nie.
Dawno temu miałam tylko żółtego, marnego i tak mi się one kojarzyły jak dotąd.
Jabłuszek ta jedna ma sporo, fakt. Ale druga choruje. Myślałam, że ją usunę ale jak zobaczyłam w programie, że jabłonie można prowadzić w szpalerze jeśli nie liczy się na wieloowocowość - to spróbuję od przyszłego sezonu właśnie tak ją poprowadzić.
No ja nie znam tych kwiatów, więc nie wyczułam czy to powątpiewanie, czy nie.
Dawno temu miałam tylko żółtego, marnego i tak mi się one kojarzyły jak dotąd.
Jabłuszek ta jedna ma sporo, fakt. Ale druga choruje. Myślałam, że ją usunę ale jak zobaczyłam w programie, że jabłonie można prowadzić w szpalerze jeśli nie liczy się na wieloowocowość - to spróbuję od przyszłego sezonu właśnie tak ją poprowadzić.
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Nadrabiam zaległości krwawnik trochę się rozrasta ,ale nie w sposób uciążliwy ,a raczej atrakcyjny ,piękne piwonie masz , ja siedzę jeszcze w Sosnowcu i boję się że kwitnienie moich mnie ominie , kwiaty w doniczkach wyglądają przeuroczo ,wiklinowe skrzyneczki miodzio , ale szystko przebija powojnik na balach CUUUDO ,to masz dom czy coś innego z tych bali
Możesz pokazać tą kalinę z odległości trochę ,mam na nią ochotę bo kwitnie później niż Roseum i wygląda na inny trochę kwiat .Dobrze że zimno i pada to nie żal mi że siedzę w mieście , tym bardziej że podobno od środy ma już być ciepło , więc kwiaty rozwitną bujnie .
Możesz pokazać tą kalinę z odległości trochę ,mam na nią ochotę bo kwitnie później niż Roseum i wygląda na inny trochę kwiat .Dobrze że zimno i pada to nie żal mi że siedzę w mieście , tym bardziej że podobno od środy ma już być ciepło , więc kwiaty rozwitną bujnie .
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Zostaw sosenke ,urośnie szybciej niż myślisz ,brzoskwini to Ci strasznie zazdroszczę , u mnie każde przemarzają
No i cudne rozchodniki w korzeniach , już wyglądają super , a jak się rozrosną to będzie piekniście
No i cudne rozchodniki w korzeniach , już wyglądają super , a jak się rozrosną to będzie piekniście
- Beaby
Reniu - świetnie, że krwawnik jest w miarę spokojny, czyli zostaje tam gdzie go posadziłam. Może jeszcze zdążysz na festiwal piwonii do siebie .
A jakie masz kolorki?
Powojnik jest przy ścianie domu (domek z bali) - nie sądziłam, że będzie aż taki duży. Poszedł sobie na prawo to teraz go zbieram na lewo - stąd to puste miejsce, ale już idzie ładnie w drugą stronę i mam nadzieję, że niebawem zapełni też tamte widoczne jeszcze podpórki.
Całą prawie tę ścianę, z jeszcze dość małym powojnikiem w tle widać na mojej 1. stronie - na zdjęciu z laurowiśnią.
Brzoskwinia już jest darowana komuś - czekamy tylko na owoce i potem jedzie do ROD. Bo znajomej wszystkie drzewka owocowe poszły.
Kalina to Roseum - być może i te różnią się między sobą. Pstryknę fotkę jak tylko deszcz przestanie atakować.
Zobaczymy jak szybko pieńki pozwolą się tym skalniakom rozwijać. Też myslę, że może być fajnie.
Oby się sprawdziło co piszesz o pogodzie, że od jutra ma być cieplej
O sosenkach (5 szt) jeszcze rozmyślam, ale w razie czego wiem komu je przesłać
A jakie masz kolorki?
Powojnik jest przy ścianie domu (domek z bali) - nie sądziłam, że będzie aż taki duży. Poszedł sobie na prawo to teraz go zbieram na lewo - stąd to puste miejsce, ale już idzie ładnie w drugą stronę i mam nadzieję, że niebawem zapełni też tamte widoczne jeszcze podpórki.
Całą prawie tę ścianę, z jeszcze dość małym powojnikiem w tle widać na mojej 1. stronie - na zdjęciu z laurowiśnią.
Brzoskwinia już jest darowana komuś - czekamy tylko na owoce i potem jedzie do ROD. Bo znajomej wszystkie drzewka owocowe poszły.
Kalina to Roseum - być może i te różnią się między sobą. Pstryknę fotkę jak tylko deszcz przestanie atakować.
Zobaczymy jak szybko pieńki pozwolą się tym skalniakom rozwijać. Też myslę, że może być fajnie.
Oby się sprawdziło co piszesz o pogodzie, że od jutra ma być cieplej
O sosenkach (5 szt) jeszcze rozmyślam, ale w razie czego wiem komu je przesłać
- Beaby
- patusia336
- 1000p
Cudownie Ci piwonia rozkwitła, bratki długo się trzymają i jakie już masz aksamitki w kwiatkach
- Beaby
Pati, ja też bardzo lubię aksamitki... ale ślimaki niestety jeszcze bardziej, wszędzie wchodzą za nimi.... Zresztą za bratkami u mnie też. Poszukam miniaturowego drutu kolczastego , jakaś maść może jest też na brzegi skrzynek - tak nie może być, bo nawet jak wysoko trzeba wyleźć to wyłażą
Co do rodzaju "śmierdziuszków" to jest ich sporo, wszystkie dobrze rosną i bardzo długo kwitną jeśli obrywa im się stare kwiaty - sprawa tylko wielkości i koloru. Jest w czym przebierać i wybierać, no i zbierać nasiona
W skrzyni mam aksamitkę dużą pełną (1 szt). Duże zwykłe też są super i chyba nawet mocniej się rozkrzewiają niż ta pełna.
Bardzo długo utrzymuje się kwiat. A złamane zawsze mam w wazonie w domu, też są wytrzymałe jako cięte.
Co do rodzaju "śmierdziuszków" to jest ich sporo, wszystkie dobrze rosną i bardzo długo kwitną jeśli obrywa im się stare kwiaty - sprawa tylko wielkości i koloru. Jest w czym przebierać i wybierać, no i zbierać nasiona
W skrzyni mam aksamitkę dużą pełną (1 szt). Duże zwykłe też są super i chyba nawet mocniej się rozkrzewiają niż ta pełna.
Bardzo długo utrzymuje się kwiat. A złamane zawsze mam w wazonie w domu, też są wytrzymałe jako cięte.
- patusia336
- 1000p
Dobrze wiedzieć, na szczęście do moich jedynych aksamitek ślimaki nie dotrą, za wysoko im na czwarte piętro
- Beaby
Szczęściara!
Właśnie zmierzyłam tę dużą aksamitkę: wysokośc główki to 7 cm a średnica to 14 cm (a to młoda sadzonka jest).
Właśnie zmierzyłam tę dużą aksamitkę: wysokośc główki to 7 cm a średnica to 14 cm (a to młoda sadzonka jest).