Moja się taka zrobiła jak owiał ją zimny wiatr,i przestała rosnąć.Ale już się wylizała i odnowa zaczyna się wspinać po tyczce.magdeczka87 pisze:Moje szczepki się ukorzeniły wreszcie.
Ale mam inny problem. Moja kobea zrobiła się czerwona, to normalne? Nie usycha, nie ma plam, tylko wygląda trochę jak drzewo na jesień:)
Kobea i jej uprawa cz.4
-
- 100p
- Od: 13 lut 2015, o 13:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kobea i jej uprawa cz.4
Gdy czasem musisz się zatrzymać
Pozdrawiam Agnieszka
Pozdrawiam Agnieszka
- ElzbietaaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje sieroty po obcięciu czubków słabo rosną, na noc chowam do domu a na dzień na podwórko.
-
- 50p
- Od: 3 mar 2014, o 14:13
Moje całe dwie sztuki rosły jak szalone dopóki nie uszczyknęłam im czubków, a musiałam to zrobić bo już nie miałam pomysłu na podpory dla nich. Puściły trochę bocznych malutkich pędów, które są zielone, a całe roślinki są czerwono-brązowe. Nie wiem czy to od zimnego wiatru, tu raczej nie ma przeciągów. Pomyślałam jeszcze o wpływie gorącego powietrza, bo stoją nad grzejnikiem. Czubki się ukorzeniły i właśnie je posadziłam. Stoją na oknie południowym, mają dużo słońca. Wyglądają tak od dłuższego czasu. Czy zrobiłam coś źle? Chciałabym wiedzieć na przyszłość, pierwszy raz siałam kobee.
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Dziwne u mnie dobrze rośnie ale na dworze nie była. W domu upału nie mam i ona stoi w cieniu raczej a rośnie jak szalona.
- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Ja w tym roku siałem kilka razy i nie wzeszło nic ,dałem sobie spokój ,ale kupiłem na targu sporą sadzonkę za 6 zł, wsadziłem ja już do donicy docelowej na balkonie , myślę że mrozów nie będzie już, ale co tam w zeszłym roku miałem nadmiar sadzonek i dałem sasiadce wsadziła przed 1 Maja , przymrozki były , a ona przeżyła
- ona1234
- 200p
- Od: 25 mar 2013, o 16:14
- Kontakt:
Janku bardzo ładna ta kobea jak za tę cenę. U mnie na targu takie mają że może ze 2 zł bym zapłaciła.
Zapraszam do mojego wątku ogrodowego
Niby nic a tak to się zaczęło
Niby nic a tak to się zaczęło
Witam Chcę posadzić kobeę na balkonie w zwykłej plastikowej skrzynce balkonowej o długości 60 cm. Chcę mieć jedną sztukę, czy mogę obok dosadzić jakiegoś kwiatka ? I jakiego, żeby nie miał złego wpływu na kobeę ? Pozdrawiam, Monika
- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Monika Kobea ci zawali rośliny obok niej rosnące.
Zawalić może, ale jej mogą zaszkodzić ? To skrzynka 60 cm i głupio będzie wyglądało puste miejsce
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
W donicy mam ze 4 szt. kobea.
Z przodu wsadzam aksamitki i kosmos siarkowy, nigdy sobie nie przeszkadzały, możesz posadzić niższe rośliny by jej nie przytłaczały.
Z przodu wsadzam aksamitki i kosmos siarkowy, nigdy sobie nie przeszkadzały, możesz posadzić niższe rośliny by jej nie przytłaczały.
-
- 100p
- Od: 21 mar 2014, o 12:32
Witajcie Chciałam się spytać czy już wysadzacie kobee do gruntu ??? Moja już spora i tak myślę , że na weekend wsadzę
Zielony zakątek Asi http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77283" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
U mnie już tydzień siedzi wkopana w donice na balkonie.