Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie? Cz.2
Re: Jakie kwiaty nie obsypujące się na balkon?
Nie sypią takie o drobnych kwiatkach, sanwitalie, wilczomlecz Diamond Frost, million bels, bacopa, scewola są bezobsługowe.Bacopa jednak w lecie robi sobie przerwę w kwitnieniu, do tworzenia pąków nie znosi zbyt wysokich temperatur.Mnie to do niej skutecznie zraża
Scewola i wilczomlecz, ładny i bezobsługowy duet, nie lubi jednak zbytniego zalewania, więc nie wiem jak w tych skrzynkach, bo takich nie używałam.
Scewola i wilczomlecz, ładny i bezobsługowy duet, nie lubi jednak zbytniego zalewania, więc nie wiem jak w tych skrzynkach, bo takich nie używałam.
-
- 500p
- Od: 31 sie 2006, o 13:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A może wypełnić skrzynki roślinami o barwnych liściach i słabo lub w ogóle niekwitnącymi - plektrantus, koleusy, zielistki, irezyny, mrozy, kocanki. Można na pewno stworzyć ciekawe kompozycje (koleusy i plektrantusy mam przetrenowane i szczerze polecam).
B.
B.
- galaxy
- 500p
- Od: 6 maja 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wypełnij achimenesami, są kolorowe, nie sypią się a zimowanie ich to zero kłopotu. Do tego koleusy .
Spontanicznie, nieco od rzeczy, kompletnie bez kontroli - mój chaos
Poszukuję, wymienię, sprzedam, oddam
Na parapetach miejsce zawsze się znajdzie nawet jak go już nie ma
Poszukuję, wymienię, sprzedam, oddam
Na parapetach miejsce zawsze się znajdzie nawet jak go już nie ma
- jola1313
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
- Narine
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
Postawiłabym na koleusy w towarzystwie ipomei, sutery (bakopy), plekantrusa lub trzykrotki domowej.
Koleusy pięknie wyglądają w połączeniu ze zwieszającymi się fuksjami. O ile nie masz na balkonie wielogodzinnej "patleni".
Koleusy pięknie wyglądają w połączeniu ze zwieszającymi się fuksjami. O ile nie masz na balkonie wielogodzinnej "patleni".
Pozdrawiam
Ogrodowe impresje
Ogrodowe impresje
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 19 cze 2016, o 17:24
Ze wszystkimi kwiatowymi propozycjami zgodzę się, ale nie z wilczomleczem Diamond Frost. Sypie się okropnie małymi płateczkami zwłaszcza w okresie upalnego lata, tak od lipca. Podobnie jak smagliczki.
Pozdrawiam
Łukasz
Łukasz
Re: Petunia z nasion cz.6
W tym roku, wyjątkowo dużo mam lobelii. Doradźcie jak lobelia z petunią w jednej skrzynce by rosła i wyglądała? Łączył ktoś tak? Petunia jest wisząca i lobelia też. Myślicie, że to dobry pomysł? Z góry dziękuję za każdą radę Czekam na podpowiedzi bo nie wiem czy tak zrobić:)
A koleusy i lobelia to dobre połączenie? Mam w tym roku dużo koleusów i wiszącej lobelii. Biegam po forum prosząc o rady bo nie wiem gdzie upchnąć jeszcze moje tony lobelii
A koleusy i lobelia to dobre połączenie? Mam w tym roku dużo koleusów i wiszącej lobelii. Biegam po forum prosząc o rady bo nie wiem gdzie upchnąć jeszcze moje tony lobelii
- anida
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie? Cz.2
Jak dla mnie lobelia ze wszystkim wygląda świetnie, w tamtym roku miałam ją z hibiskusami, pelargoniami, samą i w gruncie. Z tym, że w gruncie była niska, nie wisząca.
W tym roku powtórka.
W tym roku powtórka.
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Dziękuję Anido Dodałaś mi odwagi. To będzie lobelia z koleusami, pelargoniami i petuniami I jeszcze z niecierpkami balsamina waleriana Dziękuję
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
To nie jest dobry pomysłmajka111 pisze:I jeszcze z niecierpkami balsamina, waleriana
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
Z niecierpkami nie łączyć? Dziękuję Aniu To niecierpki oddzielnie będą Jak dobrze, że jesteście i mam kogo się doradzić Słonecznego dnia Wszystkim życzę
Czy ktoś z Was uprawiał dichondrę srebrzystą? Nie wiem jak bardzo rozrośnie się z jednej sadzonki a chciałabym obsadzić dwa wiszące kosze o średnicy 30 cm. Do jednego takiego pojemnika posadzić dwie sadzonki? To nie będzie za mało?