Canna - Paciorecznik cz.7
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Canna - Paciorecznik cz.7
Iwonko jaka piękna canna
Bardzo mi się podobają te z kolorowymi liśćmi
Bardzo mi się podobają te z kolorowymi liśćmi
Pozdrawiam Alicja
- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
Iwona, u mnie ok 9 lat temu zwykła Canna Indica przetrwała dwie zimy ale trzeciej już nie.
- vinetou80
- 200p
- Od: 7 lut 2013, o 16:40
@-Iwona- -niestety nie zrobiłem zdjęć a na nazwy nie patrzyłem,jakaś różowa też tam była.Tak ogólnie popatrzyłem bo i rządek tych większych był długi a te w mniejszych donicach były przy wejściu,jeszcze tam jakieś datury i inne...nie spodziewałem się,że będzie coś jeszcze w wyprzedaży,bo tydzień wcześniej wystartowała...nawet większe egzotyki w szklarni pozostawały...
Pojedyńcze canny były po 8zł a te co ich w donicach było z 4-6szt kosztowały 20zł,to chyba nie tak drogo...
Pojedyńcze canny były po 8zł a te co ich w donicach było z 4-6szt kosztowały 20zł,to chyba nie tak drogo...
LEGENDS NEVER DIE
- Ika2008
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
A ja mam prośbę do znawców tej ślicznej roślinki: jaka to odmiana?
Dostałam kawałek nieciekawego kłącza, które nieoczekiwanie pięknie zakwitło, mimo systematycznego podgryzania przez ślimaki.
Przepraszam, wklejam z telefonu.
Dostałam kawałek nieciekawego kłącza, które nieoczekiwanie pięknie zakwitło, mimo systematycznego podgryzania przez ślimaki.
Przepraszam, wklejam z telefonu.
Pozdrawiam, Marta.
Wiera, miniaturowe canny były dostępne w tym i poprzednim roku w markecie Leroy M. może jeszcze gdzieś zostały. Były trzy kolory kwiatów z zielonymi i bordowymi liśćmi.wiera pisze:Canny to piękne rośliny,marzy mi się choć jedna miniaturowa,mam te zwykłe zielone.
W tym roku coś późno wsadziłam bo liściory owszem są ale kwiatka brak
U Ciebie napasłam oczy ,gratuluję z całego serca.
Jeszcze mniejsze, wys. 30 cm kupiłam w Holandii.
Ika, jeśli ma duży, czerwony kwiat, to mnie wygląda na kannę President, ale na pewno jeszcze ktoś potwierdzi albo zaprzeczy...
Pozdrawiam,
Edyta
Edyta
- Ika2008
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
Tak, kwiat jest duży, płatki są jakby z cieniutką żółtą obwódką, pewnie na zdjęciu tego nie widać. Ta kanna, na tle moich "łysolek", czyli tych zwykłych wysokich wygląda ślicznie, dlatego jestem bardzo ciekawa, jaka to odmiana.
Eda1, dziękuję za sugestię, może ktoś potwierdzi?
Eda1, dziękuję za sugestię, może ktoś potwierdzi?
Pozdrawiam, Marta.
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alicja dzięki, ale nie mam pewności co tych paseczków. Ostatnio wszędzie szukam wirusa, już dwie musiałam wyrzucić.
Bartku to chyba masz w pobliżu jakiś ciepłociąg, bo normalnie zimy by nie przetrwała.
Vinetou ja z pewnością coś bym przyniosła do domu.
Aria może pokażesz nam swoje miniaturki.
Edytko, Marto mnie też wygląda na Presidenta i to zdrowego.
Mothers Day Pink
Bartku to chyba masz w pobliżu jakiś ciepłociąg, bo normalnie zimy by nie przetrwała.
Vinetou ja z pewnością coś bym przyniosła do domu.
Aria może pokażesz nam swoje miniaturki.
Edytko, Marto mnie też wygląda na Presidenta i to zdrowego.
Mothers Day Pink
To moja miniaturka
Tą żółtą kupiłam w Holandii, była w doniczce już kwitnąca wczesną wiosną. Teraz żałuję, że nie wzięłam też innych kolorów, bo bardzo dobrze rośnie, przechowuje się i pasuje mi do nasadzeń w przedogródku.
Zdjęć troszkę większych miniatur z L M nie mam, pewnie są dość popularne, bo sklep był nimi zapakowany w sezonie, potem jeszcze widziałam przecenione po 10 zł dość długo stały.
Tą żółtą kupiłam w Holandii, była w doniczce już kwitnąca wczesną wiosną. Teraz żałuję, że nie wzięłam też innych kolorów, bo bardzo dobrze rośnie, przechowuje się i pasuje mi do nasadzeń w przedogródku.
Zdjęć troszkę większych miniatur z L M nie mam, pewnie są dość popularne, bo sklep był nimi zapakowany w sezonie, potem jeszcze widziałam przecenione po 10 zł dość długo stały.
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aria to naprawdę fajna miniaturka, ale nie wiem jak się nazywa. (Poprawiłam fotkę.)
W LM i Obi najczęściej można kupić te z serii Tropical, one są najbardziej popularne.
Zawiązują się nasionka.
Kochani sezon się powoli kończy, chwalcie się swoimi pięknościami. Zapraszam serdecznie.
W LM i Obi najczęściej można kupić te z serii Tropical, one są najbardziej popularne.
Zawiązują się nasionka.
Kochani sezon się powoli kończy, chwalcie się swoimi pięknościami. Zapraszam serdecznie.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Iwonko moje jeszcze trzy odmiany nie zakwitły i chyba nie zakwitną .Widzę ,że Twoje nasionka mają szanse na to ,że dojrzeją .
A z tymi wirusami to przechlapane , niby piękne paseczki ,a okazuje się ,że chore .Mam nadzieję ,że ta Twoja w paseczki jest zdrowa
A z tymi wirusami to przechlapane , niby piękne paseczki ,a okazuje się ,że chore .Mam nadzieję ,że ta Twoja w paseczki jest zdrowa
Pozdrawiam Alicja
To canna z serii Cannova, na stronie producenta jest filmik prezentujący wszystkie odmiany. Moja jest z tych najmniejszych