Magiczny Ogród EWY
- EWA K
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2008, o 23:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Magiczny Ogród EWY
Asiu śpisz juś?
Amabilis kwitnie drugi raz - pierwsze kwitnienie było wkrótce po zakupie... pewnie dawałam jakieś zdjęcie. Na razie nie ruszałam meszku, w którym storczyk rośnie fantastycznie. Prawdopodobnie pomyslę o przesadzeniu dopiero na wiosnę.
Tak, to kolor wiśni, czasem wpadajacy w fiolet - pod słońce wygląda najpiękniej.
Amabilis kwitnie drugi raz - pierwsze kwitnienie było wkrótce po zakupie... pewnie dawałam jakieś zdjęcie. Na razie nie ruszałam meszku, w którym storczyk rośnie fantastycznie. Prawdopodobnie pomyslę o przesadzeniu dopiero na wiosnę.
Tak, to kolor wiśni, czasem wpadajacy w fiolet - pod słońce wygląda najpiękniej.
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
Szkoda,że wczoraj nie zauważyłam tych zdjęć, miałabym cudowne sny ale rano od raz przybiegłam Piękne rośliny a Phal. amabilis fantastyczny. Czy kupowałaś go w Polsce czy w Niemczech? Chyba się też na niego skuszę przez te piękne liście.
A widok na zdjęciu 'ku przestrodze' mam nadzieję,że niedługo i u mnie zagości Pięknie komponujesz roślinki
A widok na zdjęciu 'ku przestrodze' mam nadzieję,że niedługo i u mnie zagości Pięknie komponujesz roślinki
Przepiękne kwitnienia, nie wiem co chwalić, bo jeden piekniejszy od drugiego:).
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
nareszcie udało mi się do Ciebie zawitać
jest co podziwiać!
same piękności!
Cudny Zyguś, Equestris i wiele wiele innych!
będę częściej zaglądać
jest co podziwiać!
same piękności!
Cudny Zyguś, Equestris i wiele wiele innych!
będę częściej zaglądać
Pozdrawiam Małgorzatka
Niektóre z moich storczyków ...
Niektóre z moich storczyków ...
-
- ZBANOWANY
- Od: 29 paź 2011, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- EWA K
- Kontakt:
Dziewczyny - dziękuję za odwiedzinki
Amabilis jest dostępna w naszym kraju - moja mieszka u mnie od zeszłorocznej łódzkiej wystawy jesiennej.
Są różne ,,variegacje", a ostatnio widziałam z jasnozielonymi szerokimi pasami biegnącymi przez środek liści. Kiedyś widziałam taką mutację wśród marketowych hybrydek, co ciekawe pasy występowały asymetrycznie-tylko na połowie liści.
Amabilis jest dostępna w naszym kraju - moja mieszka u mnie od zeszłorocznej łódzkiej wystawy jesiennej.
Są różne ,,variegacje", a ostatnio widziałam z jasnozielonymi szerokimi pasami biegnącymi przez środek liści. Kiedyś widziałam taką mutację wśród marketowych hybrydek, co ciekawe pasy występowały asymetrycznie-tylko na połowie liści.
- luczek95
- Od: 13 lip 2009, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
wow ale tutaj kolorowo Encyclia ma na prawdę dużo kwiatków
- Domowi, zieloni przyjaciele cz.2
Łukasz- nick zakładany dawno temu
Łukasz- nick zakładany dawno temu
Witaj Ewo Tak sobie 2 dni temu przeglądałem twój watek i myślałem kiedy do nas zawitasz i stało się to w niewiarygodnie pięknym styku
Zaglądam do ciebie o poranku, i już wiem że mi go poprawiłaś Naprawdę ślicznie wszystko Ci pięknie kwitnie i nie wiem co piękniejsze
Zaglądam do ciebie o poranku, i już wiem że mi go poprawiłaś Naprawdę ślicznie wszystko Ci pięknie kwitnie i nie wiem co piękniejsze
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
Ewo, pięknie zarośnięte okno. Z korzeniami mam podobnie, teź muszę je uwalniać ale z wiklinowych koszy
Ślicznie się też komponuje phalaenopsis odbijający się w lustrze a Beallara Czy to Tahoma Glacier czy Ruth Morning?
A teraz mały OT - co to jest ook noliny, z liśćmi podobnymi do jukki?
Ślicznie się też komponuje phalaenopsis odbijający się w lustrze a Beallara Czy to Tahoma Glacier czy Ruth Morning?
A teraz mały OT - co to jest ook noliny, z liśćmi podobnymi do jukki?
Piękne kwiaty. Będę tu częściej zaglądać
Pozdrawiam,
Renia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=47436" onclick="window.open(this.href);return false;
Renia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=47436" onclick="window.open(this.href);return false;
- EWA K
- Kontakt:
Dzięki za odwiedzinki
Podaję nazwę: Beallara Tahoma Glacier ' Green' ... i cudnie pachnie
OT -
Tak sobie niedawno przeglądałam książkę o kaktusach i sukulentach i w dziale sukulentowym znalazłam kilka roślin- które właśnie stoją na moim parapecie. W tym samym sukulentowym rozdziale zamieszczono też kilka orchideii. Faktycznie jest tu jakaś analogia - przecież storczyki też mają grube mięsite korzenie, pseudobulwy, w których gromadzą wodę, gdy przechodzą okres spoczynku.
Podaję nazwę: Beallara Tahoma Glacier ' Green' ... i cudnie pachnie
OT -
to oczywiście jukkaz liśćmi podobnymi do jukki
Tak sobie niedawno przeglądałam książkę o kaktusach i sukulentach i w dziale sukulentowym znalazłam kilka roślin- które właśnie stoją na moim parapecie. W tym samym sukulentowym rozdziale zamieszczono też kilka orchideii. Faktycznie jest tu jakaś analogia - przecież storczyki też mają grube mięsite korzenie, pseudobulwy, w których gromadzą wodę, gdy przechodzą okres spoczynku.
Fantastyczne zdjęcia roślin, lustro bardzo stylowe i w ogóle idę oglądnąć Twój wątek od początku, bo jest na co popatrzeć