Lobelia cz.2
Re: Lobelia cz.2
Może za chłodno jej na parapecie w sumie okna nowe szczelne ale wcześniej była na grzejniku teraz też dałam ją na grzejnik dogrzeje ją trochę i może ziemia troszkę szybciej przeschnie. 

Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Proponuję ziemię wyparzyć w piekarnikuMorella pisze:U mnie z kolei pojawiła się pleśń,
przed następnymi wysiewami.
Morella takie maleństwa udało się przesadzić? 

Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- Morella
- 50p
- Od: 12 sty 2014, o 20:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No właśnie tu się zastanawiam jak postępować z grzejnikiem...w zeszłym roku straciłam sporo roślin bo trzymałam je w cieple, przy grzejniku. Teraz znacznie lepiej rosną na parapecie bo temperatura jest niższa. Po prostu musisz obserwować...
-- 21 sty 2014, o 14:29 --
Mariolu, dzięki za radę:) nie znałam tej metody
ale jak to opanuję, pokażę, jak wyglądają w nowych domkach:)
-- 21 sty 2014, o 14:29 --
Mariolu, dzięki za radę:) nie znałam tej metody

Pikowałam kępkami, wzięłam małą łyżeczkę do herbaty, nabierałam kępki i do ziemi. Nadal nie umiem wstawiać zdjęćbaxiowa pisze:Morella takie maleństwa udało się przesadzić?

- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Dziewczyny, w cieple trzyma się doniczki zaraz po wysiewie. Jak tylko się pokażą siewki trzeba przenieść w chłodniejsze miejsce i uważać z podlewaniem. Siewki często padają z powodu nadmiernej wilgoci a w obecnych warunkach też z niedomiaru słońca.
- gaura
- 500p
- Od: 14 lut 2013, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bądź dobrej myśli, że im się poprawi. A jeśli z nimi bardzo źle, proponuję wysiać kolejne, jeszcze zdążą urosnąć. Ja w ubiegłym roku siałam trzy razy, bo też wypadały. Trzymam kciuki. Swoje będę siała pewnie w weekend.
Pozdrawiam, Kasia
-
Też jeszcze nie siałam.
- Marmarelka
- Od: 29 gru 2013, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Gaura tez będę siala w weekend
zobaczymy jak z kielkowaniem pojdzie ;)

No to chyba będę musiała przyłączyć się do was i też na nowo wysiać. póki co czekam co dalej będzie się działo pada mi zwisająca mix kolorów pozostały mi niebieski różowe i białe. Radzicie je przenieś do chłodniejszego pomieszczenia po wykiełkowaniu??? czy pozostawić w ciepłym???
-
Może masz złą ziemię do siania.
Po wykiełkowaniu można obniżyć trochę temperaturę,
ale nie drastycznie.
Po wykiełkowaniu można obniżyć trochę temperaturę,
ale nie drastycznie.
Ziemie kupiłam do wysiewu i pikowania.
-
To dobra.
- Morella
- 50p
- Od: 12 sty 2014, o 20:34
Zebrałam nasiona niebieskiej i takie wysiałam. Nie wiem czy kolor się powtórzy bo były w sąsiedztwie różnokolorowych kwiatków. Bardzo bym chciała by była taka chabrowa...ale różowa też wygląda zachęcająco:D
Planuję uszyć donice-torby zwisające, lobelia całkiem fajnie mogłaby się w tym prezentować
Planuję uszyć donice-torby zwisające, lobelia całkiem fajnie mogłaby się w tym prezentować