Kropelka zaprasza cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kropelka zaprasza cz.3

Post »

hmmm, cisza na forum niespotykana..

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mariolu ależ masz wielgaśne naparstnice.A ta jedna przecudna. Moje w tym roku mizeroty .
Cisza na forum. ;:108 Czas wakacji i odpoczynku.Od forum też powinno się mieć. ;:7 :wit
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Naparstnica ogrooomna ;:oj :D

U mnie też porzeczki obrodziły ;:108 Mam czerwone, czarne i białe... Jest ich tyle że chyba dżemy będą na trzy lata albo pójdę z nimi na rynek ;:306

Kotek jaki rozkoszny ;:138
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Przybiegłam się przywitać Masz bardzo ładny ogród cudne naparstnice i piwonie. Dywan z Azali też zachwyca, bez zastanowienia kupowałabym jeszcze więcej sztuk.
Przeczytałam, że nie podlewasz ogrodu. Ja również nie robię tego jeśli chodzi o duże rośliny, krzewy drzewa iglaki, jednakże jeśli chodzi o róże one potrzebują wody i od czasu do czasu jakiegoś nawozu (polecam naturalny). Róża nie lubi przesuszania wówczas łapie choroby zwłaszcza czarną plamistość.
Czerwona róża to chyba Flamentanz (nie mogłam się doszukać nazwy) u mnie podobnie im mniej o nią dbam tym lepiej rośnie. Swoją posadziłam na siatce kiedy thuje były małe. Teraz mogę ją podziwiać jeśli wejdę sąsiadowi na pole.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu, Aguś i Moniko :) Fajnie, ze jesteście.
Naparstnice u mnie raz wprowadzone do ogrodu, same sieja się gdzie popadnie i tam rosną. Teraz wzięłam się jednak za przepielenie samosiejek, bo nasiało ich się multum i konkurowały ze sobą. Lepiej mieć kilka dorodnych sztuk, niż kilkaset mizernot. Ta jedna wyjątkowo okazała :)
Moniko, może moje róże nie chcą rosnąć z braku odpowiedniego nawodnienia?

Najświeższe zdjęcia :)

Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Witaj Mariolu :wit jestem z rewizytą pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie i jestem pod ogromnym wrażeniem :roll: jak tu pięknie :!: :!: :!: ;:215 a różę nad wejściem mamy chyba taka samą. ;:333
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, tak mi się wydaje, ze to ta sama odmiana. Ale nie umiem powiedzieć czy to wspomniana tutaj Flam... coś tam czy Sympatia?

Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie rozpoczęły liliowce :heja U mnie tylko rdzawy na razie, ale inne też się szykują. fajny kolor łubina, on naprawdę jest taki niebieski?
Lilie widzę też będziesz miała dorodne. U mnie poskrzypki były w tym roku łaskawe, ale zdarzało się, że potrafiły mi zeżreć całą roślinę ;:223
Porzeczki zapowiadaja się apetycznie. Ja już niektóre swoje podskubuję, bo chociaż kwachy, nie mogę się powstrzymać ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Róże w tym roku i u mnie ładnie kwitną a teraz czekam na liliowce choć rdzawe już zaczynają kwitnąć .. Porzeczki już podjadamy ale białą kupiłam dopiero na wiosnę czekam na wysyp borówek , wczesne już lada dzień się pokażą ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Próbowałam znaleźć różnice między Sympatią a Flammentanz ale jakoś mi się nie udało Nie potrafię ich odróżnić.

Jeśli chodzi o róże to takie arystokratki w śród kwiatów a o paniusie trzeba niestety zadbać. Tak jak wcześniej pisałam potrzebują nawozu, i wody. Też zależy jakie masz róże czy rabatowe czy wielkokwiatowe. Jest różnica w cięciu tych róż, po drugie rabatówki bardziej obficie kwitną.
Kurcze u mnie lilie i liliowce jeszcze nie wystartowały, dopiero mają malutkie paczki.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko, mnie się wydaje, ze jedna ma bardziej kwiatostany skupione po kilka, a druga mnóstwo pojedynczych kwiatów. Ale czy to słuszne spostrzeżenie?

Janko, moje białe porzeczki są dość młode, maja jakieś 3 lata, po drodze przygoda z podjadającymi sarnami czy zającami, obskubywanie przez nie kory... Liliowce zaczynają już niektóre kwitnąć, lilie tez coraz bliżej, niektóre już :)

Miłko, tak to niebieski łubin. Wiadomo, ze aparat zawsze coś przekłamuje, ale generalnie to coś z niebieskości :) Każdy podskubuje pierwociny owoców, nawet jeśli to zielone guguły. Pamiętam z dzieciństwa :)

Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Mariolu nie wiem ,czy już byłam u Ciebie ,ale masz niesamowity ogród,pełen kwiatów,naparstnice takie gęste ,że oczu nie można oderwać,a ta królowa dominuje nad wszystkim ,skąd ja to znam... ;:oj

Obrazek żadna tak sie nie prezentuje jak Flammentanz ,kiście na pędach wiszą u mnie identycznie :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Mariola nie sposób oderwać oczu od tej kaskady czerwonego kwiecia ;:oj masz wiele cudnych roślin ,ale ta róża w tej chwili króluje niepodzielnie ;:oj Cudo :!:
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Naprawdę piękna chyba moja pod piwnicą taka sama ,muszę jej zmienić podpórkę na mocniejszą bo mi się zwiesza aż do ziemi .. W tym roku wszystkie róże pięknie kwitną ...
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

OOo Mariolka ależ piękne królowe pokazałaś różyce prima sort a tyle kwiatów maja a naparstnice pięknie rosną czym je karmisz mnie jakoś nie chcą rosnąć mam młode ale zakwitną w przyszłym roku albo i nie zakwitną lilie cudne też mniej mi kwitnie ich choć dosadziłam z 50 sztuk dużo nie wyszło a kilka ma jakąś zarazę brązowieją całe jak już zaczynają być duże przy tworzeniu się pąków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”