Heliotrop Cz.1
- Agulka11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2011, o 18:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Heliotrop - pielęgnacja
Jak wybierać będziesz po jednym nasionku? - przecież one są tycie tycie Wysiej rzadko do pojemniczka, lekko dociśnij do podłoża wilgotnego i nakryj folią - folię ściągaj codziennie na trochę czasu i pilnuj żeby podłoże było wilgotne i czekaj na pojawienie się kiełków
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
Heliotrop dość kapryśny we wschodach, nie wszystkie nasionka kiełkują, może się okazać, że będziesz miał 70% pustych doniczek. Lepiej wysiać do pojemniczka a potem pikować .
-
- 50p
- Od: 27 lip 2012, o 12:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- esony1
- Od: 27 lis 2010, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
przepikuje go....a zobaczysz jak ruszy z kopyta.. z dnia na dzień będziesz widziała różnicę
pozdrawiam
Edyta
Edyta
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Już mam go pikować?esony1 pisze:przepikuje go....a zobaczysz jak ruszy z kopyta.. z dnia na dzień będziesz widziała różnicę
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Ja będę pikowała 25 lub 26 lutego ....to dni Panny...liczę, że się uda.
-
Ja nie stosuję się do zaleceń kalendarza biodynamicznegoElizabetka pisze:Ja będę pikowała 25 lub 26 lutego ....to dni Panny...liczę, że się uda.
- esony1
- Od: 27 lis 2010, o 20:09
spójrz na stronę http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=168Mariola54 pisze:Już mam go pikować?esony1 pisze:przepikuje go....a zobaczysz jak ruszy z kopyta.. z dnia na dzień będziesz widziała różnicę
takie liliputy były pikowane a dwie strony dalej już widać że zaczęło się coś dziać
pozdrawiam
Edyta
Edyta
-
Dzięki jutro pikujęesony1 pisze:spójrz na stronę http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=168
takie liliputy były pikowane a dwie strony dalej już widać że zaczęło się coś dziać
-
- 50p
- Od: 27 lip 2012, o 12:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Można pikować z jednym liściem? Bo u mnie jednak dwa heliotropki nie padły całkiem i może przesadzić je w doniczki? Wolałabym już dłużej nie czekać
Pozdrawiam Barbara
A moje heliotropki powyrywał mój 3-letni synek ,siałam je 15-ego stycznia szkoda mi ich było więc wsadziłam je z powrotem do ziemi i ku mojemu zaskoczeniu jak na razie żaden nie padł ( były jeszcze malutkie z małymi listkami właściwymi),wydaje mi się że nawet trochę się ruszyły
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Moje przechłodzone tydzień w lodówce heliotropy po trzech dniach od posiania zaczęły kiełkować. Nie przysypywałam ich ziemią. Mam nadzieję że się udadzą
Pozdrawiam Ida