Moje zieloniutkie i nie tylko

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zgredo
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 1 maja 2008, o 15:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fikusy świetnie wyglądają w takiej formie :) Klonik jeśli biel ma jak po moczeniu w acze, to fakturę jak po wyżymaniu - jest rewelacyjny :!: Jestem ciekawa koloru kwiatów pssiflorki :) Myszopłoch ma takie ładne niepozorne kwiatki za to sniadek wcale nie skromny - ma czym cieszyć oko. Laura bardzo chciała bym mieć - wypatrzyłam u Babki na parapecie i zamierzam się na jakiś kawałek :D
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
balbinka1772
200p
200p
Od: 29 lis 2008, o 18:59

Post »

Dziękuję za odwiedziny.
Zgredo,Jeśli parapet Babki jest ci w jakiś sposób dostępny,a laur ma odrosty od korzenia,to lepiej jest wziąć taki odrost z korzonkami,bo gałązki długo się ukorzeniają.
Ania

Poszukuję szczepek fikusów.
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39

Post »

Aniu
no zaszalałaś z tymi zdjęciami :lol:
Ficus bardzo ładny :P Na temat hibków to już nic nie piszę bo chyba znasz moje zdanie :shock: :shock: :shock: :shock:
No laur nareszcie Ci ruszył ,a mój myszopłoch to cały czas kwitnie.Próbowałam zasiać te nasionka co tworzą się przy listku ,ale nic nie wykiełkowało. :? Za to mój pięknie się rozrasta na boki,wypuszcza mnóstwo nowych pędów. :lol: Śniadek pięknie kwitnie(mój juz dawno przekwitł :roll: )
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
balbinka1772
200p
200p

Post »

Marzenko,drugi laur też w końcu puszcza listki.A myszopłoch wypuścił kilka gałązek,zrobił sobie przerwę,a teraz znowu wypuszcza.Nie wiem tylko,czy powinien mieć głęboką doniczkę,czy płytką i szeroką.
Ania

marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39

Post »

Aniu
ja swojego trzymam w zwykłej doniczce o srednicy 12 cm.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
bogumila
1000p
1000p
Od: 17 cze 2008, o 19:02

Post »

Aniu same piękności pokazujesz :shock: :shock: :shock: . Ficus microcarpa bardzo ładny , nóżki ma takie tłuściutkie :wink: .
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Awatar użytkownika
Mama Aguni
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 11:48

Post »

ObrazekWitam. Przejrzałam cały wątek i jestem zauroczona twoimi roślinkami Obrazek.Taka ilość i wszystkie śliczne, jakieś czary nad nimi wyprawiasz Obrazek czy jak? . Nawet nie mogę wymienić co mi się najbardziej podoba bo wszystkie wspaniałe Obrazek.
Pozdrawiam Teresa
Agunia i ja
Galeria
balbinka1772
200p
200p

Post »

Z tym fikusem to mam trochę zagadkę.Jak go kupowałam(w netto),to były tam też inne roślinki w takich doniczkach i ze trzy sztuki miały potłuczone te doniczki.zauważyłam,że na dnie doniczki jest hydrożel,potem roślina,ale korzenie wyglądały jakby były wyjęte z ziemi,a na wierzchu kamyki.Nie wiem teraz jak go podlewać skoro jest w żelu.Może macie podobnie posadzone rośliny i coś podpowiecie :roll: .

Obrazek

A tak spogląda na mnie pierwszy listek wanilii.

Obrazek
Ania

balbinka1772
200p
200p

Post »

Witam,witam Teresko.Ja też bywam u ciebie i u córci.Niewątpliwie też macie się czym chwalić.Bardzo mi miło,że do mnie zajrzałaś.
Ania

Awatar użytkownika
Zgredo
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 1 maja 2008, o 15:42

Post »

Jeśli jest tylko w żelu, (bo te kamyki rozumiem, to tylko taka przykrywka?) to maluśko... Z raz na dwa tygodnie? może wyjmij kilka kulek na podstawek i obserwuj, jak się skurczą, to podlej? Ja swoje kulki do ukorzeniania podlewam z raz na półtora-dwa tyg. choć pod kamykami to pewnie tracą mniej przed odparowanie. Faktycznie, zadali Ci zagadkę... :?

Ciekawa jestem, czy roślina taka wyjęta z ziemi dobrze zniesie siedzenie w kulkach. Może lepiej ja do ziemi wsadzić? Albo przynajmniej obserwować, czy się mu nie pogarsza

Wanilia tez zalicza się do grona moich wymarzonych :D Fajniusia :)
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Awatar użytkownika
Mama Aguni
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 11:48

Post »

Ja również się ciesze ,że trafiłam w końcu do ciebie :D . Moje skromne roślinki nie mogą równać się z twoją kolekcją , a poza tym ta szklarenka - jak ja ci jej zazdroszczę ( pozytywnie oczywiście). :D , a pomysł z butelką na pewno odgapię :wink:
Pozdrawiam Teresa
Agunia i ja
Galeria
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Ależ tu, u Ciebie pozytywnie :D Mi niestety klonik poległ, mimo całej walki o niego. A tak na prawdę, nie wiem co mu dolegało. Hibeczki cudne, klonik uroczy - to jest siła wybielacza :lol: Nowinki bardzo ciekawe, mam nadzieję, że będą tak pięknie rosły jak wszystkie Twoje :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ile ślicznych roślinek.Zaciekawił mnie Twój klonik.Nie wiedziałam,że aż tak bardzo może zmienić się kolor kwiata.Fikusik też mio się bardzo podoba a hibki są powalające.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”