W.o. Psach cz.8 (2009.09 - 2011.02)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W.o. Psach cz.8 (2009.09 - ...)

Post »

Basia mój też ma schowane... nie zeszło wcale...
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A naszemu kumplowi z łąki - Florkowi - kiedy skończył półtora roku takie schowane wycięto razem z tym na wierzchu. Teraz jest to najlepszy kolega Prota, ma się świetnie, wcale mu tych klejnotów nie brakuje :lol:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu trzymam kciuki, żeby usówanie mleczków przeszło szybko i bez problemów. I żeby jąderko się znalazło na swoim miejscu :wink:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Długo nie zaglądałam, a tu kolejna smutna wiadomość :( Kinga, bardzo mi przykro, że straciłaś Herę :(

widzę nowe psie pyszczki :D a te już mi znane to śliczne wdzianka mają, o fryzurkach nie wspomnę :wink:

pozdrowienia dla wszystkich :wit
a i zastanawia mnie to, że ten uratowany piesek ma aż tylu właścicieli :roll:
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47

Post »

Dziewczynki, nie tylko yorki mają problemy z nie wypadającymi na czas mleczakami - jest to częsta przypadłość małych ras.
Czytałam, że dzieje się tak, ponieważ pieski są karmione wysoko mineralizowanymi karmami i to one mają być przyczyna kłopotów z ząbkami.
Ja przeżyłam to z moim maltańczykiem, któremu do 8 miesiąca nie wypadły górne kiełki i razem z wetem podjęliśmy decyzje o ich usunięciu. Bałam się trochę zwłaszcza narkozy - to takie maleństwo - ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze.
Teraz mam jeszcze półrocznego kundelka, który też ma jeszcze jednego kiełka, ale na razie czekamy. ;:65
Moja psiaki natomiast uwielbiają zimę i co chwila domagają się, żeby je wypuszczać na ogród. Biegają po śniegu, kopią w nim dziury i są całe szczęśliwe. Raz dziennie chodzimy też z nimi na dłuższe spacerki i nie ubieramy ich w ciepłe ubranka, bo oni są tak ruchliwi, że widać gołym okiem, że jest im cieplutko. W zeszłym roku, jak żył jeszcze mój stareńki Dyzio ubierałam go w cieplutkie ubranko, bo on ledwo już chodził i bardzo marzł.
Pozdrawiam wszystkie pieski i ich właścicieli.
Ptyś i Gutek też :!:

Obrazek
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witam serdecznie :)
* Basiu ten sam problem miałam i z Guciem mimo masowania nie zeszło , skończyło się wycięciem obu , kiedy miał prawie 2 lata .Naleweczka ma rację ,że piesek nic się nie zmienia po takim zabiegu .Bazylowi zeszło jak miał 5 mieś ,ale miał masowane .Nie wiem może takim małym pieskom jak Twój się nie masuje , musisz się dowiedzieć u weta :)
Pozdrowiamy ;:3

Obrazek
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dala śliczne psiaczki!

Jadziu jak się patrzy na taką foteczkę to nawet zima wydaje się fajna :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Moniko może się narażę wielu osobom ale ja zimę bardzo lubię ;:196
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu dlaczego miałabyś się narażać :) Przecież nie każdy musi lubić to samo :) Ja do zimy nic nie mam, tylko ona chyba mnie nie lubi, bo ciągle mnie zamrarza... :;230
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
tok76
100p
100p
Od: 18 paź 2008, o 07:13
Kontakt:

Post »

Witam po dłuugiej przerwie.Na początku chcę przypomnieć Wam Molly.Oto w miarę świeża fotka

Obrazek
Zdjęcie trochę niewyraźne,bo chwilę po fryzjerze (czyli po mnie :heja ) A ! zapomniałam napisać!Od jakiegoś czasu jestem groomerem i zawodowo zajmuję się zwierzątkami.W końcu spełniło się moje marzenie...
Kinguś tak mi przykro z powodu Hery...Dopiero teraz się doczytałam...Ja kiedyś też to przeżyłam-musiałam uśpić mojego 16 letniego mieszańca (był ślepy i głuchy+inne dolegliwości).
Treissi przykro mi z powodu skradzionego psiaka...Maam nadzieję,że już wszystko ok i tyle o nim nie myślisz.
Pozdrawiam, Gosia
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu Molly jest słodka :) Aż chce się ją tulić - wymiziaj ją proszę :)

Jeśli chodzi o skradzionego / zaginionego pieska to już tyle o nim nie myślę. Nowy malec pochłania cały mój czas. Ale oczywiście są takie chwile kiedy wspomnienia wracają i jest ciężko :( Niestety ostatnio mieliśmy ciężki okres i musieliśmy też uśpić dwa pieski :( Oba miały po 15 lat - jeden zachorował na białaczkę, a drugi został pogryziony przez bezdomne psy :(
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

Gosiu-gratuluję spełnionego marzenia i ślicznej suni,bardzo fajnie ostrzyżona.Czy dla psów nada się zwykła maszynka do strzyżenia czy musi być groomerska?Aż mnie kusi,by wiosną poeksperymentować...
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Ależ Molly jest śliczna :) Pięknie ją ostrzygłaś. Gratuluje zdobycia zawodu, grunt to robic to co się lubi.
A jak zdrówko Molly, pamiętam, że jak była mniejsza to troche chorowała i miała problemy z włosem?.
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”