W.o. Psach cz.8 (2009.09 - 2011.02)
- agaxkub
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W.o. Psach cz.8 (2009.09 - ...)
Basia mój też ma schowane... nie zeszło wcale...
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A naszemu kumplowi z łąki - Florkowi - kiedy skończył półtora roku takie schowane wycięto razem z tym na wierzchu. Teraz jest to najlepszy kolega Prota, ma się świetnie, wcale mu tych klejnotów nie brakuje
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu trzymam kciuki, żeby usówanie mleczków przeszło szybko i bez problemów. I żeby jąderko się znalazło na swoim miejscu
Długo nie zaglądałam, a tu kolejna smutna wiadomość Kinga, bardzo mi przykro, że straciłaś Herę
widzę nowe psie pyszczki a te już mi znane to śliczne wdzianka mają, o fryzurkach nie wspomnę
pozdrowienia dla wszystkich
a i zastanawia mnie to, że ten uratowany piesek ma aż tylu właścicieli
widzę nowe psie pyszczki a te już mi znane to śliczne wdzianka mają, o fryzurkach nie wspomnę
pozdrowienia dla wszystkich
a i zastanawia mnie to, że ten uratowany piesek ma aż tylu właścicieli
Dziewczynki, nie tylko yorki mają problemy z nie wypadającymi na czas mleczakami - jest to częsta przypadłość małych ras.
Czytałam, że dzieje się tak, ponieważ pieski są karmione wysoko mineralizowanymi karmami i to one mają być przyczyna kłopotów z ząbkami.
Ja przeżyłam to z moim maltańczykiem, któremu do 8 miesiąca nie wypadły górne kiełki i razem z wetem podjęliśmy decyzje o ich usunięciu. Bałam się trochę zwłaszcza narkozy - to takie maleństwo - ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze.
Teraz mam jeszcze półrocznego kundelka, który też ma jeszcze jednego kiełka, ale na razie czekamy.
Moja psiaki natomiast uwielbiają zimę i co chwila domagają się, żeby je wypuszczać na ogród. Biegają po śniegu, kopią w nim dziury i są całe szczęśliwe. Raz dziennie chodzimy też z nimi na dłuższe spacerki i nie ubieramy ich w ciepłe ubranka, bo oni są tak ruchliwi, że widać gołym okiem, że jest im cieplutko. W zeszłym roku, jak żył jeszcze mój stareńki Dyzio ubierałam go w cieplutkie ubranko, bo on ledwo już chodził i bardzo marzł.
Pozdrawiam wszystkie pieski i ich właścicieli.
Ptyś i Gutek też
Czytałam, że dzieje się tak, ponieważ pieski są karmione wysoko mineralizowanymi karmami i to one mają być przyczyna kłopotów z ząbkami.
Ja przeżyłam to z moim maltańczykiem, któremu do 8 miesiąca nie wypadły górne kiełki i razem z wetem podjęliśmy decyzje o ich usunięciu. Bałam się trochę zwłaszcza narkozy - to takie maleństwo - ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze.
Teraz mam jeszcze półrocznego kundelka, który też ma jeszcze jednego kiełka, ale na razie czekamy.
Moja psiaki natomiast uwielbiają zimę i co chwila domagają się, żeby je wypuszczać na ogród. Biegają po śniegu, kopią w nim dziury i są całe szczęśliwe. Raz dziennie chodzimy też z nimi na dłuższe spacerki i nie ubieramy ich w ciepłe ubranka, bo oni są tak ruchliwi, że widać gołym okiem, że jest im cieplutko. W zeszłym roku, jak żył jeszcze mój stareńki Dyzio ubierałam go w cieplutkie ubranko, bo on ledwo już chodził i bardzo marzł.
Pozdrawiam wszystkie pieski i ich właścicieli.
Ptyś i Gutek też
Witam serdecznie
* Basiu ten sam problem miałam i z Guciem mimo masowania nie zeszło , skończyło się wycięciem obu , kiedy miał prawie 2 lata .Naleweczka ma rację ,że piesek nic się nie zmienia po takim zabiegu .Bazylowi zeszło jak miał 5 mieś ,ale miał masowane .Nie wiem może takim małym pieskom jak Twój się nie masuje , musisz się dowiedzieć u weta
Pozdrowiamy
* Basiu ten sam problem miałam i z Guciem mimo masowania nie zeszło , skończyło się wycięciem obu , kiedy miał prawie 2 lata .Naleweczka ma rację ,że piesek nic się nie zmienia po takim zabiegu .Bazylowi zeszło jak miał 5 mieś ,ale miał masowane .Nie wiem może takim małym pieskom jak Twój się nie masuje , musisz się dowiedzieć u weta
Pozdrowiamy
- treissi
Dala śliczne psiaczki!
Jadziu jak się patrzy na taką foteczkę to nawet zima wydaje się fajna
Jadziu jak się patrzy na taką foteczkę to nawet zima wydaje się fajna
- treissi
Jadziu dlaczego miałabyś się narażać Przecież nie każdy musi lubić to samo Ja do zimy nic nie mam, tylko ona chyba mnie nie lubi, bo ciągle mnie zamrarza...
- tok76
- 100p
- Od: 18 paź 2008, o 07:13
- Kontakt:
Witam po dłuugiej przerwie.Na początku chcę przypomnieć Wam Molly.Oto w miarę świeża fotka
Zdjęcie trochę niewyraźne,bo chwilę po fryzjerze (czyli po mnie ) A ! zapomniałam napisać!Od jakiegoś czasu jestem groomerem i zawodowo zajmuję się zwierzątkami.W końcu spełniło się moje marzenie...
Kinguś tak mi przykro z powodu Hery...Dopiero teraz się doczytałam...Ja kiedyś też to przeżyłam-musiałam uśpić mojego 16 letniego mieszańca (był ślepy i głuchy+inne dolegliwości).
Treissi przykro mi z powodu skradzionego psiaka...Maam nadzieję,że już wszystko ok i tyle o nim nie myślisz.
Zdjęcie trochę niewyraźne,bo chwilę po fryzjerze (czyli po mnie ) A ! zapomniałam napisać!Od jakiegoś czasu jestem groomerem i zawodowo zajmuję się zwierzątkami.W końcu spełniło się moje marzenie...
Kinguś tak mi przykro z powodu Hery...Dopiero teraz się doczytałam...Ja kiedyś też to przeżyłam-musiałam uśpić mojego 16 letniego mieszańca (był ślepy i głuchy+inne dolegliwości).
Treissi przykro mi z powodu skradzionego psiaka...Maam nadzieję,że już wszystko ok i tyle o nim nie myślisz.
Pozdrawiam, Gosia
- treissi
Gosiu Molly jest słodka Aż chce się ją tulić - wymiziaj ją proszę
Jeśli chodzi o skradzionego / zaginionego pieska to już tyle o nim nie myślę. Nowy malec pochłania cały mój czas. Ale oczywiście są takie chwile kiedy wspomnienia wracają i jest ciężko Niestety ostatnio mieliśmy ciężki okres i musieliśmy też uśpić dwa pieski Oba miały po 15 lat - jeden zachorował na białaczkę, a drugi został pogryziony przez bezdomne psy
Jeśli chodzi o skradzionego / zaginionego pieska to już tyle o nim nie myślę. Nowy malec pochłania cały mój czas. Ale oczywiście są takie chwile kiedy wspomnienia wracają i jest ciężko Niestety ostatnio mieliśmy ciężki okres i musieliśmy też uśpić dwa pieski Oba miały po 15 lat - jeden zachorował na białaczkę, a drugi został pogryziony przez bezdomne psy
- basga
- Od: 12 sie 2007, o 21:23
Gosiu-gratuluję spełnionego marzenia i ślicznej suni,bardzo fajnie ostrzyżona.Czy dla psów nada się zwykła maszynka do strzyżenia czy musi być groomerska?Aż mnie kusi,by wiosną poeksperymentować...
Ależ Molly jest śliczna Pięknie ją ostrzygłaś. Gratuluje zdobycia zawodu, grunt to robic to co się lubi.
A jak zdrówko Molly, pamiętam, że jak była mniejsza to troche chorowała i miała problemy z włosem?.
A jak zdrówko Molly, pamiętam, że jak była mniejsza to troche chorowała i miała problemy z włosem?.