Ali uśmiechnięty ogród cz. 3
Re: Ali uśmiechnięty ogród cz. 3
Witajcie, jak tam u Was z pogodą... u mnie powtórka z zeszłego roku, ziemia zamarznięta, deszcz pada, śnieg się topi i znów pływamy...na ogrodzie kilkucentymetrowa tafla wody... to na prawdę niebywałe... i jak uczy człowieka pokory...
Dodatkowo widać, że mróz dał się we znaki roślinom, śniegu było jak na lekarstwo a mrozy duże... pierwszy raz fatalnie np. wyglądają wrzośce, całe brązowe opadłymi listkami, tylko od dołu zielone, a mają sporo lat i nigdy tak źle nie przezimowały, róże też brązowe bardzo..
Riane, dziękuję za wsparcie, również mam nadzieję, że w tym roku uda się spotkać. Mieczolistne (irysy ensata/japońskie) na razie mam Activity, Variegata i Electric Rays, ale ten jeszcze nie kwitł, a zamówiłam 3 w świecie cebul w necie: Jocasta, Kogesho i August of Emperor.
Edulkot, dziękuję, nawet nie zauważyłam że zyskałam serduszko
Dorotko, miło mi Cię gościć, bardzo miło jak wątek chce oglądać nowa osoba
Olu, ;) mam nadzieję że ostatnia taka przygoda, szczególnie,że ja zaczynam niedługo swoją... bo uff wreszcie zdałam prawko... już w to nie wierzyłam
Jolu
Dodatkowo widać, że mróz dał się we znaki roślinom, śniegu było jak na lekarstwo a mrozy duże... pierwszy raz fatalnie np. wyglądają wrzośce, całe brązowe opadłymi listkami, tylko od dołu zielone, a mają sporo lat i nigdy tak źle nie przezimowały, róże też brązowe bardzo..
Riane, dziękuję za wsparcie, również mam nadzieję, że w tym roku uda się spotkać. Mieczolistne (irysy ensata/japońskie) na razie mam Activity, Variegata i Electric Rays, ale ten jeszcze nie kwitł, a zamówiłam 3 w świecie cebul w necie: Jocasta, Kogesho i August of Emperor.
Edulkot, dziękuję, nawet nie zauważyłam że zyskałam serduszko
Dorotko, miło mi Cię gościć, bardzo miło jak wątek chce oglądać nowa osoba
Olu, ;) mam nadzieję że ostatnia taka przygoda, szczególnie,że ja zaczynam niedługo swoją... bo uff wreszcie zdałam prawko... już w to nie wierzyłam
Jolu
Witajcie, jak tam wiosenka się pokazała i u Was? bo u mnie żółte krokusy w pączkach
Ale niestety kiepskie odkrycie... wszystkie kanny i dalie zmarzły w piwnicy Jakby ktoś miał na zbyciu to chętnie przyjmę za odpłatą, zawsze to pewniejsze źródło
Ale niestety kiepskie odkrycie... wszystkie kanny i dalie zmarzły w piwnicy Jakby ktoś miał na zbyciu to chętnie przyjmę za odpłatą, zawsze to pewniejsze źródło
- riane
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 lut 2008, o 12:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiosnę czuć. Jak wracam po pracy to oddycham pełną piersią. Ziemia pachnie
Pokaż zdjęcia!
Pokaż zdjęcia!
Agata
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Alu, bardzo miło Cię- Was poznać
Ślicznie wyglądacie razem.
Jak tam Twoje jeziorko? Wiatr wysuszył?
Ślicznie wyglądacie razem.
Jak tam Twoje jeziorko? Wiatr wysuszył?
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Alu - nadrabiam zaległości i wreszcie do Ciebie dotarłam.
Piekna z Was para - obyście z tym uśmiechem na twarzy i wielkim szczęściem w oczach przeszli razem przez całe życie.
Sporo zmian u Ciebie ; ślub, pani magister i do tego świeżo upieczony kierowca ... teraz może odpocznij troszkę bo za chwilą przyjdzie wiosna.
Osobiście nie mogę więc przyjmij życzenia tu i teraz
Gratuluję i pozdrawiam
Piekna z Was para - obyście z tym uśmiechem na twarzy i wielkim szczęściem w oczach przeszli razem przez całe życie.
Sporo zmian u Ciebie ; ślub, pani magister i do tego świeżo upieczony kierowca ... teraz może odpocznij troszkę bo za chwilą przyjdzie wiosna.
Osobiście nie mogę więc przyjmij życzenia tu i teraz
Gratuluję i pozdrawiam
Cześć dziewczyny
Obiecuję jutro już pokażę zdjęcia jakieś z wiosennych prac
Margo, na szczęście wypompowaliśmy wodę i póki co jest dobrze, deszczy nie zapowiadają więc mam nadzieje, że w tym roku wiosna nie będzie mokra i nasadzę rożnych kwiatochów, bo pustki się zrobiły:)
Krysiu, dziękuję ślicznie, ja też jeszcze nie nadrobiłam wszystkich zaległości... nabierało się ich przez zimę, a lubię wiedzieć, co u innych się dzieje... Oj Krysiu na odpoczynek nie mam czasu... teraz najważniejsze zostało... znaleźć pracę.. a już długo szukam na razie jestem na praktykach ale niedługo je kończę a nie gwarantują zatrudnienia... także nie za ciekawie tak na prawdę... ale może w końcu coś się uda znaleźć...
To do napisanie jutro
Obiecuję jutro już pokażę zdjęcia jakieś z wiosennych prac
Margo, na szczęście wypompowaliśmy wodę i póki co jest dobrze, deszczy nie zapowiadają więc mam nadzieje, że w tym roku wiosna nie będzie mokra i nasadzę rożnych kwiatochów, bo pustki się zrobiły:)
Krysiu, dziękuję ślicznie, ja też jeszcze nie nadrobiłam wszystkich zaległości... nabierało się ich przez zimę, a lubię wiedzieć, co u innych się dzieje... Oj Krysiu na odpoczynek nie mam czasu... teraz najważniejsze zostało... znaleźć pracę.. a już długo szukam na razie jestem na praktykach ale niedługo je kończę a nie gwarantują zatrudnienia... także nie za ciekawie tak na prawdę... ale może w końcu coś się uda znaleźć...
To do napisanie jutro
Tak jak obiecałam kilka zdjęć:
W tym roku poszła do cięcia wierzba, co kilka lat tak ją właśnie odmładzamy:
By snoowflake at 2012-03-11
Obcięłam też porzeczki, maliny i winogrona... poczyszczone są rabatki, zostały do obcięcia drzewa owocowe... najwyższy czas na nie ale wczoraj jakoś nie miałam ochoty
Widać już oznaki wiosny, pierwsze krokusy i coraz bardziej noski wystawiają tulipany:
W tym roku poszła do cięcia wierzba, co kilka lat tak ją właśnie odmładzamy:
Obcięłam też porzeczki, maliny i winogrona... poczyszczone są rabatki, zostały do obcięcia drzewa owocowe... najwyższy czas na nie ale wczoraj jakoś nie miałam ochoty
Widać już oznaki wiosny, pierwsze krokusy i coraz bardziej noski wystawiają tulipany:
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Już u ciebie krokusy kwitną u mnie tylko przebiśniegi i wieje okrutnie, że nawet z aparatem nie chce się wychodzić.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
No tak ... sezon rozpoczęty bo widzę pierwsze zwiastuny Wiosny i to w tak wysyconym żółtym kolorze kwiaty Krokusów.
Też mam je i jutro może spacerkiem wybierzemy się na działkę zobaczyć czy zakwitły bo ostatnio były nabrzmiałe pączki.
Też mam je i jutro może spacerkiem wybierzemy się na działkę zobaczyć czy zakwitły bo ostatnio były nabrzmiałe pączki.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Ładnie "ogolona " wierzba ! A tego pana z piłą chętnie bym pożyczyła od Ciebie - mam kilka czupryn do przycięcia
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Ja podcinam swoją wierzbę mandżurską. U sąsiada rośnie swobodnie i już ma z 7m wysokości. Z mojej robię parasol Alu,Twoja ma już sporo latek sądząc po grubości pnia
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam, Wpisuję się , by wrócić i zwiedzić ten wątek ...
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Puk,puk...Alu....jak tam u Ciebie ???