Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011

Post »

Zabijcie mnie, ale to zdjęcie z miną autentycznie mi się podoba :D. Może to jej urok, może to zdolności fotografa...

Zazdroszczę bujności róż. U mnie nie mają tak dobrze. Chyba jednak nadmiar wilgoci im nie służy. Może za rok pokażą na co je stać. I przyznaj się, co dałaś budlejom. U nikogo innego nie widziałam tak bujnych, gęstych i obficie kwitnących. ;:180
Agata
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O zabijaniu nie ma mowy... :) Jeszcze miesiąc i będziemy je sobie umieszczać na pulpitach, żeby radowało stęsknione kolorów oczy :-)
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

O! To to! Jest bardzo... radosne :)
Co więcej... u schyłku lata zdarzało mi się popełniać takie bukieciki do wazonu :lol:
Inna rzecz, że wtedy trudno znaleźć stosowną ilość kwiecia zgranego kolorystycznie... no chyba że ktoś lubi bukiety z nawłoci i topinamburów :;230
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Nawłoć i topinambur = piękna kompozycja :P, taka słoneczna, bez uszczypliwości to piszę.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja również, bo często wracam z wczesnojesiennych spacerów z takimi wiązkami :wink:
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Stokrociu :wit
przyszłam się troszkę odstresować :D
muszę przyznać, że przez to lato zagęściło się u ciebie... busz się robi! ;:136 Róże ;:167
Edenka w końcu zaszalała, ślamazara! Moją zabrałam ze sobą, zobaczymy czy przezyje...
Nieźle daje też powojnik Praecox - ładnie się płoży, dobry patent na zadarnianie :!:
Muszę mojego tak wykorzystać zanim się ogródek zagęści.
miłego dnia!
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Witajcie! Trochę mało teraz czasu na forum - kto ma dzieci w szkole, ten wie, o czym mówię ;-) Ale miałam nie narzekać, no to nie będę :;230

Yvonko, wydaje mi się, że przede wszystkim Twoje stokrotki trzebaby już rozsadzić, ale czy od razu do gruntu, czy może do pojemniczków? - tu mnie masz ;-) o tej porze roku to juz raczej dwuletnie do gruntu siesadzi, aby nie stracić tych siewek może posadzisz część do gruntu, a część do doniczek? Ale trzebaby je zimować w chłodnym pomieszczeniu.

Ewo - Glorio, cieszę się, że znalazłaś chwilkę, by zawitać do mojego i innych wątków :-) Powojnik Praecox rzeczywiście świetnie zadarnia, mało tego, można nim okryć taki trudny teren pod brzozą, no bo rośnie ze dwa metry od niej, a pędami sięga nawet do trzech - czterech metrów.

A jeśli mówimy o różyczkach, to ponownie Alba Meidiland

Obrazek

Gorzatko, Elsi, ja to nawet nie wiem, jak wygląda topinambur :oops: znaczy widziałam na zdjeciach, ale na żywo chyba nigdy. Bukiety we wszystkich kolorach tęczy uwielbiam oczywiście, tylko nigdy nie mam czasu ich układać ;-)

Ale oto zestawienie w statecznych barwach podstawowych

Obrazek

Nevada, wiecie co, ona ma owoce! Ale fajnie :-) Ciekawe, jak będzie sie prezentować zimą?

Obrazek Obrazek

Agato, kiedy ja budlejom nic nie daję :-) To takie odmiany - Pink Delight i White Profusion, tak porządnie kwitną. Ale za krótko, za krótko...

Siberio, a ta mina, to jeszcze takie coś robi

Obrazek

Wando, do wielkokwiatowych też mam ambiwalentny stosunek...z jednej strony ta szlachetność kwiatu, z drugiej te ich fochy...ale Chopin, oooo, ten to jest wyjątkowy.:-)

Obrazek

I jeszcze Jasmina i Alberich

Obrazek Obrazek

Dla tej okrywówki chyba znalazłam nazwę...czy może to być Heidesommer?

Obrazek

Kocinko, ja teżw zasadzie lubięsobie poplewić, byle bez przesady :;230 Teraz i tak mam spokój, bo jest koszmarnie sucho. Ale to też nie do końca dobrze, bo nie mam jak posadzić takiej języczki fajnej, którą sobie kupiłąm u zapoznanego szkółkarza

Obrazek

Ona jest mała, niestety nie widziałam, jak kwitnie, spodobały mi się liście.

Aha, a oto moja malusia aksamitka, z której miałą być obwódka warzywnika :;230

Obrazek

Marto, co do Leonarda - wywalił dwa pędy wysokości ponad metra, nie jestem pewna czy mi sie to podoba ;-) Zobaczymy, co będzie za rok? Chopin rok temu też tak przyszalał, ale w tym roku się uspokoił.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Interesująca ta mina :-) Muszę się do niej w przyszłym roku przymierzyć :-)
gorzata76 pisze:trudno znaleźć stosowną ilość kwiecia zgranego kolorystycznie... no chyba że ktoś lubi bukiety z nawłoci i topinamburów :;230
Właśnie popełniłam taki bukiecik :-)
Cudownie piękny, zaraz wstawiam u siebie :;230
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ech... topinambury to na nieużytkach rosną u nas, jak u Ciebie, nie przymierzając - nawłoć...
Zwłaszcza wzdłuż ściekorzeczki zwanej Kłodnicą...
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To ja chyba w przyszłym sezonie zorganizuję jakis zlocik na mojej działce - skoro tyle osób znajduje (deklaruje) przyjemność w odchwaszczaniu :;230

Ale masz Agnieszko te różyce... :roll: ;:180
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Stokrotko, :wink: róże piękne, ;:224
Moja Nevada młodziutka też ciągle mnie wita nowym kwiatkiem i też zostawiłam je przekwitnięte. Super, będzie miała też takie owocki. ;:138 Taki ścielący się powojnik , to musi być wspaniały widok ;:170
:wit
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nie ma wyjścia, chyba w końcu Chopin zostanie dodany do mojej listy... ;:224
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Oj, Ania, czy to możliwe, że Ty jeszcze nie masz Chopina? Bo Venrosę, o ile mnie pamięć nie myli, posiadasz? :-)

Krysiu - Ignis, no właśnie te owocki mnie zaskoczyły, a jeszcze bardziej zaskoczył mnie jeden jedyny samotnik na Fruhlingsgold - ona kwitnie tylko raz, a przekwitałą dosć niełądnie, więc jej pedy poobcinałam - i to był błąd, którego w przyszłym roku nie powtórzę. Niech i zimą róże zdobią, czym tam mogą :;230

Ave, i Ty to mówisz, u Ciebie tyle różności, a róze, każda jedna to dzieło sztuki...

Gorzatko, łądne te topinabrury, ale podobno do wytępienia ich potrzeba by stada prosiaczków ryjacych w ziemi :;230

Siberio, u Ciebie mina bedzie jak znalazł. Ja sie przymierzam do sprawdzenia, czy wysieje sie sama na przyszły rok.

Tak troche zaniedbałam forum, bo szykujesiędo tygodniowego wyjazdu, a zostawienie M. z trójkądzieci szkolnych w okresie, gdy od spraw organizacyjnych puchnie głowa, wymaga dużego nakładu pracy. Szczególnie przewidzenie, jaka będzie pogoda przez cały następny tydzień i dobranie odpowiednich ciuszków...aaa, sami wiecie, jak to jest, tutaj 47 na ubezpieczenie, tam kubek na fluoryzację, w środę spotkanie dzieci komunijnych, kupić dzienniczek, oprawić książeczke z dyktandami...

Wracajmy, wracajmy do ogrodu póki czas :;230

Obrazek
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”