Stewia (Stevia rebaudiana)
- Kasienkar
- 500p
- Od: 18 cze 2013, o 14:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Stewia
Moje stewie też nie chcą rosnąć, podlewanie biohumusem i odżywkami też nie pomaga
Pozdrawiam,
Kasia
Kasia
-
- 10p - Początkujący
- Od: 15 mar 2014, o 22:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja dzisiaj wreszcie włożyłam stewie do ziemi. Druga wciąż stoi w wodzie, ale zamiast korzeni wypuszcza liście, czym doprowadza mnie do białej gorączki. Ile tak można? A oto wsadzona do ziemi.
Mam nadzieję, że pięknie urośnie. Liści próbowałam i są całkiem dobre, ale tylko w małej ilości. Po zjedzeniu drugiego zaczęło mi się zbierać na wymioty.
Mam nadzieję, że pięknie urośnie. Liści próbowałam i są całkiem dobre, ale tylko w małej ilości. Po zjedzeniu drugiego zaczęło mi się zbierać na wymioty.
-
- 100p
- Od: 22 sty 2012, o 17:35
Wysiałam nasiona stewii z akcji wymiany nasion. Wykiełkowały pięknie i szybko się rozrosły w okazałe krzaczki, tylko wyglądały dziwnie znajomo. Tylko jak zakwitły to okazało się, że to żółtlica drobnokwiatowa. Jakieś właściwości to ten chwast posiada, ale raczej jako słodzik się nie sprawdzi Na stronie 13 widać stewię i żółtlicę.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
No to teraz ruletka ,z czego zostały nasionka zebrane?
-
- 100p
- Od: 22 sty 2012, o 17:35
Wydaje mi się, że nasiona stewii były z niezamierzonym dodatkiem. Stewia nie wykiełkowała, za to żółtlica wręcz konkursowo. A ja się dziwiłam,że macie takie problemy ze wschodem nasion stewii. Żebyście widzieli z jakim pietyzmem pielęgnowałam rośliny wykiełkowane na wacikach.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Z pierwszego rzutu zostały 3.Siane ok.miesiąca temu,jak na razie w komplecie.Będę się mógł podzielić ,jak nie będzie jakiegoś kataklizmu.
W tej chwili mam tylko 1 1/2 stewii, bo jedna ma 6 mikroskopijnych listeczków, a druga 2 . Ta cała ma 1,5 cm wysokości - co zrobić żeby wreszcie ruszyła?
Nie wolno w lesie kląć, kapelusz trzeba zdjąć
Pozdrawiam Violetta
Pozdrawiam Violetta
-
- 100p
- Od: 30 lip 2013, o 20:42
Ktoś pytał gdzie kupić sadzonki. Dzisiaj wychodząc z Biedronki rzuciły mi się w oczy kartoniki ze Stevią. Niestety nie znam ceny bo byłam już za drzwiami ale zamierzam się tam wybrać jeszcze raz.
Pozdrawiam GOSIA
- Kasienkar
- 500p
- Od: 18 cze 2013, o 14:38
Gosiu bardzo dziękuję ja pytałam gdzie kupić, dziś pobiegnę do biedronki
Pozdrawiam,
Kasia
Kasia
Gosiu, też dziękuję za informację . te moje mikruski niech rosną, a zakupię sobie rokującą
Pozdrawiam Violetta
Pozdrawiam Violetta
-
- 100p
- Od: 30 lip 2013, o 20:42
Sama wróciłam do Biedronki i kupiłam jedną dla siebie i drugą dla mamy ale tak się spieszyłam ,że ceny nadal nie znam
Pozdrawiam GOSIA
Gosiu przytnij je,to pięknie Ci się rozkrzewią,a odcięte wierzchołki potraktuj jako sadzonki.
Wczoraj mąż poszedł do B i nie było stevii Był cytryniec , j kamczacka i in, nawet sadzonki pomidorów, a stevii nie było. Dobrze, że mam to swoje 1 1/2 siewki
Pozdrawiam Violetta
Pozdrawiam Violetta