Różyczka i inne choroby ogrodowe

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różyczka i inne choroby ogrodowe

Post »

Ewuniu, w życiu bym nie przypuszczała, że taka istnieje. Wielkie dzięki! ;:196 I ma ona sporo ocen dodatnich, a poza tym Kordesa, to może kiedyś będzie u nas dostępna, No i kolor mi pasuje. Super!
Z tymi imionami bliskich to tudno będzie. Właśnie tych popularnych imion też jest dość mało
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Nawracając jeszcze do tematu róż odimiennych...nie pamiętam kto mi w końcu znalazł tę różę (chyba nie Ty?), ale to jest Florentina :wink: nie podoba mi się kolor, ale na cześć córki chyba jednak kupię, podsadzając kilkoma Florami, które podobają mi się bardziej :)

miseczka śliczna! To jakiś lokalny artysta wytwarza?
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Pat, ja Ci znalazłam Florę Danica :D która zresztą - w każdym razie dla mnie - jest bardzo ładna, jeśli ktoś oczywiście lubi pomarańczki :wink:
Za to masz też ładną różę austinkę Sarah van Fleet:
https://www.davidaustinroses.com/englis ... ?showr=289

A miseczki - tak, robi je plastyczka zajmujaca się ceramiką...i jeszcze - wspólnie z mężem - wieloma innymi ciekawymi rzeczami w ramach gospodarstwa agroturystyczno-artystycznego :) ; zamieściłam tam zresztą link do ich strony internetowej.

Beatrix - witam Cię również i bardzo się cieszę, że mnie odnalazłaś! :) Zaraz sobie sprawdziłam, gdzie mieszkasz :D My tu z kilkoma osobami próbujemy rozkręcić trochę takie spotkania forumowe w świętokrzyskim, więc być może kiedyś uda Ci się dołączyć. Ja jestem dosyć świeżą ogrodniczką, minęły dopiero 3 lata, więc ciągle się uczę...najczęściej na własnych błędach :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miłe i mądre pogaduchy różane i nie tylko u ciebie Ewuniu :wit
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

gajowa pisze:Pat, ja Ci znalazłam Florę Danica :D która zresztą - w każdym razie dla mnie - jest bardzo ładna, jeśli ktoś oczywiście lubi pomarańczki :wink:
Za to masz też ładną różę austinkę Sarah van Fleet:
https://www.davidaustinroses.com/englis ... ?showr=289
Ewuś ja w gwoli sprostowania, Sarah Van Fleet nie jest austinką a nawet nie jest angielką tylko amerykanką, http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.5620 to róża znanego amerykańskiego hodowcy róż Dr. Waltera Van Fleet http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=7.6061
Mam to cudne dziecko w swoim ogrodzie i bardzo sobie ją chwalę za jej wigor i obfite kwitnienie. ;:215
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Ewuś, po każdym wejściu do Twojego wątku, mam później ściskanie w dołku i czuję jakiś podejrzany niepokój. ;:131
Chyba muszę wziąć na wstrzymanie, żadnych róż, żadnych róż, proszę... :cry:
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Ewuniu ja w tym roku mam posadzić klematisa o imieniu mojej córci ciężko jest z najść coś odpowiedniego i jeszcze pod taką nazwą
rada na przyszłość wybierać inne imiona ;:306
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

O, dzięki, Majka, za sprostowanie - zobaczyłam ją po prostu na stronie Austina i nawet nie spojrzałam, co tam jest napisane :oops:

Helenko...zaglądaj proszę :D a co do pokus to już pisałam: "Pokusom powinno się ulegać....nigdy nie wiadomo, czy kiedyś znowu przyjdą" ;:306

Ula, ale rozumiem, że znalazłaś już tego clematiska? A z imionami to masz rację...żebym to ja wtedy myślała, że kiedyś będe szukać odpowiedniej róży... :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ja dzieciom nawet dość sprawnie znalazłam i wybrałam, gorzej z wnukiem Wojciechem - u nas takich niet a w świecie takiego imienia nie ma ;:185 i Marka trudno namierzyć, tylko taki wściekle żółty Marco Polo http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.4099
Awatar użytkownika
Smoczyczka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 23 lut 2013, o 19:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

gajowa pisze: "Pokusom powinno się ulegać....nigdy nie wiadomo, czy kiedyś znowu przyjdą" ;:306
Nie pamiętam, byś mnie tego uczyła w dzieciństwie - ale widać tak czy siak wyssałam tę maksymę "z mlekiem matki", bo niby co innego cały czas robię? :;230
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Ewka... kurde ;:138 , rodzinę "wcisłaś" ;:oj ...widzę do FO. Smoczyczko kochana przywitam Cię serdecznie ;:304 na tym "Różyczkowym Chorobowym" poletku Twej rodzicielki ;:196
A mogę wiedzieć jak długo ssałaś owo mleczko :?: ( :wink: )
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

EWCIA....widzę, że zakręciłaś się całkowicie różycami....ale szperaj, dobieraj a ja będę odgapiać.......ja na razie spasowałam zakupy ogrodowe ale też poszukuję coś z lawendy....może być makowy motyw a różany też chętnie.....ale ja o tapetach :;230 :;230
Awatar użytkownika
Smoczyczka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 23 lut 2013, o 19:00

Post »

Ra-barbara: Dziękuję pięknie za powitanie ;:7 Co do mleczka, to nie mam pojęcia, bo wtedy byłam jeszcze nieświadomym smoczątkiem. Trzeba by spytać mojej rodzicielki. W każdym razie mam nadzieję, że te wyssane nauki nie poszły w las, bo zawsze powtarzam, że chciałabym być kiedyś tak mądra, jak Gajowa.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”