.....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
- calka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2012, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: .....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
Marysiu . Orliki ogromne, ale chyba nie tegoroczne nabytki?
Skrzek, no cóż, nie wygląda elegancko Sama natura.
Skrzek, no cóż, nie wygląda elegancko Sama natura.
Ewa
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Krystianie nie miałam irysków i w ubiegłym roku dostałam w trzech albo czterech paczkach od forumek i właśnie pierwszy daje popis, a już widzę w innej grupie pączek. Orliki u mnie dobrze się mają, chyba gleba odpowiednia!
Zuziu prymule będą, a psiząb kupiłam nie wiem gdzie i nawet go przesadziłam, bo jakiś sympatyczny f...... postawił prawie w nim rower i jest a od Strkl kupiłam 3 szt i nie ma nic Rodowód iryska wyżej Zuziu ale z zazdrości ręce Ci nie opadły
Ewciu nie ale tegoroczne dzielnie walczą (marketowe) czarny nie mógł się zebrać ale jednak chyba będzie. Te to moje pospolite i ukochane
A skrzek jak się wylęgnie to załatwi wszystkie ślimaki w ogrodzie moim i sąsiednich
Zuziu prymule będą, a psiząb kupiłam nie wiem gdzie i nawet go przesadziłam, bo jakiś sympatyczny f...... postawił prawie w nim rower i jest a od Strkl kupiłam 3 szt i nie ma nic Rodowód iryska wyżej Zuziu ale z zazdrości ręce Ci nie opadły
Ewciu nie ale tegoroczne dzielnie walczą (marketowe) czarny nie mógł się zebrać ale jednak chyba będzie. Te to moje pospolite i ukochane
A skrzek jak się wylęgnie to załatwi wszystkie ślimaki w ogrodzie moim i sąsiednich
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,jak będziesz miała dużo tych żabek ,to ja jestem chętna ,uwielbiam jak rechocą samce w okresie godowym ,ale mam problem ,bo mam zaskrońce i wszystkie żaby mi zjadły,jeszcze w tym roku ani jednej nie widziałam ,pewnie nic już nie mam ,ale jak przywiozę od Ciebie to znowu zjedzą,tak szybko u Ciebie wszystko rośnie
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marysiu podeślij skrzek, dziś odkryłem na lilaku mnóstwo ślimaków ale w skorupkach to wyrzucam za płot. W sumie możesz założyć hodowlę żab, matkę już masz znad morza Moje orliki też potwornie wielkie, zobaczysz co będzie za parę dni jak jeszcze popada więcej, u mnie dziś spadła prawie norma kwietniowe - 36 litrów.
- Maska
- Kontakt:
Michale te w skorupkach to u mnie też coś zjada, bo widzę często pełno skorupek (jakby skorupy po orzechach ) albo na kamieniu na skalniaku rozbite skorupki. Ja znajduję sporo tych malutki bezskorupowców jak kopię pod rośliny dołek wybieram dokładnie i kurom niosę
To u mnie dzisiaj padało, ale tak jednostajnie bez ulew, więc chyba aż takiej normy nie mam
To u mnie dzisiaj padało, ale tak jednostajnie bez ulew, więc chyba aż takiej normy nie mam
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Orliki rzeczywiście wysokie, ale moje stare też tak w górę poszły. Dziś przez ciągle padający deszcz nie zrobiłam zdjęć, może jutro się uda .
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
..o to już wiem serduszka powinna być w cieniu ... muszę przesadzić moją...
Maryś moje orliki też rosną...
Maryś moje orliki też rosną...
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Ostatnie lata jabłka objadają kwiczoły .
Zaraz wstawię u siebie moje żurawki.
Żabie zalążki . Jako dzieci hodowaliśmy i obserwowaliśmy w beczce pe-poż.
Zaraz wstawię u siebie moje żurawki.
Żabie zalążki . Jako dzieci hodowaliśmy i obserwowaliśmy w beczce pe-poż.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
-
- 1000p
- Od: 1 lut 2009, o 16:10
Piękności Marysiu pokazałaś, a żurawki- wow! U mnie kiedyś mieszkały drozdy,które sprytnie rozbijały ślimaczki o kamienie i wyjadały mięsko zostawiając skorupki. Niestety ostatnio rozpanoszyły się sójki i drozdów nie ma, za to ślimaki zwłaszcza bezdomkowe żrą wszystko co na drodze napotkają.
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
- Maska
- Kontakt:
Asiu zrób koniecznie zdjęcia, a takie po deszczu wychodzą czasem bardzo atrakcyjnie
Misiu a ja na rozsadniku posiałam las orlików.....oj co to będzie?
Justynko ktoś mi kiedyś opowiadał, że u niego kwiczoły zjadały wszystko co czerwone....po prostu była plaga tych ptaków i zero zbiorów.
Taki skrzek na trawie to chyba pierwszy raz w życiu widziałam. Na żurawki poczekam
Anulko u mnie tez jakieś ptaszki rozbijają o kamienie na skalniaku skorupy ślimaków i pewnie zawartość zjadają, ale kiedyś znalazłam kilka takich pustych skorup, pewnie imprezka była i porządków po sobie nie zrobili piękności dziękują za słowa uznania
Misiu a ja na rozsadniku posiałam las orlików.....oj co to będzie?
Justynko ktoś mi kiedyś opowiadał, że u niego kwiczoły zjadały wszystko co czerwone....po prostu była plaga tych ptaków i zero zbiorów.
Taki skrzek na trawie to chyba pierwszy raz w życiu widziałam. Na żurawki poczekam
Anulko u mnie tez jakieś ptaszki rozbijają o kamienie na skalniaku skorupy ślimaków i pewnie zawartość zjadają, ale kiedyś znalazłam kilka takich pustych skorup, pewnie imprezka była i porządków po sobie nie zrobili piękności dziękują za słowa uznania
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
To Ci Marysiu tego skrzeku zazdraszczam okrutnie, bo u mnie plaga ślimaków, z chęcią bym zaprosiła żaby do siebie, ale one chyba wolą rzeczkę obok, czasem tylko jakaś pojedyncza zabłądzi do mnie , niech przynajmniej Tobie, ten żabi przychówek wyczyści ogród z tych paskud.
- Maska
- Kontakt:
Och nie ma czego zazdrościć, niech się najpierw jakieś żaby z tego wylęgną ....a jak nie to już mam przyrzeczony środek na ślimaki od bliskiej mi osoby (skuteczny).
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Że ślimakami robię to samo, tyle że te gołe wywalam poza ogród Ale jest ich malusieńko. A orlik faktycznie gigant