Ogród 100 róż cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród 100 róż cz. III

Post »

April pisze:Ja też się zapisuję na Harlow Car ;:306 Męczy mnie już od jakiegoś czasu :lol:
Justi, robisz jakieś grupowe zamówienie? Namierzyłaś ją w jakiejś polskiej szkółce czy trzeba sprowadzać? Boję się tylko że mnie zrujnuje ;:14
Jeśli grupowo zamawiacie, to rzućcie link do szkółki, może i ja się dopiszę ;:224
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Aprilka,
Męczy mnie ta róża przynajmniej od roku, ale nic nowego w tym sezonie nie posadzę. Może na jesieni, po wyciągnięciu wniosków z obserwacji moich 6 księżnych. Przecież widziałaś, ze u mnie w ogóle nie ma miejsca na róże :roll: ostatnio nawet czasu nie mam na róże :;230
Hmmm, grupowe zamówienie różane - nie mam takich mocy :;230 , to ja zawsze dopisywałam się do grupowych zamówień, moja Droga Koleżanko :;230

AniaAn :wit
Jakiej wielkości jest Twoja 'Eglantyne'?
Pozdrawiam
Ankos7
200p
200p
Od: 2 lut 2013, o 18:47

Post »

Ja również jestem pełna podziwu dla Harlow Carr ;:167 Po prostu muszę ją mieć!
Jeżeli będziecie organizowały ekipę zakupową pamiętajcie o mnie!!!! ;:215

Pozdrawiam
Ania
Awatar użytkownika
beatris
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 15:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobry jest też bayer?owski Falcon Aniu napisz prosze wiecej cos o tym srodku, bo nic nie moge znalesc na google :-)
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu Herzogin Kristiana jest absolutnie piękna ;:167
Możesz coś więcej napisać o Princess Anne? Czy ona ma podobny kolor do Princess Alexandry? Dobrze będą wyglądały obok siebie?
Zmartwiłaś mnie opinią o Wisley 2008 :(... ,a ja ją zamówiłam.
Natomiast Harlow Carr ;:oj taka ilość kwiatów ;:224
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Ania, a Ty gdzie przepadłaś ;:173 kusicielko :;230
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ja na Harlow Car poluję we Floribundzie. Jest niedostępna ale może jeszcze rzucą coś ;:209

Justi, jak się popieści... i od M uszczknie trawnika, wiesz, odpowiednią sugestią ;:306 To jeszcze z pięć wciśniesz ;:183
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, dzięki za poradę odnośnie środków systemicznych ;:196 Zanotowałam i jak tylko pogoda pozwoli ( zeszłego lata nie pozwoliła) prysnę ochronnie szczególnie te z tendencją do łysienia :;230
Twoja Harlow Carr ma morze kwiatów ;:oj Wygląda to zjawiskowo. Dla mnie możesz pokazywać różowości ile chcąc - ten kolor na razie mnie "nie bierze" (może dlatego, że 90% róż w moim ogrodziu jest różowe? :;230 )
Ciekawa jestem Twojej opinii o Falstaffie. Widzę, że Moni-vertigo mocno ją skrytykowała, jak spisuje się u Ciebie? Czy faktycznie jest to chochoł długi i wąski?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elwi - doskonałe określenie - chochół.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No to nie fajnie. Czyli kolejna róża do oddania.
Chyba, że u mnie będzie rósł inaczej. Dam mu szansę
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Witajcie :wit
U nas nadal wieje... Wczorajsze popołudnie i wieczór ? z powodu braku prądu spędziliśmy przy świecach. Całą noc również szalał porywisty wiatr. Na szczęście obyło się bez strat. Wszystkie donice pozostały na miejscu, chociaż bywało już różnie...

Aniu, Harlow Carr śmiało możesz zaprosić, ale ona potrzebuje czasu na rozkręcenie. W podobnej tonacji kolorystycznej jak Jubilee Celebration jest Boscobel. Też fajna :) Masz ją?

Monika, a mi nie przeszkadzają takie przewieszające się gałązki Jubilee Celebration :) Zapachu nie pamiętam, ale kształt i kolor kwiatów robią na mnie ogromne wrażenie.

Justyś, a dlaczego siostra Ela jest dziwna? Harlow Carr ma bardzo podobne kwiaty jak sobie. Kolor tej pierwszej jest tylko ociupinkę jaśniejszy. Pamiętaj też, że HC jest zdecydowanie wyższa niż sobie.
Nawiasem mówiąc, ja też się zakochałam w HC od pierwszego wejrzenia. Przyjechała do mnie w pierwszym zamówieniu od Austina :)
Eglantyne osiąga 1,2 ? 1,3m.

Gosia, jeśli i w tym roku Herzogin Christiana będzie się tak dobrze sprawowała jak w ubiegłym, to pewnie jeszcze dokupię, ale wtedy czekają mnie roszady na rabatach.
Do Falstaffa mam tyle, że go bardzo lubię. U mnie to zupełnie zdrowa róża o pięknych kwiatach :D

Madżen, no właśnie nic nie mam do Falstaffa. Napisałam, że się nie czepiam, bo nie mam czego :)
Obie księżniczki są fantastyczne. Będziesz zadowolona:-)

Monia, u mnie Falstaff nie należy do róż wymagających dodatkowych oprysków; jest zdrowa. Chętnie kwitnie pięknymi kwiatami. Mogłabym jedynie mieć mu za złe, że w ubiegłym roku wypuścił parę długich pędów, które jednak szybko skróciłam i dalej nic mnie w nim nie drażniło :D

Wandeczko, to chyba nie u mnie widziałaś to połączenie, ale rzuć okiem:
To fragment założonej w ubiegłym roku rabatki w słonecznych kolorkach (bez metalowych ozdób).
Obrazek

A tu rabatka już w innej tonacji kolorystycznej, ale za to z poidłem :)
Obrazek

Jadziu, no to jesteś taką samą nieszczęśnicą jak ja :wink: Też muszę myśleć raczej o pozbyciu się paru panienek niż zapraszaniu nowych :)

Jolcia, skuś się na Harlow Carr. Żeby nie powtarzać fotek, tu link to letniej HC :) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=280

Ania-Ankos, widzę że i Ty nie możesz się oprzeć urokowi Harlow Carr. Mam nadzieję tylko, że w przyszłym sezonie będzie równie cudowna co w ubiegłym i nie będę musiała się tłumaczyć z kuszenia tą rózycą :;230

Beata, Falcon jest bardzo skuteczny. Spotkałam się już z wieloma pozytywnymi opiniami na jego temat. Jest też polecany przez Rosarium.

Dorotko, Princess Alexandra of Kent i Princess Anne mają różne kolory. Różowy tej drugiej jest trochę bardziej... wściekły. Bardziej też wpada we fiolet. U mnie obie róże rosną na jednej rabacie, ale nie w bezpośrednim sąsiedztwie :)
Nie przejmuj się, że kwiaty Wisley 2008 są mało trwałe. Wszak wiele angielek właśnie takie posiada, a i tak je kochamy...

Maja, no właśnie zostałam ?przyszpilona? do kanapy (jak to ładnie mówią przerwy w dostawie prądu) :;230

Elwi, ja Falstaffa bardzo lubię. Nie mam zupełnie powodów do narzekań. Wręcz przeciwnie ? to nadal moja ulubiona angielka w tym kolorku :)

Monia, Heathcliff jednak ma trochę inny kolor. U mnie akurat ma tendencje do chorób grzybowych, chociaż podejrzewam, że wiąże się to z bliskim sąsiedztwem jarzęba. Czy u Ciebie to zdrowa róża?

Wrześniowych widoczków c.d.

Obrazek

Claire Marshall i Lions Rose
Obrazek

Bonica 82
Obrazek

Wisley 2008
Obrazek

Kurfürstin Sophie
Obrazek

Laurent Cabrol i Sourire de Mireille
Obrazek

Granny
Obrazek

Petticoat
Obrazek

The Lady Gardener
Obrazek

I widoczek
Obrazek

;:100
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Witaj Aniu
bez prądu ja byłam w ubiegłym roku pięć dni, najgorzej jest jak człowiek jest zależny od światła piszę o CO bo z resztą to da sie radę,
Clair w bukieciku z Lionsem ładny duecik, a wiesz ze miałam ją w koszyku ale wymieniłam na JC bardziej mnie urzekła
Granny śliczna ;:333 może na zimę ją odłożę....... dam radę, dam radę ;:131
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, u mnie Heatchcliff zrowa. Z Falstaffem miałam du ze kłopotu zdrowotne :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”