Mariolka mnie też jest trudno zdecydować, która najładniejsza
Ewelinko w tunelu niestety też zaraza na pomidory wchodzi, ale przynajmniej deszcze w opryskach nie przeszkadzają. Mnie się marzy szklarenka, bo tunel nie wyrabia przy tych wiatrach - w zeszłym roku łączniki puściły i normalnie się złożył
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smiles/icon_evil.gif)
Dalie mam wzdłuż ogrodzenia, a część upchniętą na rabatach między innymi roślinami.
Miłko wstawiłam zdjecia do wątku identyfikacyjnego, bo ja nie potrafię zdecydować. Co do dalii to jak na razie mają dobre warunki do budowania bulw. Te co miałam jako sadzonki mogą mieć małe bulwy - okaże sie na jesieni. No i mam nadzieję, ze przechowają się lepiej niż ubiegłej zimy...
Soniu polowałam na Coupe de Soleil długo i w tym roku nawet bardzo nie liczyłam, ze bedę ją miała, bo kupiłam w e-sklepie, który nie słynie ze zgodności odmianowej. Tak się z niej cieszę, że przechodząc obok niej muszę ją pogłaskać, a rośnie akurat obok chodnika furtka-dom
![Laughing :lol:](./images/smiles/icon_lol.gif)
W miare kwitnienia przebarwia się jeszcze na różowo.
Kasiu dziękuję
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Czasem żałuję, że nie mam kamery w oczach, zeby uwiecznić wszystkie jego pozy
Marysiu też sie nie mogę nadziwić zmienności dalii. Tak sobie myślę, ze jakbym sie ułożyła w takiej pozycji jak Francek, to potem bym się ruszyć nie mogła
Kasiu Marysiu a ja nawet nie zauwazyłam, że mam w aparacie 9 lat wstecz
Tereniu dziękuję
![poklon ;:180](./images/smiles/notworthy.gif)
Każdy ogród jest inny i w Twoim za to jest wiele innych cudnych roślin
Lucynko dziękuję, ale moja kolekcja jest maleńka w porównaniu z niektórymi tutaj
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
Śmieszne, ale co byśmy bez nich zrobiły - dają nam tyle radości
Zbyszku piękny ten Twój "ryś"
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Z przechowywaniem dalii ciągle eksperymentuję. Owijam gazetami, wkładam w tekturowe pudła i trzymam w nieogrzewanym pomieszczeniu. I bywa różnie - tej zimy straciłam ponad połowę moich dalii, poprzedniej raptem jedną małą dalię.
Ewo dziękuję
![poklon ;:180](./images/smiles/notworthy.gif)
Ja dla odmiany podziwiałam Twoje storczyki. Nie mam do nich kompletnie ręki - właśnie uśmierciłam ostatniego.
Iwonka faktycznie najgorsze przechowywanie, ale za to potem jaka satysfakcja i jest na co popatrzeć
A dzisiaj dla odmiany coś na ząb
Te słoneczniki mają już ponad 3 metry wysokości... ptaszki będą sie cieszyć, bo jak ja tam wlezę, zeby pończoszkę naciągnąć??
![Obrazek](http://images77.fotosik.pl/811/16b4e6ac3c466902med.jpg)