Uratowane storczyki (Art) :)

Zablokowany
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Gratuluję, piękności, te Jovanki cudne również, troche mnie zaniepokoiły Jej słowa o krótkowieczności wielokrotnych hybryd, też mam parę :(
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Art pisze:Mala_Mi, zyczę Ci wobec tego udanego "polowania" ;:163 , a zanim coś upolujesz, zaglądaj tu jak najczęściej. Zapraszam ;:3 ;:3 ;:3 :)
Dusiu, cieszę się, że spodobały Ci się również Cambrie. Może też kiedyś sobie z nimi poradzisz :wink:
A fiołki mają wprawdzie popularny kolor (widziałam w innym dziale o wiele ciekawsze okazy), ale ponieważ sama je wyhodowałam "od małego", to cieszą ! Mają jeszcze mnóstwo schowanych pod liśćmi pączków :)
Cambrie są nawet ładne, podobają mi się te czerwone. z Cambriowatych miałam ballaearę (chyba), ale nie pożyła długo. ja wszystkie storczyki uprawiam tak samo. Moje warunki są dobre dla Phalaenopsisów, ale dla innych raczej nie, muszą się przystosować.
a fiołki lubię, kiedyś miałam sporo, niektóre sama wyhodowałam z listków (wsadziłam listek do ziemi, on się ukorzeniał, puszczał następne listki a potem kwiaty).
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Moja Masdevallia chyba zaczyna czuć wiosnę ;:3 Jeszcze niedawno ,bo 29 grudnia wygladała tak:

Obrazek

A w ostatnim czasie zrobiła mi parę niespodzanek :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na ostatnim zdjęciu prawdziwie wiosenna eksplozja młodych korzonków.
Trzymajcie kciuki, żeby kwiatuszki dotrwały do kwitnienia...
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Joasiu - jak miło widzieć, że ktoś jeszcze tutaj lubi Masdevallie :D Trzymam mocno kciuki za jej pączki. Na mojej też coś się kluje...
A wiesz jak wyglądają kwiatki Twojej, czy może kupowałaś niekwitnącą?
Jeśli pozwolisz - pokażę Ci Masdevallię, w której zakochałam się od pierwszego ujrzenia :roll: - ZDJĘCIE
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Madziu za te kciuki :) ! Ja z kolei trzymam je za Twoją, skoro "też coś się kluje" :D
Nie mam pojęcia jak wygladają kwiatki mojej, bo dostałam ją w prezencie jako niekwitnącą niespodziankę na przyszłość...
I chyba właśnie nadchodzi ta "przyszłość niespodziankowa" :wink:
A co do Twojej "miłości od pierwszego ujrzenia", to ma super włochate zimowe futerko i tajemnicze pomarańczowe gardziołko :)
To pewnie jedna z tych trudniejszych chłodnolubnych, ale mogę się mylić, bo jest ich tyle gatunków, że trudno to ogarnąć :roll:
O mojej wiem na pewno tyle, że nadaje się do uprawy domowej :)
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Joasiu - właśnie wielkim plusem "mojego futrzaka" jest jest ciepłolubność :D Tylko ma jeden minus - póki co nie znalazłam jej w żadnej ofercie handlowej, na jaką się natknęłam :?
A jeśli Twoja Masdevallia jest niespodzinką pewnie nie możesz się doczekać chwili, żeby ujrzeć jej kwiatuszki...
A ja czekam razem z Tobą :D
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Asiu, czyli jednak dałaś sobie radę i Masdevallia pokaże nam jak wygląda jaki ukrywa kolorek, bardzo się cieszę i czekam na kwiatuszki ;:1

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Joasiu ja również trzymam kciuki by to cudo zakwitło :wink: oczywiście liczę na duuuużo fotek :lol:
Te korzonki wyglądają fantastycznie, czyżby wiosna była tuż tuż... :roll: :wink:

Madziu, nie dziwię się Twojej miłości do tego futrzaka :shock: niesamowita jest :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ja kiedyś też miałam Massdevalię, ale kwitnienia mi nie powtórzyła. była biało-pomarańczowa.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Też gratuluje takiego dorobku i czekam z niecierpliwością na fotki kwitnącego Twojego cuda.
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, Renatko, Joasiu, Dusiu, Grażynko, dziękuję za miłe słowa i kciuki ;:58
Na razie, bardziej od ciekawości (co do koloru kwiatuszków), przeważa strach, żeby mi pączki nie padły. Są bardzo delikatne...
Mam nadzieję, że dotrwają do "sesji fotograficznej" :)
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dotrwają dotrwają, ja to czuję :) przy takiej opiekunce musi tak być ;:36 ;:113 ;:79
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, dzięki za wiarę we mnie i te buziaki + oczko !
Ale sama wiesz, że z tych ikonek, to przy czterech mężczyznach w domu najlepiej pasuje do mnie ta patelnia ;:191
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”