Najwyższy czas zabrać się za odpowiedź na Wasze wpisy. Im więcej ich tym trudniej

Jednak bardzo się cieszę, że pamiętacie o mnie i zaglądacie mimo moich rzadkich wizyt. Dziękuję wszystkim serdecznie!
Ketmio podziwiam, że radzisz sobie z psizębem. Ja nie potrafię

U Ciebie pewnie wiosna bardziej zaawansowana niż u mnie.
Janku 8 sztuk forsycji?! Chyba jakieś odmianowe masz? A może je mocno tniesz? Przecież to wielkie krzaczory rosną. Też je lubię, ale jedna mi w zupełności wystarczy. Za to mam 5 krzewuszek i wiele innych krzaczków.
Aklat jest coraz więcej ładnych i bardzo ładnych ogrodów. Myślę, że sporo jednak zależy od regionu kraju. Sama nie wiem co bardziej mnie przeraża klepisko zarośnięte chwastami czy "boisko" okolone żywopłotem z żywotników ( thuji ).
Lemonko 
Miło, że zaglądasz. Kolor na rabatach staram się trzymać cały, długi sezon. Jednak to wiosna jest moją ulubioną pora roku. Czasem pogoda płata figle i rośliny zamiast kwitnąć po kolei, kwitną jednocześnie

Wierzby Hakuro wciąż się nie dorobiłam, choć kiedyś miałam na nią ogromną ochotę.
PapaChmiel - witaj wędrowcu w moich skromnych progach. Moja działka ma powierzchnię 425 m kw.Roślin mam dużo różnych, bo jestem typem zbieracza. Przez wiele lat kupowałam dużo, często za dużo. Wciąż się uczę wybierać

Balkon o pow. 100 m ?! Niektórzy mają takie ogródki...
Madziu długo nie mogłam się dogadać z sasankami. Kupowałam wszystkie jakie zobaczyłam. A potem dałam im luz i wymknęły mi się spod kontroli. Rozsiewają się bez umiaru i krzyżują między sobą. Chętnie służę nasionkami lub siewkami.
Beatko cieszę się, że podobają Ci się moje sasanki. Będę miała się czym zrewanżować za paczuchę

Ten krzew to wisienka ozdobna. Sprzedawca twierdził, że to biały migdałek

Kupiłam ten krzew wiele lat temu. Na szczęście wciąż jest niewielkich rozmiarów. Niestety nie każdego roku tak ładnie kwitnie. Porzeczka krwista jest cudowna - będziesz z niej zadowolona. Jaśminowiec ... No cóż. Swój wywaliłam, bo wciąż był oblepiony mszycą. Serce bolało, bo wyhodowałam go z patyczka i tak pięknie pachniał... U Ciebie może będzie inaczej. Może nie polubią go mszyce. Zakupy roślinne zawsze cieszą, a szczególnie okazyjne
Kilka aktualnych zdjęć:
Cdn