Mój ci on część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ci on część 3

Post »

Mireczko róża pnąca na płocie cudna. ;:oj Kępa liliii zawsze mnie zachwyca. ;:215 Lewkonie aż chciałoby się powąchać. ;:108 Wysiałam lwie paszcze, ale jestem rozczarowana, może lewkonie przynajmniej zapachem mnie posieszą, jak posadzę.
Przeliczanie nieoczekiwanych wydatków na rośliny, to chyba standard u zakręconych ogrodniczek. ;:306
Zdrowia dla M, a dla Ciebie siły, na ogarnięcie ogrodu. ;:4
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ta czerwona drobniutka róża na siatce i pergoli to ta co u mnie ? wygląda pięknie ;:138 No masz rację , cierpliwym w tym roku wynagrodziła ;:63 szkoda ,że nie powtarza kwitnienia :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Mirko,
u mnie gołożer na kokoryczy zdarzał się chyba ze trzy lata z rzędu.
W tym roku zawzięłam się, zrobiłam trzy prewencyjne opryski od wczesnej wiosny i kokorycz ma wszystkie liście tam, gdzie trzeba.
Za to wszystkie porzeczki i agresty stoją kompletnie gołe, mają tylko owoce.
Nawet nie wiem kiedy i co zżarło im wszystkie liście.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Soniu dziękuję,życz jeszcze deszczu,bo nadal go nie ma i nie wiem,ile za wodę zapłacę :roll:
Karolinko bardzo się przyglądałam jej u ciebie ,zresztą opis się zgadza;skłonność do mączniaka,kwitnie raz.Na pewno ta,w tym roku daje czadu ;:215
Madziu u mnie to było pierwszy raz i też nie wiem kiedy.Wygląda okropnie smutno :(
Nadal czekam na deszcz.Spadło tyle dzisiaj,że gdybym się bardzo postarała,to policzyłabym krople ;:222 Ze szkółki wróciłam z zakupami,jakby mało mi było podlewania,ale nie mogłam się oprzeć.
Obrazek

Obrazek
Syn zaplanował u siebie żywopłot z hortensji i byłam mu zamówić.Ładne sadzonki mają.Wybór padł na Limelight.
O czwartej rano wstałam,żeby włączyć deszczownię,bo już nie mogłam patrzeć na te zwieszone rośliny.Cieszyłam się,że na czas podwiązałam wysokie byliny,ale one teraz takie podwiązane zasychają :(

Obrazek
Tego podziwiam,taki rześki a dopiero dzisiaj dostał wody.
Byłam u bratanka,rozmowa zeszła na ogród (kupiłam im dużą owocującą borówkę amerykańską) i w pewnym momencie on wstaje i przynosi mi doniczkę z siewkami.Zobacz,mówi,zjadłem arbuza i całą garść nasion wrzuciłem do doniczki i wzeszły. Tylko,że w/g mnie to nie arbuz ;:185 Siewki zabiedzone,ale obstawiam paprykę.

Obrazek
O,bardzo złe zdjęcie :? Tu już porozsadzane,reszta w gruncie.I teraz kto to wyjaśni? Papryki nie siał :D Pięknie kwitnie milin,mam nadzieję,że ten silny wiatr go nie uszkodził.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Nowe zakupy fajne ;:138 widzę powojnik który niby taki zwyczajny a jak ładnie obrasta .
Ja też go mam , pierwszy oddałam córce bo mi się nie podobał , kupiłam drugi nie wiedząc ,ze to znowu on , ale jestem zadowolona. Inne padły, kilka, a on rośnie mocno i kwitnie. Obrasta mi szybko nową pergolę , chcę go puścić też na drzewo , bo sąsiaduje :wink: U mnie cały dzień z przerwami pada :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też doczekałam się deszczu,wszystko odżyło,najbardziej cieszę się,że borówki i maliny się napiły,bo owoce zasychały na krzakach.Zarobiona jestem odnawianiem płotu.Bluszcz bardzo zniszczył sztachety,za bardzo mu pozwoliłam ;:131 Mąż jest przeciwny,żeby róża wróciła po odnowieniu,ale pod nią nie było takich szkód.Wiele krzewów muszę poprzycinać jeszcze,tych,które kładą się na niego,na płot znaczy :D Wszystko szybko przekwita,zdjęcia średnio aktualne,ale boję się,że mnie zapomnicie :D

Obrazek

Obrazek
Lobelia w trzech kolorach,sama wysiałam.
Okazuje się,że nie zgrałam :oops:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Mirusiu nikt Cię nie zapomni nawet jeśli FO zniknie, mój-Twój milin będzie mi Ciebie przypominał a dębowe gatki wciąż na Ciebie czekają.
Wczoraj wspominałam Ciebie w Tomaszowie M.byłam przejazdem AmeliaL. była tak miła zabrała mnie do Rogowa, kupiłam tulipanowca i nie wiem gdzie go posadzić. ;:7
Pajęczynki są cudowne i wszystko co pokazałaś.Mężowi zdrówka jak najwięcej ;:167
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O,dzięki Basiu za tak miłe słowa ;:196 Po gatki się zgłoszę,dąb może długo leżeć,więc niech czeka.Pada deszcz,więc wpadłam tu pokazać,co mnie pochłania ostatnio.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
A takie widoki mam w ogrodzie ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Odnawiamy płot i trzeba poprzycinać wiele krzewów,żeby dały mu oddychać.Decyzja męża ;:209 Negocjacje trwają w sprawie róży ;:209

Obrazek
Chyba,że coś wymyślę,jakąś kratkę :roll:
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale żeby nie było tak szaro i roboczo....
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Taką przygodę przeżył(mam nadzieję,że przeżył) mój dąb.Zastałam go leżącego,złamanego w miejscu szczepienia ;:145 Pobiegłam po taśmę izolacyjną i po podniesieniu go dokładnie owinęłam.Minęły już pewnie dwa tygodnie,wygląda dobrze,nabieram nadziei,że się zrośnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Czy ta róża na płocie to jeden krzew? Jest na własnym korzeniu? Jak tak to proszę, proszę, proszę, błagam o jedną odnogę.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Mireczko hortensja Anabelle pięknie przy kamienich wygląda. ;:215 Może uda się troche wyplątać różę z płotu i na czymś zawiesić, a wtedy sztachety da się pomalować. ;:218
Życzę, żeby przygoda z dębem zakończyła się zrośnięciem. ;:108
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Mirusia powiedz mi co rośnie w środku?
Fajny pomysł z hostami, pożyczę sobie :uszy
Obrazek
A póki masz zapał wykorzystaj go ;:196
Ja mam słomiany a teraz często brakuje nawet :(
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basieńko nie wymagaj teraz nic od siebie.Jednak szukaj zajęcia w ogrodzie,bo to najlepsza terapia.Wracając do twojego pytania.Była sobie kiedyś czereśnia....i uschła ;:174 Wiedziałam,że to idealna podpora do wilca będzie.I jest.Zanim wiosną hosty podrosną rośnie tam wianuszek tulipanów.
Soniu róża już zdjęta z płota,związana,żeby nie raniła przy zdejmowaniu sztachet i ten fragment płota już odnowiony.

Obrazek
Muszę wyciąć jej kilka pędów starszych a te młode planuję znów zawiesić na płocie,bo wygląda fajnie podczas kwitnienia.Gdy przykręcimy kolejne przęsło już ją uwolnię.Sztachety odkręcamy,solidnie czyścimy i malujemy(ja maluję) dobrą farbą,żeby na kolejne 10 lat wystarczyło.Płot ma już 18 lat i wydaje mi się ,że po odnowieniu tego nie widać.
Kamienie dałam Anabelce do podpory,bo wykłada się,żeby miała się na czym oprzeć,ale teściowa cały czas mi mówi,że te kamienie nie dają jej rosnąć,żebym ją uwolniła ;:219 Ogród powinien mieć jednego właściciela! Kropka.Patrz tytuł wątku :wink:

Obrazek
Zostało nam 5 przęseł,ale pogoda nie ułatwia ;:185
Kasiu nie ma sprawy.Przypomnij się jesienią,daj namiary i paczka poleci.Dostałam kiedyś trzy marne patyczki i popatrz co z nich wyrosło ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Minusem tej róży jest to,że kwitnie na dwuletnich pędach i ma skłonność do mączniaka.Ale jak ma dobry rok,to klękajcie narody.Nad furtką posadziłam powojnik i inną różę na wypadek przemarznięcia,żeby jednak coś kwitło.Powojnik montana rekordowo szybko zarósł i czekam teraz na ponowne kwitnienie w tym roku.
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Witaj Mireczko :wit

Bardzo lubię takie ogrody jak Twój czyli pełny różnych liściastych i iglastych drzewek oraz przepełniony pięknymi bylinkami ;:108
Mam też tą różę która tak ślicznie wisi na płocie, dostałam kiedyś małą sadzonkę od mojej mamy, u niej pewnej zimy przemarzła i już jej nie ma a u mnie przetrwała, tak jak piszesz lubi łapać mączniaka, ale gdy zakwitnie to bajka, Twoja wygląda zjawiskowo ;:138 ;:138 Ciekawa jestem czy bardzo Cię pokaleczyła jak ją z tego płotu ściągałaś, bo ja właśnie nie lubię tych jej kolczastych pędów jak trzeba wycinać, w tym roku córka się tym zajęła :lol: Mireczko pięknie kwitł Złotlin, też go dostałam w tym roku na dzień matki, i jestem ciekawa jak sobie da radę, bo na razie taki marnawy, może ta pogoda najpierw upały, a teraz ulewy :( Piękna Anabellka, fajnie z tymi kamieniami wygląda ;:333 U mnie Rudbekie jeszcze w pączkach, ach jak szybko te roślinki w tym roku. Życzę lepszej pogody na skończenie malowania płotu :)
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48

Post »

Niesamowita róża ;:63 ;:63 ;:63 . Pomysł na hosty bardzo fajny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”