Gazania Cz.3
-
- 50p
- Od: 23 lis 2014, o 16:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Gazania Cz.3
Super ten pączek. Ja miałam pikować dzisiaj ale sobie palca odkroiłam i na razie przerwa przymusowa.
Zakwitła moja pierwsza w życiu gazania
Jest śliczna, ale...miała być taka...
...a w opakowaniu (kosztowało ponad 4zł) było aż...5 nasionek i jak na złość wykiełkowały tylko...2. Dokupiłam drugie opakowanie (niestety tej samej firmy), z którego wykiełkowały 3 - czyli mam w sumie 5 sadzonek i czekam jak zakwitną te cztery pozostałe...
Jest śliczna, ale...miała być taka...
...a w opakowaniu (kosztowało ponad 4zł) było aż...5 nasionek i jak na złość wykiełkowały tylko...2. Dokupiłam drugie opakowanie (niestety tej samej firmy), z którego wykiełkowały 3 - czyli mam w sumie 5 sadzonek i czekam jak zakwitną te cztery pozostałe...
- anida
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ninia,wszystkie Twoje roślinki kwitną w ekspresowym tempie, nie tylko gazanie.
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
To zasługa tego, że dość wcześnie niektóre siałam i południowego parapetu.
Czym zasilacie gazanie? Kilka dni temu wsadziłam je do skrzynki, więc trochę nawozu mają z nowo dosypanej ziemi, ale pewnie niedługo trzeba będzie je zasilić. Czy może być nawóz długo działający osmocote?, czy lepiej płynny do kwitnących?
Czym zasilacie gazanie? Kilka dni temu wsadziłam je do skrzynki, więc trochę nawozu mają z nowo dosypanej ziemi, ale pewnie niedługo trzeba będzie je zasilić. Czy może być nawóz długo działający osmocote?, czy lepiej płynny do kwitnących?
Czy mieliście taki przypadek, że gazanie nie zawiązywały nasion? Mam gazanie po raz pierwszy i co ładniejsze kwiatki zaznaczyłam sobie by zebrač z tych konkretnych nasiona i tu moje rozczarowanie, bo po przekwitnięciu robi się puszek, a pod puszkiem nie ma żadnych nasion . Na ilość owadów zapylających nie narzekam, bo mam dużo różnych kwiatków i one zawiązują nasiona, że nie nadążam z obrywaniem nasienników - a z gazaniami jest problem. Myślałam by w takim razie przesadzić te, które mi się podobają w skrzynkę i je przechować przez zimę w chłodnym miejscu (chyba tu na forum kiedyś wyczytałam o takiej możliwości), ale czy to naprawdę działa?
Niektóre z nich:
Pochodzą one z mixu a obawiam się, że na drugi rok mogą mi się takie różnorodne nie trafić.
Niektóre z nich:
Pochodzą one z mixu a obawiam się, że na drugi rok mogą mi się takie różnorodne nie trafić.
- anida
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozdrawiam Anida
- stefcia
- 500p
- Od: 2 gru 2012, o 18:08
Gazanie to wdzięczne roślinki
- leszkat76
- Od: 13 gru 2020, o 14:12
Puszek który wyprodukują Gazanie po przekwitnięciu zawiera nasiona.
Tak wygląda puszek bez nasion.
A tak z nasionami. Trzeba się dobrze przyglądać bo wszystko razem zmieszane , ja przebierałam żeby nie trzymać śmiecia.
A obok krzaczka już zasiały się nowe, młode krzaczuszki.
Tak wygląda puszek bez nasion.
A tak z nasionami. Trzeba się dobrze przyglądać bo wszystko razem zmieszane , ja przebierałam żeby nie trzymać śmiecia.
A obok krzaczka już zasiały się nowe, młode krzaczuszki.
Pozdrawiam Kasia
Kolorowo owocowo
Kolorowo owocowo