Idzie wiosna ... kiedy sadzić ?
Niestety prognozy długoterminowe zapowiadają jeszcze śnieg i temperatury poniżej zera w dzień, mam nadzieje, że się nie sprawdzą (jak to często bywa) niemniej ja się nie spieszę jeszcze z odkrywaniem roślin i sadzeniem nowych.bigaczzz pisze:Nie straszę, ale przy takich skokach nic nigdy nie wiadomo. Dziś masz 21 stopni a jutro 0. Ale miejmy nadzieję, że ta przedwczesna wiosna już się utrzyma i zimę mamy za sobą...
- aśka2006
- 500p
- Od: 18 gru 2007, o 13:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja nie wytrzymałam i przesadziłam tuje, jałowce, świerki, bez, forsycje itd.
Spanikowałam
W Olsztynie też już pączki pękają na krzewach. Przestraszyłam się , że nagle zrobi się +15, słońce i susza i nic mi się nie przyjmie (goła działka i jak na patelni).
Jak mi teraz dla odmiany wymrozi wszystko to się zapłaczę
Spanikowałam
W Olsztynie też już pączki pękają na krzewach. Przestraszyłam się , że nagle zrobi się +15, słońce i susza i nic mi się nie przyjmie (goła działka i jak na patelni).
Jak mi teraz dla odmiany wymrozi wszystko to się zapłaczę
Aśka
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też dziś przesadziłam dwie tuje na miejsce dwóch agrestów piennych.Już od dawna o tym myślałam ,żeby tym nieszczęśnikom agrestom znależć bardziej dogodne miejsce niż... w żywopłocie.. ..ale się się cieszę!!! Agresty mają nowe miejsce a dziury w żywopłocie po nich ...zajęły tuje!!!!
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 1 lip 2007, o 13:47
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A moja jabłonkę..starą jak swiat nieoczekiwanie zasiedliły w budce sikory..i mam teraz problem..bo jabłoneczka mocno prosi o wiosenne przycięcie gałęzi..a ja nie chciałabym wypłoszyć tych sikor..no ale sie pospieszyły Wygryzły/wydziobały /wróble ,które w ubiegłym roku rezydowały w owej budce lęgowej.
serdecznie pozdrawiam, judyta.