Czas obudzić się z letargu depresyjnego i nadrobić zaległości

Majówka mija powoli, trochę pracy, trochę laby, rośliny rosną, chociaż deszczu już brakuje, mszyce tez nie próżnują i na całego zaczynają się panoszyć po ogrodzie. Oczywiście grille majówkowe zaliczone, rabaty wyznaczone, wędzarnia się buduje, kibelek stoi no i do szczęścia brakuje tylko? no właśnie stołu i ławek hehe.
Czas na odpowiedzi, w związku iż będę odpowiadał na posty z początku również to trochę tego się może uzbierać.
Alu[Biedronka641] te trzy lata działkowania minęły bardzo szybko, w sumie nawet nie wiem kiedy, no a forum przyczyniło się do tego, że działka wygląda jak wygląda, ale nie żałuję tego w żadnym jej skrawku, zgadzam się z Tobą w 100%, że chciałoby się sadzić to co inni mają i co się podoba, ale miejsca brak, więc w jakiś sposób mnie to ogranicza.
Marto[koziorożec] fakt, że im większy ogród tym więcej pracy, ja w sumie na tyle ile mogą tyle robię, może inaczej też by było, gdyby to był ogród przy domu, bo w tedy w każdej wolnej chwili można wyjść, a tak to eskapada, trzeba pojechać a inne obowiązki również wzywają, fakt widzę zielone światło w tunelu, że moja metamorfoza dobiega końca a na pewno kupno-roślinna gdyż miejsce się kończy.
Ewelino[ewelkacha88] fakt wstrzeliłem się z nowym wątkiem idealnie

Gosiu[gosia_lublin] tak to chyba z nami jest, że najpierw niby ma być relaks a później jest jak jest, a forum na pewno nie pomaga w tym relaksie hehe, dziękuję za miłe słowa.
Basiu[apus]dziękuję za słowa wsparcia i za kciuki.
Dorotko[dorcia7] tulipanki dokupowałem w zeszłym roku jesienią na wyprzedaży i powiem szczerze, że jestem z nich bardzo zadowolony.
Iwonko[Iwonka1] mnie tez te pełne tulipanki się bardzo podobają, ale muszę chyba je ujednolicić tzn. kupować więcej sztuk z jednego rodzaju, murarki daja radę, nie sądziłem, że tak dobrze zasiedlą sztuczny domek z tworzywa. Myślę, że już z tych zamkniętych rurek wyleciały, a jeśli nie no to może trzeba im pomóc ;) najlepsze jest to, że ten oszust mi proponował wpłatę pół na pół, ale stwierdziłem, że skoro taką propozycje daję no to jest ok, jednak nie był.
Małgosiu[clem3] hmm ideał taki mój w głowie, jakbym chciał żeby było, fakt, że koncepcje się zmieniają ale mam nadzieję, że w pewnym momencie będzie koniec i zostanie tylko dopieszczanie.
Aniu[Annes 77] tulipanki dały radę, dobrze że dokupiłem bo tak byłoby słabo? bo duża część zgniła, powojniki powolutku pną się do góry, niektóre odbijają od ziemi, ale ważne że odbijają.
Stasiu[stasia_ogrod] każdy z nas chyba narzeka na brak czasu, szczególnie teraz gdzie okres taki pracowity dla nas, staram się żeby wszystko jakoś trzymało się w ryzach

-- 2 maja 2018, o 08:58 --
Ewo[Pashmina] dziękuję za miłe słowa i kciuki, ja też prawdopodobnie sprawę oddam do sądu, już nie o same pieniądze chodzi ale o nauczkę dla tego oszusta.
Mariolu[Rodusik] witam Cię serdecznie w moim wątku i dziękuję.
Izo[isia60] jeśli przetrwają tulipanki, zawsze można się wymienić, staram się mieć zawsze troszkę inne niż wszyscy, chociaż u mnie na działkach jakoś tak mało cebulowych ludzie mają, no ja kupując nie sądziłem, ze tyle w nią zainwestuję, a troszkę kaski już poszło, u mnie areał warzywny też trochę zmniejszyłem oczywiście na poczet kwiatów.
Jadziu[JAKUCH] fakt dosadzać trzeba, pracować też , ale liczę na to, ze teraz zostaną tylko drobne rzeczy do dosadzania i poprawek hihi, pszczółki bardzo mile mnie zaskoczyły w tym roku

Olu[silversnow] dziękuję za miłe słowa i za słowa otuchy, jak to mówią nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i musze się tego trzymać.
Beatko[beacia0088] dziękuję, zdjęcia są raż lepszej jakości raz gorszej, zależy czym robię, a aparatem jeszcze się uczę więc idealnie nie jest, no ale może kiedyś? murark jeśli żaden pasożyt nie wejdzie to kolonia będzie się rozrastać, więc będzie więcej i więcej no powojniki powiem Ci szczerze, że mogłyby przyspieszyć hihi
Marysiu[Maska] nom tulipanki raz dwa i przekwitają przy takiej pogodzie, to prawda, no ale zawsze oko pocieszą chociaż chwilkę murarki to bardzo fajna sprawa, ja jestem z nich bardzo zadowolony. Dziękuję za słowa wsparcia, teraz już wiem że kupować trzeba na miejscu lub od sprawdzonych osób

Zuziu[Zuzia111] dziękuję za miłe słowa uznania hihi no czasem się odpocznie na tej działce, szczególnie jak brakuje sił na prace hihi. Dziękuję za słowa wsparcia w tej nieszczęsnej sytuacji.
Marcin[MarSz] zapraszam.
Beatko[beacik78] hmmm tulipany najlepiej jakby były wykopywane i przesuszane wtedy chyba lepiej rosną, bo moje stare niewykopywane również jakby zanikały, aczkolwiek nie wiem na 100% to tylko moje przypuszczenia hihi.
Ed04 dziękuję.
Małgosiu [PEPSI] u mnie te posadzone późna jesienią zakwitły pięknie, a te zeszłoroczne też bez szału, no zobaczymy jak będzie w przyszłym roku oj faktycznie powiem Ci, że się wszystkie te złe sprawy skumulowały w jeden moment, no ale nie poddałem się masz rację ja jestem cały a kasa no cóż? czasem jest a czasem jej nie ma hihi.
Janku[magry] polecam z całą pewnością domki dla murarek, robią swoje i nikomu nie przeszkadzają.