Poziomki - uprawa cz. 1
Czytam Was uważnie
Poszukuje odpowiedzi:
1. Kiedy wiosną można sadzić do gruntu sadzonki poziomek, czy tak jak truskawki (od marca)
2. Znacie jakąś zaufaną szkółkę w której kupie ładne sadzonki poziomek
Polećcie kogoś, PLIS
Pozdrawiam już prawie wiosennie
Poszukuje odpowiedzi:
1. Kiedy wiosną można sadzić do gruntu sadzonki poziomek, czy tak jak truskawki (od marca)
2. Znacie jakąś zaufaną szkółkę w której kupie ładne sadzonki poziomek
Polećcie kogoś, PLIS
Pozdrawiam już prawie wiosennie
"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przeczytaj cały wątek od początku, od pierwszej strony, na pewno znajdziesz odpowiedź na swoje wątpliwości
Po drugie - zmień swoją stopkę na zgodną z regulaminem. Dostałaś już kilka takich próśb, a nadal masz w niej jakieś skaczące czapeczki Jeszcze trochę, a będzie ostrzeżenie
Zaufane szkółki? Najprościej wysiać nasionka i wyhodować swoje własne poziomki
Po drugie - zmień swoją stopkę na zgodną z regulaminem. Dostałaś już kilka takich próśb, a nadal masz w niej jakieś skaczące czapeczki Jeszcze trochę, a będzie ostrzeżenie
Zaufane szkółki? Najprościej wysiać nasionka i wyhodować swoje własne poziomki
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Poziomki regina
20 marca zasadziłam nasiona poziomki gigant wieloowocowej.Na ulotce napisane było że owocuje po 4 miesiącach od wysadzenia aż do października. Nasiona hodowane na początku w domu,teraz cały czas na dworze tylko na noc zabieram do pomieszczenia.Niestety sadzonki bardzo wolno rosną mają trzy listki wielkości 3-5mm,są nawożone specjalnym preparatem dla poziomek i truskawek w granulkach,niektóre poziomki mają także 5 listków ale przyrost także jest mierny.Jak można przyspieszyć wegetację i przyrost.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
Gigant, powiadasz? To pewnie nasiona z Allegro?
Poczytaj cały ten wątek od pierwszej strony, dowiesz się co i jak
Od razu jednak powiem, że natury nie przeskoczysz
Poczytaj cały ten wątek od pierwszej strony, dowiesz się co i jak
Od razu jednak powiem, że natury nie przeskoczysz
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
-
- 500p
- Od: 11 lut 2008, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Poziomki regina
Dodam tylko, że wyrażnie przyśpiesza ich wzrost pikowanie. Nawozu to one za dużo nie lubią, może ich wręcz hamować.
-
- 100p
- Od: 21 paź 2008, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam
Kupiłam trzy odmiany poziomki Reginę,Rugię i Barona i mam małe pytanko.
Czy mogę te trzy odmiany posadzić obok siebie bez strachu,że się wzajemnie
pozapylają i pokrzyżują?
I jeszcze jedno pytanko.Pani w sklepie ogrodniczym dosłownie mi wcisnęła poziomkę
która ma niezwykle plennie owocować.Nie pamiętała nazwy tej odmiany,ale twierdziła,że będę tą poziomką
zachwycona.Poziomka ma mieć około kg owoców na krzaczku.Wiem,że jest to niemożliwe,jednak skusiłam
się na tą poziomkę.Proszę potwierdźcie czy poziomka może mieć tak dużo owoców,czy jestem naiwna łudząc się,
że może jednak.....
Kupiłam trzy odmiany poziomki Reginę,Rugię i Barona i mam małe pytanko.
Czy mogę te trzy odmiany posadzić obok siebie bez strachu,że się wzajemnie
pozapylają i pokrzyżują?
I jeszcze jedno pytanko.Pani w sklepie ogrodniczym dosłownie mi wcisnęła poziomkę
która ma niezwykle plennie owocować.Nie pamiętała nazwy tej odmiany,ale twierdziła,że będę tą poziomką
zachwycona.Poziomka ma mieć około kg owoców na krzaczku.Wiem,że jest to niemożliwe,jednak skusiłam
się na tą poziomkę.Proszę potwierdźcie czy poziomka może mieć tak dużo owoców,czy jestem naiwna łudząc się,
że może jednak.....
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
Oj, chyba to jakieś nieporozumienie. Mam dwuletnie poziomki z siewu, w tym sezonie do tej pory codziennie zbieram po kilka sztuk z każdego krzaczka. W sumie przez kilka miesięcy zebrałoby się kilka kilogramów, oczywiście nie w jednym momencie na jednej roślinie. Tak więc plon całkowity ze 100 roślin a plon z dwudziestu byłby niemal równy? Niemożliwe!