Madzik - moje storczyki
- EWA K
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2008, o 23:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
no fakt - na wystawach nie spotkałam ,,tanich" storczyków, ale są dobrej jakości - to też fakt i widzisz co kupujesz
Storczykowa - nie wiem gdzie ,,polujesz" na storczyki,
ale ja widuję bardzo często miniaturki w marketach typu ,,dom i ogród".
ceny są zdecydowanie konkurencyjne - jakość różna, ale o tym pewnie wszyscy wiedzą.
Mini marków tam jak na razie nie widziałam
ceny są zdecydowanie konkurencyjne - jakość różna, ale o tym pewnie wszyscy wiedzą.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
na tym zadupiu nie ma sklepów, a w tych, co są, storczyki są w bardzo złym stanie. większośc kupuje na wystawach. zwykłe Phalaenopsisy nie są bardzo drogie, ale minimarki niestety tak. nawystawach zwykle kupuję Vandy i zwykłe Phal. mini marki są przecudowne i nawet u mnie by się zmieściły....EWA K pisze:no fakt - na wystawach nie spotkałam ,,tanich" storczyków, ale są dobrej jakości - to też fakt i widzisz co kupujesz
- Storczykowa
- madzik
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Parę dni temu wypatrzyłam wybijający pęd na cambrii, która została kupiona przekwitnięta, więc nie mam pojęcia jakie będzie miała kwiaty.
Niestety pęd w momencie "wychodzenia" z liścia nie wytrzymał napięcia
Efekt widoczny na zdjęciu z 22.03.2008:
Potrzebna była mała operacja podważenia i wydobycia pędu z liścia, bo groziło mu całkowite pęknięcie.Na dzień dzisiejszy pęd wygląda znacznie lepiej i pęknięcie sprawia wrażenie mniejszego ( być może przyrasta bardziej na grubość po zdrowej stronie...).
Wiem, że trochę potrwa zanim zobaczę kwiaty ( jeśli zobaczę, bo cały czas martwi mnie to pęknięcie i nie wiem czy wytrzyma ), ale ciekawi mnie bardzo co też za "zielsko" kiedyś tam kupiłam.
Będę oczywiście relacjonować na bieżąco .
Niestety pęd w momencie "wychodzenia" z liścia nie wytrzymał napięcia
Efekt widoczny na zdjęciu z 22.03.2008:
Potrzebna była mała operacja podważenia i wydobycia pędu z liścia, bo groziło mu całkowite pęknięcie.Na dzień dzisiejszy pęd wygląda znacznie lepiej i pęknięcie sprawia wrażenie mniejszego ( być może przyrasta bardziej na grubość po zdrowej stronie...).
Wiem, że trochę potrwa zanim zobaczę kwiaty ( jeśli zobaczę, bo cały czas martwi mnie to pęknięcie i nie wiem czy wytrzyma ), ale ciekawi mnie bardzo co też za "zielsko" kiedyś tam kupiłam.
Będę oczywiście relacjonować na bieżąco .
- Storczykowa
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Madzik trzymam kciuki żaby pęd ładnie przyrastał no i żebyś zobaczyła jego kwiaty
Ja też niecierpliwie wypatruję pędów kwiatowych na mojej cambrii, ale na razie cisza
Ja też niecierpliwie wypatruję pędów kwiatowych na mojej cambrii, ale na razie cisza
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Ech, i właśnie dlatego moimi ulubieńcami pozostają falenopsisy 8) u nich zdecydowanie więcej się dzieje, i łatwiej je "zachęcić" do produkcji pędów, przynajmniej tak wynika z moich obserwacji
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki