Ewelinka - ...ach te storczyki ;) czyli moja galeria
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelino,a do jakiej ziemi przesadziłaś sabotki??i w jakiej kupowałaś je cenie jeśli można spytać??bo ja chce się wybrać na wystawę w czerwcu wiec chcę mieć pojęcie w jakich cenach można kupić coś fajnego, a ten twó bardzo mi się podoba.I jest im chyba bardzo dobrze,ja mam dwa ale coś słabo mi rosną dlatego to pytanie odnośnie podłoża,bo być może moim obecne nie odpowiada.
Renatko- sabotka kwitnącego kupiłam za 20zł a tego przekwitniętego za 12zł więc myślę że to całkiem korzystne ceny... Jeśli chodzi o ziemie to miałam wtedy z firmy substral gotową mieszankę ale troche ją podprawiłam bo ta nie wydaje mi się zbyt udana. Mam wrażenie że dosypują tam zwykłej ogrodowej by było tego więcej i jest też w niej dużo keramzytu... Zanim posadziłam w niej storczyki to troche ją przesiałam, wyciągnęłam nadmiar keramzytu a kawałki kory i włókien porozdrabniałam ;:207 Podlewam je niewielkim roztworem wody z zrównoważonym nawozem i rosną Jak jest cieplej to wystawiam wszystkie storczyki na świeże powietrze na balkon ( co prawda mieszkam w mieście ale troche na uboczu więc nie jest tak źle ) Tobie też na pewno urosną tylko moze muszą mieć więcej czasu
Pozdrawiam,
Ewelinka
Ewelinka
Heh, chyba troche niejasno napisałam nie wystawiłam moich storczyków na balkon na cały czas- daje je na powietrze tylko gdy jest około 20 stopni i świeci słońce a na noc i tak zabieram Tydzień temu były takie ładne dni więc korzystałam ale teraz spokojnie siedzą sobie w domku Także mną się nie kierujcie jeśli chodzi o całodobowe wystawianie
Pozdrawiam,
Ewelinka
Ewelinka
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Mojej cambrii się chyba spodobało na tarasie (stoi tam ponad tydzień, nie zabieram na noc do domu - no raz tylko, jak zapowiadali w nocy koło 2 stopni ) bo widzę że wypuszcza nowy listek z najmłodszej psb
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
No i super że rośnie nowa psb, może zakwitnie w przyszłym sezonie jak dojrzeje (cicho licze że i u mnie tak będzie )
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki