Ewelinka - ...ach te storczyki ;) czyli moja galeria

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelino,a do jakiej ziemi przesadziłaś sabotki??i w jakiej kupowałaś je cenie jeśli można spytać??bo ja chce się wybrać na wystawę w czerwcu wiec chcę mieć pojęcie w jakich cenach można kupić coś fajnego, a ten twó bardzo mi się podoba.I jest im chyba bardzo dobrze,ja mam dwa ale coś słabo mi rosną dlatego to pytanie odnośnie podłoża,bo być może moim obecne nie odpowiada.
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p

Post »

a Twoje dendrobium też niczego sobie,jeśli jeszcze zakwitnie jak to u Doreli to pełnia szczęścia
Awatar użytkownika
Ewelinka
100p
100p
Od: 4 lut 2007, o 13:21

Post »

dorela pisze:Ewelinko to twoje Dendrobium to kingianum,moje kwitło tak
Obrazek Obrazek
Bardzo dziękuje za zdjęcie! Dendrobium śliczne :D mam nadzieje że moje zakwitnie równie dorodnie :D a jak jeszcze ma pachnieć to już w ogóle pełnia szczęścia :lol:
Pozdrawiam,
Ewelinka
Awatar użytkownika
Ewelinka
100p
100p

Post »

Renatko- sabotka kwitnącego kupiłam za 20zł a tego przekwitniętego za 12zł więc myślę że to całkiem korzystne ceny... Jeśli chodzi o ziemie to miałam wtedy z firmy substral gotową mieszankę ale troche ją podprawiłam bo ta nie wydaje mi się zbyt udana. Mam wrażenie że dosypują tam zwykłej ogrodowej by było tego więcej i jest też w niej dużo keramzytu... Zanim posadziłam w niej storczyki to troche ją przesiałam, wyciągnęłam nadmiar keramzytu a kawałki kory i włókien porozdrabniałam ;:207 Podlewam je niewielkim roztworem wody z zrównoważonym nawozem i rosną :D Jak jest cieplej to wystawiam wszystkie storczyki na świeże powietrze na balkon ( co prawda mieszkam w mieście ale troche na uboczu więc nie jest tak źle ) Tobie też na pewno urosną tylko moze muszą mieć więcej czasu :wink:
Pozdrawiam,
Ewelinka
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja ciągle zastanawiam sie z tym wystawieniem na zewnątrz. Z wyniesieniem poczekam jeszcze trochę.
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p

Post »

Ja kilka swoich wyniosłam już na balkon,ale mam pewne obawy czy nie jest teraz za zimno.
Ewelino dziękuję ci za wszystkie odpowiedzi, a ceny faktycznie były kuszące.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ewelinka
100p
100p

Post »

Heh, chyba troche niejasno napisałam :oops: nie wystawiłam moich storczyków na balkon na cały czas- daje je na powietrze tylko gdy jest około 20 stopni i świeci słońce a na noc i tak zabieram :wink: Tydzień temu były takie ładne dni więc korzystałam ale teraz spokojnie siedzą sobie w domku :D Także mną się nie kierujcie jeśli chodzi o całodobowe wystawianie :lol:
Pozdrawiam,
Ewelinka
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Mojej cambrii się chyba spodobało na tarasie (stoi tam ponad tydzień, nie zabieram na noc do domu - no raz tylko, jak zapowiadali w nocy koło 2 stopni :? ) bo widzę że wypuszcza nowy listek z najmłodszej psb ;:48
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Ewelinka
100p
100p

Post »

A to właśnie nowa psb o której pisałam :D na razie nieśmiało wygląda ale wierze że szybko urośnie i będzie kolejnym "zasilaczem" dla mojej cambrii :wink:
Obrazek
Pozdrawiam,
Ewelinka
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

No i super że rośnie nowa psb, może zakwitnie w przyszłym sezonie jak dojrzeje :wink: (cicho licze że i u mnie tak będzie :lol: )
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Ewelinka
100p
100p

Post »

Przedstawiam mojego kolejnego (i na razie ostatniego jakiego posiadam) storczyka :wink: A oto on:

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam,
Ewelinka
Awatar użytkownika
Ewelinka
100p
100p

Post »

Jeszcze kilka różnych ujęć ;:113 ;:177

Obrazek Obrazek

A to mój mały potworek :lol: ;:184