Moja kolekcja:) - k-arolka
O zimę się nie martwię. część wyniose do piwnicy,a część do zimniejszego pokoju. A część zostanie u mnie... A w przyszłym roku remontu nie będzie i kaktusy będą się cieszyły słoncem. Ale mnie dziwi to, ze co w zimie w ogole ich nie podlewac? Ja zawsze podlewam może i to błąd. Rzadko ale podlewam, bo boje się że je zasusze..
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja się posłuchałam porad i młode kaktusy 3 - których nie podlewałam zaschły się. Teraz będę to robiła na własne wyczucie - niech nie kwitną, ale suszek też nie chce
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Znacznie większe są szanse, że kaktusy podlewane zimą zgniją niż że niepodlewane zaschną na śmierć. Co roku zimuję bez kropli wody tysiące roślin i jeszcze nie zdarzyło mi się, by roślina o średnicy większej niż czereśnia wyschła na śmierć z braku wilgoci przez 6 miesięcy.
Jeśli koniecznie chcesz dać zimą kaktusom wody to możesz je spryskiwać. Kaktusy pobierają wodę także cierniami. Ale trzeba pilnować, by nie zaczęły rosnąć, bo się wyciągną i będą wyglądać paskudnie.
Jeśli koniecznie chcesz dać zimą kaktusom wody to możesz je spryskiwać. Kaktusy pobierają wodę także cierniami. Ale trzeba pilnować, by nie zaczęły rosnąć, bo się wyciągną i będą wyglądać paskudnie.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
Dostalam jakiś czas temu kawałek opuncji od koleżanki.. Taka drzewiasta śliczna, a ostatnio zobaczyłam u niej, że wypuszcza listki:) Ma już dwa i trzeci w drodze
A tego gruboszka przesadziłam do większej donickzi i zmieniłam ziemie:) Podoba mi sie on. Chociaż ten co ma KaRo jest ładniejszy bo większy taki olbrzym a mój taka miniaturka( z którego mam nadzieje, że też wyrosnie olbrzym):
A to mój kaktusowy balkon:)
A tego gruboszka przesadziłam do większej donickzi i zmieniłam ziemie:) Podoba mi sie on. Chociaż ten co ma KaRo jest ładniejszy bo większy taki olbrzym a mój taka miniaturka( z którego mam nadzieje, że też wyrosnie olbrzym):
A to mój kaktusowy balkon:)