Moje kaktusiki i sukulenty - katrina26
- katrina26
- 1000p
- Od: 14 sie 2008, o 12:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję dziewczyny za odwiedziny
Beciu astro niedawno kupiłam w kwiaciarni, a weszłam tylko po ziemię Miał strasznie mokrą ziemię, a powinien być w spoczynku zimowym. Suszyłam go na kaloryferze, a teraz odpoczywa z resztą towarzystwa
Ewuniu nie wiem jak to się mogło stać Frithia to moja ulubienica
Moja kolekcja jest bardzo skromna, ale nadrobię na wiosnę ;)
Beciu astro niedawno kupiłam w kwiaciarni, a weszłam tylko po ziemię Miał strasznie mokrą ziemię, a powinien być w spoczynku zimowym. Suszyłam go na kaloryferze, a teraz odpoczywa z resztą towarzystwa
Ewuniu nie wiem jak to się mogło stać Frithia to moja ulubienica
Moja kolekcja jest bardzo skromna, ale nadrobię na wiosnę ;)
- katrina26
- 1000p
- Od: 14 sie 2008, o 12:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zrobiłam aktualne zdjęcia moich kaktusów i sukulentów. Proszę w miarę możliwości uzupełnijcie nazwy
Opuntia monacantha variegata
Po zimowaniu wygląda tragicznie na zdjęciu widać że z boków trochę pousychała. Ma też nowe odrosty. Co z nią zrobić?
Pleiospilos nelii
zrzucił starą skórkę
Lithopsy
także zrzucają skórkę
Mammillaria prolifera
ciekawe czy zakwitnie
Astrophytum myriostigma
nic się nie zmienił
Notocactus
Gymnocalycium
nie wiem czy nie gnije, zrobił się trochę za miękki przy podstawie. Korzenie ma w porządku
Grubosze i sedum
1. nie wiem co to, 2. Epiphyllum oxypetalum, 3. prezent od Jadzi1 też nie znam nazwy, 4. wilczomlecz lśniący, 5. Frithia pulchra
Opuntia monacantha variegata
Po zimowaniu wygląda tragicznie na zdjęciu widać że z boków trochę pousychała. Ma też nowe odrosty. Co z nią zrobić?
Pleiospilos nelii
zrzucił starą skórkę
Lithopsy
także zrzucają skórkę
Mammillaria prolifera
ciekawe czy zakwitnie
Astrophytum myriostigma
nic się nie zmienił
Notocactus
Gymnocalycium
nie wiem czy nie gnije, zrobił się trochę za miękki przy podstawie. Korzenie ma w porządku
Grubosze i sedum
1. nie wiem co to, 2. Epiphyllum oxypetalum, 3. prezent od Jadzi1 też nie znam nazwy, 4. wilczomlecz lśniący, 5. Frithia pulchra