Haniu wielkie dzięki za ten przepis!!! już nie muszę go szukać po forum bo gdzieś ,kiedyś podobnie pisałaś przy reanimacji Rhhanka55 pisze:Optymalnie- gnojówkami roślinnymi, głównie ze skrzypu.
A jeśli nie chce się Wam nastawiać ziela, to po łyżeczce siarczanu potasu i siarczanu magnezu, po pierwszym rzucie kwitnienia.
Albo to samo w oprysku ( nie zasala się ziemi), z tym , na 2 l letniej wody+ kropla Ludwika.
Świetnie byłoby też dodać 0,5-1% chelatu zelaza ( np. "Chlorozie STOP" buteleczka 250 ml - 3,40zł .
Odmiany róż okrywowych
- aga13
- 500p
- Od: 11 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozdrowionka ))
Halinko a może Wiesz gdzie można kupic róże okrywowe wysyłkowo? Może masz jakieś linki adresów?
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Witam wszystkich serdecznie,
swoją przygodę z ogrodem rozpoczynam dopiero w tym roku. Tak sie trochę tłumaczę zanim zadam pytanie .
Wybrałam na rabatę różę Lovely Fairy, ale kupiona została The fairy. Obejrzałam w necie obie odmiany i wydaje mi się, że mogę się pogodzić ( ) z pomyłką i efekt będzie w miarę ten sam. Czy mam rację?
Pozdrawiam
Martan
swoją przygodę z ogrodem rozpoczynam dopiero w tym roku. Tak sie trochę tłumaczę zanim zadam pytanie .
Wybrałam na rabatę różę Lovely Fairy, ale kupiona została The fairy. Obejrzałam w necie obie odmiany i wydaje mi się, że mogę się pogodzić ( ) z pomyłką i efekt będzie w miarę ten sam. Czy mam rację?
Pozdrawiam
Martan
- JLG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wydaje mi się, że poza drobną różnicą w intensywności koloru nie będzie różnicy. To bezproblemowa, długokwitnaca róża, dla mnie ładniejsza od Lovely Fairy bo delikatniejsza w kolorze (ale to mój gust). Ja posadziłam obie odmiany w swoim ogrodzie 2 tygodnie temu i zobaczę gdy będą kwitły, która subiektywnie wydaje mi się ładniejsza.
- Julia
- 200p
- Od: 11 wrz 2005, o 09:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko, odpowiem bo ja tez kupiłam okrywowe...
Lovely Fairy kupiłam na All u " www_rosaogrod_pl"
a The Fairy z dopiskiem ' miniaturowa'
kupiłam wczoraj w Auchan.
A przy okazji zapytam:
Czy jest miniaturowa Fairy, czy to tylko inna nazwa tej okrywowej?
Lovely Fairy kupiłam na All u " www_rosaogrod_pl"
a The Fairy z dopiskiem ' miniaturowa'
kupiłam wczoraj w Auchan.
A przy okazji zapytam:
Czy jest miniaturowa Fairy, czy to tylko inna nazwa tej okrywowej?
Piękno leży w oku patrzącego.
serdeczności - Julia
serdeczności - Julia
Oj wiem coś o tym, gdybym swojej "baby" nie traktowała ostro sekatorem to by mi się nieźle rozlazła
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
Okrywowe
Hertfordshire - Warta polecenia, różowo karminowe kwiatuszki, ściele się ziemi do 1m. Kolczasta, bez zapachu, kwitnie do końca pażdziernika.
a można też zaplątać w płotek
A ta, to chyba The Fairy, ale trochę zwątpiłam, bo u Dali bardziej wyprostowana?Moje się ścielą, pędy giętkie. Kwitnie bardzo obficie i długo, dopiero mróz ścina jej kwiaty.
Pozdrawiam
Eugenia
a można też zaplątać w płotek
A ta, to chyba The Fairy, ale trochę zwątpiłam, bo u Dali bardziej wyprostowana?Moje się ścielą, pędy giętkie. Kwitnie bardzo obficie i długo, dopiero mróz ścina jej kwiaty.
Pozdrawiam
Eugenia
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
napisze wprost........okrywowe to nie znaczy ZADARNIAJACE ........maja tendencję pnąca i wymagaja sekatora
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści