Działka - pasja graci
Śliczne krzewuszki. Interesuje mnie biało kwitnąca. Poczekam na nazwę.
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
grazka_j - moje wątki
no właśnie mnie też zainteresowała ta biała , przyznam się szczerze , że nie widziałam do tej pory białej krzewuszki
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Wielkie dzięki. Bardzo mi się podoba, pewnie się rozejrzę, żeby kupic. Jesienią kupiłam krzewuszkę o pstrych liściach(podobnych do derenia) i kwiatach biało-różowych. Nie znam jednak nazwy, nie zwróciłam uwagi, że nie ma. Jest urocza, bo jak przekwitnie, to jest dekoracyjna z liści .Polecam
Pozdrawiam serdecznie i miłego Tłustego Czwartku życzę.
Pozdrawiam serdecznie i miłego Tłustego Czwartku życzę.
grazka_j - moje wątki
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Działka -pasja Graci
Witaj Graciu!
Może na forum jesteś nowa ale jako ogrodnik to ho!ho!cudne są krzewuszki ja też na nie choruje ale u mie piasek susza i100 km od domu a to pewnie potrzebuje opieki .Pozdrawiam
iprzy tłustym czwartku częstuję pączusiem kliknij. Roma
Może na forum jesteś nowa ale jako ogrodnik to ho!ho!cudne są krzewuszki ja też na nie choruje ale u mie piasek susza i100 km od domu a to pewnie potrzebuje opieki .Pozdrawiam
iprzy tłustym czwartku częstuję pączusiem kliknij. Roma
Dzień dobry.
Nie wiem czy krzewuszki pachną bo nie sprawdzałam. Kwitną bujnie, zaraz po przekwitnięciu wycinam uschnięte kwiatki i potem powtarzają kwitnienie, ale nie tak obfite. Co do ziemi, ja mam kwaśną glebę. Wprawdzie sypię wapnem, a kwiaty nawożę azofoską. Ta grupa przewuszek posadzona jest w pełnym słońcu. Ziemia przykryta agrowłukniną a na to wywypany jest keramzyt, Daje ciekawy efekt, Ja to nazywam "plażą".
Co do krzewuszki o liściach podobnych do derenia to też ją mam. Kupiłam dwa razy. Po raz pierwszy zmarzła. W ubiegłym roku kupiłam drugą, zobaczymy co będzie po zimie. Chyba będzie trzeba ją okrywać. Pozostałe są wytrzymałe na mróz.
A teraz trochę wiosny (szkoda, że to wiosna 2008 roku). Myślę,że ta będzie jeszcze bardziej bogata, ponieważ jesienią posadziłam ponad 200 cebulek kwiatów wiosennych. Zobaczymy.
Nie wiem czy krzewuszki pachną bo nie sprawdzałam. Kwitną bujnie, zaraz po przekwitnięciu wycinam uschnięte kwiatki i potem powtarzają kwitnienie, ale nie tak obfite. Co do ziemi, ja mam kwaśną glebę. Wprawdzie sypię wapnem, a kwiaty nawożę azofoską. Ta grupa przewuszek posadzona jest w pełnym słońcu. Ziemia przykryta agrowłukniną a na to wywypany jest keramzyt, Daje ciekawy efekt, Ja to nazywam "plażą".
Co do krzewuszki o liściach podobnych do derenia to też ją mam. Kupiłam dwa razy. Po raz pierwszy zmarzła. W ubiegłym roku kupiłam drugą, zobaczymy co będzie po zimie. Chyba będzie trzeba ją okrywać. Pozostałe są wytrzymałe na mróz.
A teraz trochę wiosny (szkoda, że to wiosna 2008 roku). Myślę,że ta będzie jeszcze bardziej bogata, ponieważ jesienią posadziłam ponad 200 cebulek kwiatów wiosennych. Zobaczymy.
Grażynko zajrzałam do Ciebie i widzę następne piękne kwiatuszki na fotkach cudowne
te krzewuszki mam pytanie na 4 str Twojego ogrodu zdjęcie ( kosz formowany
z trzmieliny) przy murku te zielone kule z białymi kwiatkami co to za roślina
jak się nazywa gdybyś mogła napisać bo bardzo mi się podoba i ciekawie
wygląda
te krzewuszki mam pytanie na 4 str Twojego ogrodu zdjęcie ( kosz formowany
z trzmieliny) przy murku te zielone kule z białymi kwiatkami co to za roślina
jak się nazywa gdybyś mogła napisać bo bardzo mi się podoba i ciekawie
wygląda
Pozdrawiam, Małgorzata
Zapraszam.
Zapraszam.