Storczyki moni ;)
Pakow bylo wiecej o jakies 6, ale uschly i opadly ale mam nadzieje, ze te sie utrzymyjaagata0806 pisze:Ola boga 32 kwiaty,ja nie mogę A jeszcze do tego pąki..
A ja na woskowym mam tylko 3 ale jeden nie chcący urwałam
Przedstawiam teraz Cambrie. Niestety nie wiem jak kwitla, poniewaz kupilam ja do reanimacji. od polowy listopada stoi w miejscu. Fotka jest troche nie wyrazna, mimo to prosze o rade jak mam z nia postapic, zeby ruszyla z miejsca?
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Moniu !
13 szt. to już sporawa kolekcja ja mam tylko 17.. , od 2 osób mam dostać kieki i Mini Marka to będzie 20
Piękne okazy , ładniejsze od moich !
Kolekcja na pewno , szybko ci sie powiększy ! Te są cudne !
Pozdrawiam serdecznie !
13 szt. to już sporawa kolekcja ja mam tylko 17.. , od 2 osób mam dostać kieki i Mini Marka to będzie 20
Piękne okazy , ładniejsze od moich !
moni;) pisze:
To oprócz Mini Marka są moje najwieksze storczykowe marzenia . Zazdroszczę . Może jak następnym razem Jolusia będzie jechała do polski to popytam o nie , raczej na pewno , jak nie znajdę . Na razie musze jeszcze włożyć trochę funduszy w ogródek .moni;) pisze:
Kolekcja na pewno , szybko ci sie powiększy ! Te są cudne !
Pozdrawiam serdecznie !
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
dziękuję i nadwzajem
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Monia, trzymam kciuki za cambrię, najważniejsze że rosną przyrosty
z własnych doświadczeń podpowiem tylko że lepiej ją podsuszać, podlewać rzadziej niż falenopsisy. Ja swoją przelałam straciła prawie wszystkie korzenie ale powoli dochodzi do siebie
Z fiszki wynika że to Nelly Isler, parę osób na forum ma taką, jest przepiękna czerwona, z jaśniejszymi mazami na warżce i podobno pachnie
z własnych doświadczeń podpowiem tylko że lepiej ją podsuszać, podlewać rzadziej niż falenopsisy. Ja swoją przelałam straciła prawie wszystkie korzenie ale powoli dochodzi do siebie
Z fiszki wynika że to Nelly Isler, parę osób na forum ma taką, jest przepiękna czerwona, z jaśniejszymi mazami na warżce i podobno pachnie
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Powinnas byc wieksza optymistka ogolnie rzecz ujmujac mysle, ze juz samo doprowadzenie Storczyka do kwitnienie to juz nasz wielki sukces prawda???Storczykowa pisze:piękne storczyki, zwłaszcza Mini Mark. mój gdy go kupiłam miał tylko 5 kwiatków na 2 pędach. teraz puszcza maleńki pędzik, ale pewnie nic z tego nie będzie. jesienią też puścił, ale mu usechł. nigdy nie będzie wyglądał tak jak twój.
Jeanne, musze poogladac te Cambrie. I mowisz, ze pachna - to cudnie
;:49
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
jeszcze nie doprowadziłam Mini marka do kwitnienia. jak pęd przeżyje, powinien kwitnąć za 2-3 miesiące, ale wątpię, by przeżył, bo nie wygląda na pęd, który rośnie tak jak powinien. pędy zwykłych hybryd rosną dużo szybciej. a optymistką nie chciałabym być. zamiast ciągle się głupio uśmiechać i oszukiwać siebie, wolę być przygotowana na to, że może się nie udać.moni;) pisze:Powinnas być wieksza optymistka ogolnie rzecz ujmujac mysle, ze już samo doprowadzenie Storczyka do kwitnienie to już nasz wielki sukces prawda???Storczykowa pisze:piękne storczyki, zwłaszcza Mini Mark. mój gdy go kupiłam miał tylko 5 kwiatków na 2 pędach. teraz puszcza maleńki pędzik, ale pewnie nic z tego nie będzie. jesienią też puścił, ale mu usechł. nigdy nie będzie wyglądał tak jak twój.
Jeanne, musze poogladac te Cambrie. I mowisz, ze pachna - to cudnie
;:49