Roślinki Małgosi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hibki nie są trudne w uprawie, jeśli mają odpowiednie warunki :) Wymagają jasnego stanowiska, bo w przeciwnym razie nie kwitną. Potrzebują też co rocznego przycinania. Są też sporymi pjiaczkami :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Fidelis
200p
200p
Od: 23 lut 2009, o 10:12

Post »

Witaj Katrina ;:100 chyba zawsze jest tak że jak ludzie się czegoś obawiają to wymyślają niesamowite historie, które zaczynają krążyć i stają się jeszcze bardziej niesamowite, jak np. swego czasu historia o jadowitych pająkach żyjących w ziemi juki ;:190 nie było internetu, nie było tego forum - nie było sie skąd dowiedzieć :lol:
na szczeście moje dziecko jest mądre, kwiatków nie jada :lol: więc hibek zostanie z nami

Moniko właśnie zauważyłam że mój hibek lubi sobie wypić :lol:
„szczegół nadaje wielkość wszystkiemu co małe”
Pozdrawiam - Małgosia
Moje zielone
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Fidelis pisze:Moniko właśnie zauważyłam że mój hibek lubi sobie wypić :lol:
Jak będzie miał za sucho to będzie gubił pąki :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Fidelis
200p
200p

Post »

Teraz wygląda tak:

Jest w takiej małej, sklepowej doniczce, nie ruszałam go bo się boję że pozrzuca te pąki, czy może trzeba przesadzić, nie wiem co robić? Jak długo kwitnie hibiskus?

Obrazek

A to mój nowy wielkanocnik

Obrazek
Pozdrawiam - Małgosia
Moje zielone
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Ślicznie wygląda hibiskus :lol: Mój nawet jeszcze nie kwitł, więc też jestem ciekawa jak długo kwitnie :roll: :?
O, wielkanocnik ma dużo pąków kwiatowych :D
Awatar użytkownika
rastharsis
200p
200p
Od: 20 sie 2008, o 22:56

Post »

Witaj Fidelis! :-)
Co robisz, że Twoje fiołeczki tak obficie kwitną? :shock:
Zaciekawiły mnie też frezje - skąd masz nasionka i jak sprawiłaś, że skiełkowały?
Moja mama uwielbia frezje i chciałabym zrobić jej prezent urodzinowy dając jej frezje "własnej roboty". :wink:
Sabina
Pozdrawiam i zapraszam Zielone rastharsis
Rośliny to dla mnie zielona magia. ;)
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44

Post »

Napiszę jeszcze raz hibek piękny! Ja bym go na razie zostawiła w tej ziemi, jeśli nie jest tragiczna. Wielkanocnik superowy :D
Awatar użytkownika
Fidelis
200p
200p

Post »

rastharsis dzięki za odwiedziny :D fiołki nie są wyhodowane z listka, tylko kupione jako dorosłe roślinki, ale rzeczywiście od dłuższego czasu kwitną i coraz więcej mają pączków. Obrywam im zwiędłe kwiatuszki, no i raz w tygodniu daję nawóz Substral Osmocote - cokolwiek to znaczy, dopiero go wypróbowuję.
A jeśli chodzi o frezje, to kupiłam cebulki w hipermarkecie, ok 10 sztuk, mix kolorów, prawie wszystkie wzeszły, jedne szybciej, inne dopiero wschodzą. Przykrywałam folią. Mam nadzieję na pachnące kwiaty :) Z forum dowiedziałam się że trzeba je podpierać, no i muszą być sadzone w większych grupach, pojedynczo nie prezentuja sie zbyt atrakcyjnie, teraz wyglądaja tak:
Obrazek

Katrina pojechałam z nadzieją, że kupię jeszcze hibiskusa a przywiozłam wielkanocnika :) Twoje kaktusy i sukulenty są cudne, ja właśnie zamierzam obsadzić taka podłużną kaktusówkę jakimiś fajnymi kujkami, dopiero obmyślam jak to zrobić :lol:
Pozdrawiam - Małgosia
Moje zielone
Awatar użytkownika
Agar
500p
500p
Od: 16 lis 2007, o 18:42

Post »

Pięknie Ci rosną frezje - ja kupiłam 25 cebulek, ale nie ma jeszcze nawet jednego "kiełka" :?
Awatar użytkownika
Fidelis
200p
200p

Post »

Agar witaj, a kiedy wsadziłaś? Ja czekałam prawie dwa tygodnie zanim puściły, więc sie nie martw, na pewno wypuszczą. Nawet myślałam że stare kupiłam bo takie wysuszone były, ale dały radę :lol:
Pozdrawiam - Małgosia
Moje zielone
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Wśród Twoich roślin - pięknych, moje serce podbił hibiscus, gdybyś kiedyś robiła sadzonki, to bezczelnie będę sępiła - oczywiście z chęcią odwdzięczenia się. :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
zabcia_paula
500p
500p
Od: 24 sty 2009, o 10:34

Post »

Przejrzałam wątek i stwierdzam, że śliczne masz kwiaty. Mnie najbardziej podoba się ogromna Hoja i gęsty Skrzydłokwiat.
Uwagę zwróciły jeszcze młodziutkie Krasnokwiaty Katarzyny, mam nadzieję, że w końcu doczekam się kwitnienia swojego malucha :)
Pozdrawiam, Paula
Awatar użytkownika
Fidelis
200p
200p

Post »

Anoli, bardzo chętnie się wymienię, jak krzaczek sie trochę rozrośnie :) wczoraj rozkwitł drugi kwiat, ale wygląda inaczej niż pierwszy, jakby bardziej pełny jest, to dziwne :shock:
Paula hoja jest moja ulubiona, chociaż był czas, że jej zapach doprowadzał mnie do szału :roll: natomiast jeśli chodzi o krasnokwiat to jest to chyba krasnokwiat białokwiatowy, tam skad go przyniosłam kwitł na biało, z tego co wiem Krasnokwiat Katarzyny kwitnie czerwono...? Chyba że sie mylę.
Niestety u mnie nie chcą kwitnąć :(
Pozdrawiam - Małgosia
Moje zielone
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”