Ketmia południowa(Hibiscus trionum)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ketmia południowa
Moja ketmia ładnie kwitła, nie sprawiała problemu w uprawie, ogólnie taki sobie kwiatek, bez szału. Chyba jednak popróbuję znów z ogrodową/
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ketmia południowa(Hibiscus trionum)
Czas odkurzyć zapomniany wątek? Zwłaszcza, że w tym roku wreszcie znowu mam kwitnące ketmie południowe u siebie w ogródku.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ketmie są zachwycające.
Mam je pierwszy rok, wysiałem bez większego pojecia co i jak. I już z nich tak łatwo nie zrezygnuję. Nazbierałam nasion i już za rok będe śmiało wysiewać ( te sypałam bezpośrednio na grzadkę w maju, więc pewnie tak powt?rzę). Piękne delikatne i 'orientalne' kwiatuszki. Szkoda że takie delikaty i tak kr?tko kwitną ale są cudowne.
Mam je pierwszy rok, wysiałem bez większego pojecia co i jak. I już z nich tak łatwo nie zrezygnuję. Nazbierałam nasion i już za rok będe śmiało wysiewać ( te sypałam bezpośrednio na grzadkę w maju, więc pewnie tak powt?rzę). Piękne delikatne i 'orientalne' kwiatuszki. Szkoda że takie delikaty i tak kr?tko kwitną ale są cudowne.
Ja w tym roku nie siałam, bo tak jakoś wyszło, ale ... ketmia wysiała mi się sama w pobliżu, gdzie rosła w roku ubiegłym - pomimo, iż we wrześniu ubiegłego roku wszystkie wyrwałam (bo lubię ogródek posprzątač już jesienią) - a i tak mnie zaskoczyła samosiejkami, z tego co pamiętam to nasiona dość szybko dojrzewały, bo trochę zbierałam dla mojej mamy.