Kocanka, suchołuska
-
- 10p - Początkujący
- Od: 18 paź 2013, o 15:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Kocanka, suchołuska
Nie śmiertelne kwiatki w ogródku mojej babci, bardzo je lubię, te na foto są piękne
regulamin
Mi wyszedł bajzel...pikować w korytko czy do gruntu? Uszczypywać coś?
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2014, o 19:16
Weż Ty to przepikuj do gruntu, u mnie już kwitną! Zaspałaś .
W dużych odstępach? Mówiąc szczerze zostało mi niewiele miejsca na grządkach
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2014, o 19:16
Jak posadzisz tak będzie. Normalnie ja sadze co 40 cm rosną duże tak 1,5 m, ale twoje już takie nie urosną. Posadź je nawet co 15 cm, też będzie. Powinny we wrześniu jeszcze zakwitnąć.
Ja w sumie sadzę jeszcze gęściej ale daję dużo kompostu
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Rhodanthe chlorocephala (znane też pod nazwami rodzajowymi Helichrysum oraz Acroclinium)
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Witam.
A to moja tegoroczna uprawa tych wdzięcznych roślin.
Za dużo wysiałem nasion,bardzo ładnie powschodziły,więc grzechem byłoby ich nie wysadzić.I tak oto powstała prawie plantacja.
Warta uprawy i ma wiele zastosowań w bukieciarstwie. Jeśli chodzi o choroby to u mnie nie było z tym problemu.Fakt,rok na uprawę roślin kwiatowych był w moim rejonie sprzyjający.
A to moja tegoroczna uprawa tych wdzięcznych roślin.
Za dużo wysiałem nasion,bardzo ładnie powschodziły,więc grzechem byłoby ich nie wysadzić.I tak oto powstała prawie plantacja.
Warta uprawy i ma wiele zastosowań w bukieciarstwie. Jeśli chodzi o choroby to u mnie nie było z tym problemu.Fakt,rok na uprawę roślin kwiatowych był w moim rejonie sprzyjający.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
- anida
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ładnie wygląda w grupie, ja dostałam kilka sadzonek i posadziłam pojedyńczo, praktycznie znikły mi wśród innych kwiatów, warto więc je sadzić kępami.
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
- asiazak555
- 50p
- Od: 1 cze 2015, o 11:23
Kocanka nie wymaga żądnych oprysków, jest mało wymagająca, u mnie zagościła w ogrodzie kilka lat temu. Moja mama ma do niej duży sentyment.adamnowak74 pisze:Mam pytanie dotyczace uprawy polowej kocanki, suchołuski, czy ktos wie jakich i kiedy nalezy uzyc opryskow? czekam na odpowiedz
---------------------------
Pozdrawiam serdecznie
Joanna
Pozdrawiam serdecznie
Joanna
Kwiaty na suche bukiety kojarzą mi się z dzieciństwem. Mama miała je w ogrodzie i robiła bukiety. Zamierzam do nich wrócić w tym roku.
Czy wszystkie kwiaty, które się potem ładnie zasuszają lubią ziemię zasobną w wapń? Bo już na którymś opakowaniu nasion widzę taką informację.
Czy wszystkie kwiaty, które się potem ładnie zasuszają lubią ziemię zasobną w wapń? Bo już na którymś opakowaniu nasion widzę taką informację.