...tu będzie moje niebo... - Cynthia 2009 cz.2
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cynthio, sporo stron u Ciebie przybyło ale miałem miłą lekturę
Co do sasanek, to chyba niedokładnie zrozumiałaś. Sasanki nie zanikają po przekwitnięciu tylko dopiero zimą zamierają, tzn. nie są zimozielone i chyba to miała na myśli tara (?)
Natomiast jeśli szukasz niebieskich bodziszków, to na pewno będzie to wielkopłatkowy, o którym pisała Ida. I ten się nie rozłazi - ma pokrój mniej więcej taki jak żurawki. Ty pewnie widziałaś bodziszki korzeniaste albo czerwone. Ale one nie są niebieskie. Zresztą bardzo łatwo je opanować, bo rozłażą się na powierzchni ziemi. Uwielbiam bodziszki
Co do sasanek, to chyba niedokładnie zrozumiałaś. Sasanki nie zanikają po przekwitnięciu tylko dopiero zimą zamierają, tzn. nie są zimozielone i chyba to miała na myśli tara (?)
Natomiast jeśli szukasz niebieskich bodziszków, to na pewno będzie to wielkopłatkowy, o którym pisała Ida. I ten się nie rozłazi - ma pokrój mniej więcej taki jak żurawki. Ty pewnie widziałaś bodziszki korzeniaste albo czerwone. Ale one nie są niebieskie. Zresztą bardzo łatwo je opanować, bo rozłażą się na powierzchni ziemi. Uwielbiam bodziszki
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jacku bardzo Ci dziękuję za tyle ciekawych informacji
Jak dostanę bodziszka to go obfocę i dam na forum ,wtedy będzie wiadomo jaki to gatunek.
A co do sasanek to bardzo mnie ucieszyłeś bo ja naprawdę myślałam ,że one znikają po kwitnieniu...coś źle zrozumiałam
Jeszcze raz dziękuję za pomocne informacje
Jak dostanę bodziszka to go obfocę i dam na forum ,wtedy będzie wiadomo jaki to gatunek.
A co do sasanek to bardzo mnie ucieszyłeś bo ja naprawdę myślałam ,że one znikają po kwitnieniu...coś źle zrozumiałam
Jeszcze raz dziękuję za pomocne informacje
Pozdrawiam słonecznie - Baśka
-
- Od: 10 lis 2008, o 00:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cynthio mam dużą kolekcję bodziszków zrobię zdjęcia i w przyszłym tygodniu zamieszczę w moim wątku. Sasanka cudo.
Maluszek wygląda jak mumia Jak moja córka miała ospę (25 lat temu) smarowałam ja piohtaniną to taki intensywnie fioletowy płyn. Wyglądała jak ufoludek i pościel,piżama poszły na śmietnik - nie do doprania Ale żadnych śladów nie ma!
Kaśka
Maluszek wygląda jak mumia Jak moja córka miała ospę (25 lat temu) smarowałam ja piohtaniną to taki intensywnie fioletowy płyn. Wyglądała jak ufoludek i pościel,piżama poszły na śmietnik - nie do doprania Ale żadnych śladów nie ma!
Kaśka
- Cynthia
Kasiu słyszałam o piochtaninie na ospę . Opowiadał mi o tym nasz przyjaciel ,że tydzień po chorobie jeszcze siedział w domu bo nie mógł się domyć
DZIEŃ DOBRTY WSZYSTKIM
Witam piątkowo i pochmurnie...
Kawka dzisiaj szczególnie jest polecana a nawet dwie
Mam nadzieję ,że popada deszczyk
Miłego dnia
DZIEŃ DOBRTY WSZYSTKIM
Witam piątkowo i pochmurnie...
Kawka dzisiaj szczególnie jest polecana a nawet dwie
Mam nadzieję ,że popada deszczyk
Miłego dnia
- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
W moją stronę też, do Wielkopolski
Wczoraj dziabałam te chwaściory, a że jesienią i wczesną wiosną nie przekopałam ziemi to miałam karę. Sucho i zrobiła się skała.
Wczoraj dziabałam te chwaściory, a że jesienią i wczesną wiosną nie przekopałam ziemi to miałam karę. Sucho i zrobiła się skała.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
- Cynthia
Halinko,Jadziu,Alinko ja bym wam chętnie deszczyk podesłsła tylko,że po porannym zachmurzeniu zaczyna wychodziść słonko i jest go coraz więcej...na zmianę z chmurami...nie wiem czy te prognozy deszczowe są wiarygodne
Edytko ja większości chwaściorów na rabatach pozbyłam się jesienią więc teraz pilnuję ,coby się za bardzo nie rozpanoszyły
Tylko na trawniku jakoś nie daję im rady ...2 razy pryskałam mniszkiem a te cholerstwa i tak wyłażą
Markusie te na zdjęciu na pewno będą strzępiaste ,jeszcze ze 2 odmiany powinnam takie mieć ale na razie pączki mają pochowane w liściach więc trudno ocenić
Edytko ja większości chwaściorów na rabatach pozbyłam się jesienią więc teraz pilnuję ,coby się za bardzo nie rozpanoszyły
Tylko na trawniku jakoś nie daję im rady ...2 razy pryskałam mniszkiem a te cholerstwa i tak wyłażą
Markusie te na zdjęciu na pewno będą strzępiaste ,jeszcze ze 2 odmiany powinnam takie mieć ale na razie pączki mają pochowane w liściach więc trudno ocenić