Wyrywacz chwastów

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
cudnemanowce
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 1 sty 2015, o 20:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wyrywacz chwastów

Post »

Też mam wyrywacz fiskarsa. Radzi sobie, tylko nie należy spodziewać się cudów na zadeptanych fragmentach ogródka- tam raczej służy bardziej do rozmnażania mniszka przez podział. Ale ogólnie to przydatna sprawa.
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki, to mniej więcej tak jak różnej maści szpadelki, dłutka czy śledzie od namiotu ;:306 Tyle że może nie trzeba się ciągle schylać.
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
Dozer
100p
100p
Od: 23 lut 2014, o 15:38

Post »

Czy "koński szczaw", inaczej "kobylak" dam radę Fiskarsem usunąć?
cudnemanowce
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 1 sty 2015, o 20:25

Post »

Po deszczu tak, ale raczej te skromniejsze sztuki. Na stare dorodne okazy to chemia albo szpadel niestety. Przynajmniej na mojej ciężkiej glebie.
boefstrogonov
100p
100p
Od: 8 maja 2014, o 08:32

Post »

Jarha! Używam mojego nowego sprzętu i jest on moim ulubionym sprzętem do pielenia wszelkiej maści chwastów. Co do mniszka? Z trawnika trudno je wyłuskać tym sprzętem - mimo wszystko za słaby na darń. Nieodzowny jest jednak w usuwaniu ww z rabatek, ścieżek i innych miejsc - najlepszy. Skrzyp wychodzi cały, albo prawie cały. Prawie cały w sytuacjach, gdy ja pracuję w dużym pośpiechu. Czasami, na bardzo twardym podłożu odpuszczam, bo mam wrażenie, że się złamie - choć jest mocny, ale wtedy wystarczy podlać i pielić... Gwoli wyjaśnienia: sucha nawierzchnia to nie zwykła, przesuszona, wcześniej przekpana ziemia na rabatce, ale ubita, płaska, twarda powierzchnia...
Czytam regularnie. Piszę dużo rzadziej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”