One pomogły mnie, teraz ja spłacam dług wdzięczności. Limona

ODPOWIEDZ
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Limona on jest po prostu piękny.Pomyśleć , że to za sprawa przędziorka. :D
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Quercus
50p
50p
Od: 28 lut 2009, o 13:43
Kontakt:

Post »

Śliczny tygrysek :D I nawet nie próbuj się opierać przed następnym zakupem bo to i tak nic nie da :wink: Storczyki w 99% zawsze wygrywają :lol:
Pozdrawiam
Danka
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Limona pisze: Oto i on:
Obrazek.
Nie wiem co powiedzieć (a gaduła ze mnie nie byle jaka)! Dziękuje bardzo, niech rośnie ta śliczność jak najpiękniej :)

Justynko, taki Phal. widnieje na mojej liście chciejstw już dłuższy czas. Teraz jak najszybciej muszę dokupić własnego bliźniaka dla "Kamili"!

A ten ostatni żółty z plamkami też wspaniały. Lubię takie słoneczne kolorki (pewnie zauważyłaś będąc u mnie :) )
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 01:54

Post »

Grażka, ślicznie dziękuję.

Marta, jest mi bardzo przyjemnie, że tak uważasz, Kłapouszek bez zmian, siedzi w namiociku otulony pierzynką z mchu torfowca ale jeszcze żyje.

Justus super, że Ci się podoba, ja u Ciebie nie mogłam się napatrzeć na "Bliźniaczka", wiesz jak byłam zaskoczona gdy go dziś wypatrzyłam w Obi, był przeceniony, kosztował 15 zł, ma tylko trzy kwiatuszki i malutkiego pączusia, listki troszkę poranione ale co tam i tak jest najpiękniejszy. Wkrótce wstawię fotki.

Storczykowa, tak jest woskowy i w dodatku w dzień delikatnie pachnie, jak się zbliży nos do kwiatu, można poczuć świeży, z nutką cytrynową w tle, zapaszek.

Mirka, nawet przędziorki mają swoje zalety :;230

Danusia, ja już powinnam zacząć chodzić na terapię... Teraz na Dzień Matki jest dosłownie wysyp storczyków w sklepach, co jeden to ładniejszy, można oszaleć z radości, stracić fortunę (choć ceny dość przystępne - w Castoramie za 19 zł kupisz duży okaz nawet z dwoma pędami i więcej) ale najgorsze jest to, że parapetów się nie da poszerzyć...

Kamilko, Twoje żółte słoneczka oczywiście, że zauważyłam, stąd ten słodki Soufriere. Ty kusicielko jedna ;:333
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Niesamowicie pragnęłam takiego storczyka, przewijał mi się przed oczami w Waszych wątkach a ja nie mogłam go wypatrzeć w żadnym sklepie. Szukałam i znalazłam, w końcu stał sobie bidulek w Obi więc go przygarnęłam.
"Piękna, która nadchodzi/nadeszła" - tak w tłumaczeniu oznacza imię królowej Egiptu - Nefretete. Oto i moja Nefretete: Obrazek
Kiedy przyniosłam storczyka do domu, tak byłam zachwycona jego urodą, że próbując uwiecznić to cudo, wyładowałam akumulatorek w aparacie a chciałam Wam jeszcze pokazać woskowego braciszka, którego dokupiłam dla Soufriere, żeby nie czuł się samotny...
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Limonko, piekne cudenko a i braciszka nam pokaz :wink:
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Limonko, wspaniale, że udało Ci się spełnić swoje marzenie. Phalaenopsis, którego kupiłaś, jest trochę podobny
do tego, którego mam w avatarku. Bardzo mi się podoba.
Mój, dopiero po roku od przekwitnięcia zabrał się za tworzenie pączków na odgałęzieniach wyrastających ze starego pędu.
Trochę długo czekałam, ale cóż - wiadomo, storczyki uczą cierpliwości :wink:
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Moni, będzie i braciszek. Na razie mam sporo pracy i chyba czeka mnie nieplanowany wyjazd do Warszawy.

Joasiu, ja zawsze mówię, że marzenia są po to, żeby się spełniały, im bardziej w to wierzymy oraz im więcej mamy marzeń, tym większa szansa na właśnie takie małe, wielkie radości.
No tak - avatarek, mało nie wypaliłam przez niego wzrokiem dziury w monitorze. Prezentowałaś też tą swoją cudność u siebie a ja jak zahipnotyzowana nie mogłam przestać go podziwiać, jest taki dostojny a zarazem subtelny. Jeśli dopiero rok od przekwitnięcia, faluś znowu pokaże swoje piękne oblicze, to na pewno warto czekać a tymczasem niech kwitnie jak najdłużej.
Nefretete śle buziaczki dla swojego braciszka u Joasi.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ale cudny... pachnie? mam bardzo podobnego Phal. i pięknie pachniał.
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Prawdę mówiąc jeszcze nie "wyniuchałam" czy pachnie, mam go króciutko a one są kapryśne i zwykle jeśli pachną to delikatnie i wyczuć zapach można zazwyczaj kiedy jest słonecznie, niestety ostatnio pogoda nas nie rozpieszcza słoneczkiem.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

storczyki zwykle pachną w dzień, najintensywniej, gdy jest słońce. niektóre pachną o określonych godzinach. mój Phalaenopsis o takich kwiatkach pachniał, twój pewnie też pachnie.
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Limonko, mój bezimienny avatarkowy falenopsis dziękuje za buziaczki od 'Nefretete' i je odwzajemnia ;:196 :D
Co do zapachu, to zupełnie nie pamiętam, czy pachniał. Będzie okazja sprawdzić jak zakwitnie ponownie.
Na razie pączki pęcznieją :) Oj, poczekam jeszcze, poczekam....
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Joasiu, to czekanie umilają Ci inne storczyki, którymi się otaczasz a skoro pąki pęcznieją to już tuż, tuż... Na pewno nie potrwa to tak dłuuuuugo, tylko my jesteśmy takie, że się zawsze nie możemy doczekać.

Wczoraj odbyłam długą, paskudną, w strugach deszczu podróż do Wa-wy. Wróciłam po północy, ochlapana fontannami tryskającymi spod kół innych aut (nasze "wykolejone" drogi, brrrr), kompletnie wykończona, chyba z deszczem odpłynęła ze mnie cała energia, ale, alee! zerknęłam na te wszystkie moje słoneczka i zmęczenie odeszło ;:47 Jak fajnie mieć storczyki, na mnie zawsze działają terapeutycznie.

Na poprawę humoru, wklejam fotkę braciszka 'Soufriere', został nazwany z tej samej beczki 'Llullaillaco'
Obrazek

I jeszcze rodzeństwo w komplecie - ogniście wulkaniczne, woskowe perełki wśród moich ćmówek.
Obrazek
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”