Moja młoda działeczka - aanula cz.2
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aneczko, obleciałam dzisiaj LM i OBI i Chloroza Stop- Floramixu nigdzie nie mają. Jedynie u Tracza znalazłam preparat przeciwko chlorozie Agrecolu, ale niestety nadaje się tylko do domowych, więc nie wzięłam....w składzie podają tylko żelazo, a o magnezie nie wspominają.
Swoim Rh sypnęłam tylko nawóz NPK/10:8:22, a po iglaki dałam magnez, mam nadzieję, że będzie ok :P
Swoim Rh sypnęłam tylko nawóz NPK/10:8:22, a po iglaki dałam magnez, mam nadzieję, że będzie ok :P
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- aanula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy i wsparcie
ale jak to napisała Gabi, nic na to nie poradzimy - matka natura robi za nas "porządki" w naszych ogrodach
Iza, z trzech Budlei tylko jedna odbija od korzenia dwie chyba padły na amen
Jeszcze poczekam kilka dni i jak nie będzie nic z ziemi wyłazić to je wyrzucę
Guciu, znalazłam dzisiaj ten nawóz
Jak chcesz to Ci kupię i wyślę ...
Anulko, ciepło to u nas na razie jest tylko w dzień, na noc znowu zapowiadają przymrozki
Ciekawe co jutro zastanę na działce ... ile mi wymarzło przez te dwie ostatnie noce
A na pocieszenie po stracie róży juz mam następną Dostałam od przyjaciół na urodziny i to nie jedną ale dwie
Dzisiaj wracając z pracy zajechałam do Auchana i też na pocieszenie poczyniłam drobne zakupy ... takie były drobne, że gotówki mi zabrakło w portfelu
Na koniec swoich wywodów kilka zdjęć z działki
I zakwitły ( dopiero ) pierwsze tulipany
Przy płocie znalazłam śliczną niespodziankę
I jeszcze takie coś "rośnie" mi na działce
Jutro znowu jadę na działkę sadzić hortensję na pniu, którą wczoraj dostałam z Allegro i mam kupę sałaty do pikowania ... wysiała mi się sama z ub. roku i mam "gotowce"
Aparat jutro biore ze sobą ... może będą nowości ...
ale jak to napisała Gabi, nic na to nie poradzimy - matka natura robi za nas "porządki" w naszych ogrodach
Iza, z trzech Budlei tylko jedna odbija od korzenia dwie chyba padły na amen
Jeszcze poczekam kilka dni i jak nie będzie nic z ziemi wyłazić to je wyrzucę
Guciu, znalazłam dzisiaj ten nawóz
Jak chcesz to Ci kupię i wyślę ...
Anulko, ciepło to u nas na razie jest tylko w dzień, na noc znowu zapowiadają przymrozki
Ciekawe co jutro zastanę na działce ... ile mi wymarzło przez te dwie ostatnie noce
A na pocieszenie po stracie róży juz mam następną Dostałam od przyjaciół na urodziny i to nie jedną ale dwie
Dzisiaj wracając z pracy zajechałam do Auchana i też na pocieszenie poczyniłam drobne zakupy ... takie były drobne, że gotówki mi zabrakło w portfelu
Na koniec swoich wywodów kilka zdjęć z działki
I zakwitły ( dopiero ) pierwsze tulipany
Przy płocie znalazłam śliczną niespodziankę
I jeszcze takie coś "rośnie" mi na działce
Jutro znowu jadę na działkę sadzić hortensję na pniu, którą wczoraj dostałam z Allegro i mam kupę sałaty do pikowania ... wysiała mi się sama z ub. roku i mam "gotowce"
Aparat jutro biore ze sobą ... może będą nowości ...
- aanula
Mariolu, u mnie krokusy już przekwitają za to tulipany dopiero zaczynają kwitnąć ... u Ciebie pewnie już zaczynają przekwitaćcoma95 pisze:Ty masz jeszcze krokusy
Bardzo je lubię ale już zapomniałam jak wyglądają bo tak szybko przekwitły....
Mój biegun zimna jest cofnięty w czasie o co najmniej dwa tygodnie ...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Anuś przepiękne tulipanki, u mnie też dopiero zaczynają kwitnąć, dziś otworzyła się dopiero druga kępa. Z przykrością czytam, że sporo roślinek Ci przemarzło, dobrze, że chociaż jedna budleja odbiła, no i fajnie, że dostałaś piękne rózyczki to troszkę zmniejszyło żal ze strat
Muszę powiedzieć, że robisz przepiękne zdjęcia, dosłownie nie mogę się napatrzeć Rewelacyjnie wygląda ten irysek w żwirku i Aniu czy znasz nazwę tego skalniaczka na zdjęciu obok prymulki, mam taki ale nie wiem jak się nazywa.Tulipany, żonkile, biała sasaneczka, i wszystkie pozostałe- przepiękne
Muszę powiedzieć, że robisz przepiękne zdjęcia, dosłownie nie mogę się napatrzeć Rewelacyjnie wygląda ten irysek w żwirku i Aniu czy znasz nazwę tego skalniaczka na zdjęciu obok prymulki, mam taki ale nie wiem jak się nazywa.Tulipany, żonkile, biała sasaneczka, i wszystkie pozostałe- przepiękne
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Aniu - straty są ale za to będziesz miała miejsca pod nowe nasadzenia a wiosna i do Ciebie dotarła - szkoda że przymrozki zbierają jeszcze takie żniwa
na szczęście inne roślinki kwitną i radują
na szczęście inne roślinki kwitną i radują
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- aanula
AGNESS Dziękuję ...
Byłam u Ciebie i też jestem zachwycona Twoimi zdjęciami
Ładniejsze od moich ...
Agnieszko, ten skalniakowy to rozchodnik jakiś może kaukaski? ... nie mam pojęcia tak na prawdę, bo dostałam go od kogoś i już obdzieliłam nim pół Polski bo pięknie wygląda zarówno wiosną jak i latem ... prawda?
Tess ... mam zdjęcie ale trochę niewyraźne potem pokaże ale Twojej też jeszcze nie widziałam ... sfociłaś już ją ??
Karolu już na miejsce padniętych roślinek mam nowe ale niestety mam też nowe straty serduszka zmarzła tak, że pewnie już w tym roku nie zakwitnie a tak ją lubię ...
Iwonko na pierwszym zdjęciu to irysek miniaturowy Pierwszy kwitnie i szybko przekwita ale ładny jest
Jolu miło, że mnie odwiedziłaś
Byłam u Ciebie i też jestem zachwycona Twoimi zdjęciami
Ładniejsze od moich ...
Agnieszko, ten skalniakowy to rozchodnik jakiś może kaukaski? ... nie mam pojęcia tak na prawdę, bo dostałam go od kogoś i już obdzieliłam nim pół Polski bo pięknie wygląda zarówno wiosną jak i latem ... prawda?
Tess ... mam zdjęcie ale trochę niewyraźne potem pokaże ale Twojej też jeszcze nie widziałam ... sfociłaś już ją ??
Karolu już na miejsce padniętych roślinek mam nowe ale niestety mam też nowe straty serduszka zmarzła tak, że pewnie już w tym roku nie zakwitnie a tak ją lubię ...
Iwonko na pierwszym zdjęciu to irysek miniaturowy Pierwszy kwitnie i szybko przekwita ale ładny jest
Jolu miło, że mnie odwiedziłaś
jeśli nie kupiłaś jest w Auchanie.gucia pisze:Aneczko, obleciałam dzisiaj LM i OBI i Chloroza Stop- Floramixu nigdzie nie mają. Jedynie u Tracza znalazłam preparat przeciwko chlorozie Agrecolu, ale niestety nadaje się tylko do domowych, więc nie wzięłam....w składzie podają tylko żelazo, a o magnezie nie wspominają.
a swojej jej...zapomniałam sfocić....ale powiem ci że na allegro jest hortenjsa Renhy Vanila Fraise...no taka którą nabyłam w Bydgoszczy...