Tobie Lenko na pewno tej przestrzeni , jeziorka no i pieskalena666 pisze:nonono jest czego zazdroscić
Ogród Gośki
Korzystając z pięknej pogody "ciachnęłam" parę fotek moich "ogródkowych doniczkowych południowców" :P
Eukaliptus - trochę wybujały, ale dopiero się go uczę
Płomień Afryki (Delonix regia) - dwa razy cięłam czubek by się rozkrzewił i nic
Paulownia puszysta (drzewko cesarskie) w fazie doświadczalnej
Mandarynka z nasiona
Figa
Granaty
Bananowiec po przejściach, ale bierze się do życia
Młode trawy pampasowe białe i różowe
Opuncje
Młodziutka lawenda
cdn ...
Eukaliptus - trochę wybujały, ale dopiero się go uczę
Płomień Afryki (Delonix regia) - dwa razy cięłam czubek by się rozkrzewił i nic
Paulownia puszysta (drzewko cesarskie) w fazie doświadczalnej
Mandarynka z nasiona
Figa
Granaty
Bananowiec po przejściach, ale bierze się do życia
Młode trawy pampasowe białe i różowe
Opuncje
Młodziutka lawenda
cdn ...
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
Dziś widziałam w kwiaciarni taką roślinkę i jak obejrzałam Twoje, zaraz mi się przypomniała
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 8f6702e779
Chodzi mi o Jurassica
Chodzi mi o Jurassica
Ciag dalszy południowców:
oleander
cytryna
laur
pinia
cycas
i dwa takie "cosie"
ten przywieziony z Włoch
... już wiem - Forum jak zawsze niezawodne to Nieśplik japoński, Eriobotrya japonica
a ten był kiedyś "parapetowcem" ale zbyt często zrzucał liście i wyglądał nieciekawie, więc wysadziłam do ogródka. Zimę przetrwał, szkodom się nie oparł ale ulistnienie odbudował. ... jakaś trzmielina
Prawie bym zapomniała o glicynii (Wisteria)
Jedna ma być prowadzona w formie drzewka
... a druga mam nadzieję, że będzie się pięła po poręczy - jak już ją zrobimy
oleander
cytryna
laur
pinia
cycas
i dwa takie "cosie"
ten przywieziony z Włoch
... już wiem - Forum jak zawsze niezawodne to Nieśplik japoński, Eriobotrya japonica
a ten był kiedyś "parapetowcem" ale zbyt często zrzucał liście i wyglądał nieciekawie, więc wysadziłam do ogródka. Zimę przetrwał, szkodom się nie oparł ale ulistnienie odbudował. ... jakaś trzmielina
Prawie bym zapomniała o glicynii (Wisteria)
Jedna ma być prowadzona w formie drzewka
... a druga mam nadzieję, że będzie się pięła po poręczy - jak już ją zrobimy
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
Podoba mi się Chyba zacznę łowy ...gorzata76 pisze:Dziś widziałam w kwiaciarni taką roślinkę i jak obejrzałam Twoje, zaraz mi się przypomniała
Chodzi mi o Jurassica
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
Witaj Sylwestrze Cieszę się, że Ci się podoba - to cięcie straaasznie wciągaSylweste pisze:Witam:) wszędzie dobrze ale najlepiej w ogrodzie:):) widzę że masz duże zacięcie do cięcia:D a tak zupełnie serio to fajnie pomyślane i z cięciem i rozmieszczeniem:) klony palmowe nadają charakteru:)
Mój klon palmowy jest najładniejszy wiosną - bo ma wtedy mocno czerwone a raczej bordowe liście, ale cóż ... potem zacienia go grusza
Mam jeszcze trochę trawnika i chyba nie jest mi tak strasznie potrzebny - może uda się więc klonika przesadzić, hi, hi
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
Gosiu ładne i ciekawe te Twoje kwiaty,krzewy,drzewka napisz czy to drzewko cytrynowe
kupiłaś czy sama wychodowałaś i ile ma lat cycas oryginalny pięknie się
prezentuje na zdjęciu z góry pozdrowionka pa
kupiłaś czy sama wychodowałaś i ile ma lat cycas oryginalny pięknie się
prezentuje na zdjęciu z góry pozdrowionka pa
Pozdrawiam, Małgorzata
Zapraszam.
Zapraszam.
Dziękuję Małgosiu :P
Cytrynkę wychodowałam z nasionka, ma ok. 4 lata, więc na owocowanie przyjdzie mi czekać 15, 20 lat ...
Czarodziej - Przemo znalazł remedium i pomoże mi (oczywiście wirtualnie) zaszczepić na niej zrazy innych cytrusów. Zrazy będą pobrane od rośliny owocującej, więc na własne owocki poczekam krócej
Sagowiec cycas dopiero w tym roku postanowił wydać nowe 4 liście. Ja go mam dwa lata, a ile stał w kwiaciarni... nie wiem
Cytrynkę wychodowałam z nasionka, ma ok. 4 lata, więc na owocowanie przyjdzie mi czekać 15, 20 lat ...
Czarodziej - Przemo znalazł remedium i pomoże mi (oczywiście wirtualnie) zaszczepić na niej zrazy innych cytrusów. Zrazy będą pobrane od rośliny owocującej, więc na własne owocki poczekam krócej
Sagowiec cycas dopiero w tym roku postanowił wydać nowe 4 liście. Ja go mam dwa lata, a ile stał w kwiaciarni... nie wiem
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród