MODERATORZY - "www.ForumOgrodnicze.info"
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Takie ograniczenia są tylko w niektórych działach. W działach relaxu i humoru oraz jeszcze kilku innych na pewno można zakładać nowe wątki. Sprawdź Elizo.
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
- Administrator
- ---
- Od: 28 gru 2006, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Elizo i Szanowni Forumowicze
Wszędzie każdy Forumowicz może dowolnie tworzyć nowe wątki i zachęcam wręcz do tego.
Jedynym wyjątkiem są sekcje : HOT - gdzie tylko ja umieszczam wyselekcjonowane wątki z działów ogrodniczych i sekcja Regulaminy, gdzie ogłaszam informacje. Jeśli gdzieś indziej jest ograniczenie zakładania wątków bardzo proszę o informacje. Ja o tym nic nie wiem i nie powinien ten problem występować.
Jeśli chodzi o usuwanie swoich poprzednich postów lub ich edycję w bardzo strategicznych działach ogrodniczych jest tak rzeczywiście. Chodzi o to aby nikt przypadkowo czy specjalnie nam nie pokasował lub nie pozmieniał edytując ważnych tematów (nawet swoich starych) doprowadzając tym samym do niekompletności wątków (straciłyby po prostu sens)
Przypomnę , że ograniczenie to wprowadziłem po coraz częstszym zmienianiu przez niektórych Forumowiczów całych postów na uśmieszki lub po kasowaniu przez nich swoich postów. Nastąpił poważny bałagan w treści wielu wątków.
Jeśli są jakiekolwiek inne pytania , chętnie służę informacją.
Wszędzie każdy Forumowicz może dowolnie tworzyć nowe wątki i zachęcam wręcz do tego.
Jedynym wyjątkiem są sekcje : HOT - gdzie tylko ja umieszczam wyselekcjonowane wątki z działów ogrodniczych i sekcja Regulaminy, gdzie ogłaszam informacje. Jeśli gdzieś indziej jest ograniczenie zakładania wątków bardzo proszę o informacje. Ja o tym nic nie wiem i nie powinien ten problem występować.
Jeśli chodzi o usuwanie swoich poprzednich postów lub ich edycję w bardzo strategicznych działach ogrodniczych jest tak rzeczywiście. Chodzi o to aby nikt przypadkowo czy specjalnie nam nie pokasował lub nie pozmieniał edytując ważnych tematów (nawet swoich starych) doprowadzając tym samym do niekompletności wątków (straciłyby po prostu sens)
Przypomnę , że ograniczenie to wprowadziłem po coraz częstszym zmienianiu przez niektórych Forumowiczów całych postów na uśmieszki lub po kasowaniu przez nich swoich postów. Nastąpił poważny bałagan w treści wielu wątków.
Jeśli są jakiekolwiek inne pytania , chętnie służę informacją.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Zauważyłam właśnie że coraz częściej albo znikają posty albo jak pisze Admin posty tracą sens.Administrator pisze: Chodzi o to aby nikt przypadkowo czy specjalnie nam nie pokasował lub nie pozmieniał edytując ważnych tematów (nawet swoich starych) doprowadzając tym samym do niekompletności wątków (straciłyby po prostu sens)
Myślałam, że to jest normalna praktyka prowadząca do niczego
Teraz po zauważeniu takiego faktu będę informować Cię Adminie.
Tylko to nic nie zmieni póki forumowicze będą mieli dostęp do opcji X post i Zmień przez długi czas
Przykład: chociażby ostatni post z linkiem do roślin
- Administrator
- ---
- Kontakt:
No właśnie Mariola54, dlatego chociaż w strategicznych sekcjach wyłączyłem część tych opcji
W "Mój PIĘKNY ogród. Najciekawsze ogrodnicze linki w internecie " zostawiłem i dlatego tak jest jak piszesz, ale wszędzie nie chcę wyłączać po prostu edycji postów.
Do Elizy :
W Bazy Wiedzy wszystko o .. też jest blokada zakładania nowych wątków - zostawiłem tą opcję dla siebie - będę tam umieszczał wybrane wątki, które uznam że tam się kwalifikują. Elizo nic nie jest tylko dla Ciebie specjalnie wyłączone - tak mają po prostu wszyscy Forumowicze (oprócz Admina i kilku Moderatorów).
W "Mój PIĘKNY ogród. Najciekawsze ogrodnicze linki w internecie " zostawiłem i dlatego tak jest jak piszesz, ale wszędzie nie chcę wyłączać po prostu edycji postów.
Do Elizy :
W Bazy Wiedzy wszystko o .. też jest blokada zakładania nowych wątków - zostawiłem tą opcję dla siebie - będę tam umieszczał wybrane wątki, które uznam że tam się kwalifikują. Elizo nic nie jest tylko dla Ciebie specjalnie wyłączone - tak mają po prostu wszyscy Forumowicze (oprócz Admina i kilku Moderatorów).
- Administrator
- ---
- Kontakt:
Adminie uważam, że w baza wiedzy użytecznej powinna być szczególnie otwarta dla wszystkich.
Uważam również że powinna być możliwość kasowania swoich postów np przez 30 minut od napisania. Czasami jest tak że ktoś z nas pod wpływem emocji coś "chlapnie" a za chwilę żałuje i chce post zlikwidować. Możliwośc zmian w postach powinna byc dłuższa wynosić np 1 h po napisaniu. Nie wiem czy mam rację to tylko moja propozycja.
Uważam również że powinna być możliwość kasowania swoich postów np przez 30 minut od napisania. Czasami jest tak że ktoś z nas pod wpływem emocji coś "chlapnie" a za chwilę żałuje i chce post zlikwidować. Możliwośc zmian w postach powinna byc dłuższa wynosić np 1 h po napisaniu. Nie wiem czy mam rację to tylko moja propozycja.
Być wolnym to móc nie kłamać
(Albert Camus)
(Albert Camus)
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Może nie tyle z racji, że coś się chlapnie jak to wyraziła Eliza. Raczej ja bym widział możliwość edycji przez jakieś 5 minut od napisania. Czasami pisząc post nie zauważa się błędu lub literówki. Dopiero po wysłaniu jednak już wtedy za późno na edycję. Przy okazji Moderatorzy forum mają przez to robotę.
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
- Administrator
- ---
- Kontakt:
Ale takiej czasowej edycji nie mam jak ustawić - nie ma takiej opcji programowej w Forum naszym
Na otwarcie tamtej sekcji jest podział opinii : część sądzi jak Ty, a część sądzi, że powinno być tak jak jest obecnie.
Wszystkich nie zadowolę nie mam takiej szansy.
Napiszcie w której z sekcji najbardziej Wam brakuje możliwości edycji ? .. (oprócz strategicznych HOT , Ogrodniczych....)
Na otwarcie tamtej sekcji jest podział opinii : część sądzi jak Ty, a część sądzi, że powinno być tak jak jest obecnie.
Wszystkich nie zadowolę nie mam takiej szansy.
Napiszcie w której z sekcji najbardziej Wam brakuje możliwości edycji ? .. (oprócz strategicznych HOT , Ogrodniczych....)
No niestety, ale wyłaczenie edycji jest chyba jednak konieczne - choć i mi się nie podoba, że nie mogę poprawić jakieś literówki, czy dopisać czegoś, o czym zapomniałam, uważam jednak, że to lepsze niż czytanie potem tematu, którego niektóre posty mają się tak do dyskusji, jak kwiatek do kożucha, gdybyśmy wszyscy zachowywali się jak dorośli ludzie i brali odpowiedzialność za swoje słowa, zamiast je kasować, czy w całości zmieniać, to Admin nie musiałby użyć swojej władzy i zabierać nam możliwości edycji.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Jestem też za wyłączeniem edycji postów.
To nie są wyścigi i można każdy post przed wysłaniem
dokładnie przeczytać.
Piszecie, że się coś nieraz chlapnie czego później się żałuje.
To też powinno dawać do przemyślenia przed wysłaniem danego postu.
Najpierw ochłonąć a dopiero później wysłać.
Literówki nie są takie groźne, one tylko utrudniają czytanie postów
gorzej z błędami ortograficznymi.
Myślę, że nie ma ich aż tak dużo na tym forum i moderatorzy dają sobie z nimi doskonale radę.
To nie są wyścigi i można każdy post przed wysłaniem
dokładnie przeczytać.
Piszecie, że się coś nieraz chlapnie czego później się żałuje.
To też powinno dawać do przemyślenia przed wysłaniem danego postu.
Najpierw ochłonąć a dopiero później wysłać.
Literówki nie są takie groźne, one tylko utrudniają czytanie postów
gorzej z błędami ortograficznymi.
Myślę, że nie ma ich aż tak dużo na tym forum i moderatorzy dają sobie z nimi doskonale radę.