Drugi rok storczykowej przygody
-
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
- DAK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I jeszcze jednego mojego zidentyfikowałam na tej stronie.
Ten mój nr 26 ma chyba w genach coś z Phalaenopsis Rose Tris
Ten mój nr 26 ma chyba w genach coś z Phalaenopsis Rose Tris
-
- ZBANOWANY
-
- ZBANOWANY
- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
Każdy powód do zakupu nowego storczyka jest dobry. A tu na dodatek zbiegły się dwa na raz powody. Pierwszy to oczywiście zły nastrój i tu znów powód może być każdy, a tym bardziej gdy jest spowodowany wstrętnym robalem w domu. A na dodatek w czasie wczorajszej kąpieli zobaczyłam, że u śnieżnobiałego wychodzi ze środka listek i coś jeszcze, co może wyglądać niestety na pęd kwiatowy. Strasznie się zmartwiłam, bo nie wiadomo, czy wypuści nowe keiki, czy może skończy swój żywot po takim kwitnieniu. I gdy zobaczyłam podobnego z drobnymi białymi kwiatuszkami to nie mogłam się oprzeć:
Oto nr 33 ;:25
Bardzo lubię te drobnokwiatowe. I jak już zagospodaruję dla nich ścianę, to postaram się nie używać podpórek, by kwiaty rosły naturalnie tak jak one będą chciały.
Był jeszcze trzeci powód do pocieszania - rano Portos w pogoni za muchą ułamał pęd kwiatowy na wyczekiwanym przeze mnie nr 12, a już miał pąki.
Już nie mogę się doczekać zagospodarowania ściany na storczyki, może wtedy Portos po ścianie skakał nie będzie.
Oto nr 33 ;:25
Bardzo lubię te drobnokwiatowe. I jak już zagospodaruję dla nich ścianę, to postaram się nie używać podpórek, by kwiaty rosły naturalnie tak jak one będą chciały.
Był jeszcze trzeci powód do pocieszania - rano Portos w pogoni za muchą ułamał pęd kwiatowy na wyczekiwanym przeze mnie nr 12, a już miał pąki.
Już nie mogę się doczekać zagospodarowania ściany na storczyki, może wtedy Portos po ścianie skakał nie będzie.
-
- ZBANOWANY
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Prześliczny! Bielszego Falenopsisa chyba już nie można spotkać.
Jeśli sobie jeszcze jakiegoś kupię to właśnie takiego. Również lubię te drobnokwiatowe, gdy mają wszystkie pąki rozwinięte, wyglądają jakby je obsiadło stado motyli! Masz świetny gust!
Jeśli sobie jeszcze jakiegoś kupię to właśnie takiego. Również lubię te drobnokwiatowe, gdy mają wszystkie pąki rozwinięte, wyglądają jakby je obsiadło stado motyli! Masz świetny gust!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Woooow ale cudo, jakie drobne białe kwiatuszki. Gratuluje tak obfitego kwitnienia.
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))