Rabatka w pełnym słońcu
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Rabatka w pełnym słońcu
od Bogusia będą na pewno ok
czasem zdarzają się pomyłki z różami, co innego się kupuje a co innego wyrasta .
czasem zdarzają się pomyłki z różami, co innego się kupuje a co innego wyrasta .
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak, wiem coś o tym , wszystkie moje pienne są inne niż miały być,ale okazały się całkiem niezłe.
Ale to nawet ma swój urok, takie oczekiwanie co wyrośnie z patysiów
Anuś, u Bogusia jest róża o nazwie Watykan, co to może być ? Czy jest taka odmiana bo nie znalazłam w necie, a może ma inną nazwę? Ja się za bardzo jeszcze nie znam
Ale to nawet ma swój urok, takie oczekiwanie co wyrośnie z patysiów
Anuś, u Bogusia jest róża o nazwie Watykan, co to może być ? Czy jest taka odmiana bo nie znalazłam w necie, a może ma inną nazwę? Ja się za bardzo jeszcze nie znam
-
- 200p
- Od: 8 mar 2008, o 22:59
http://www.roses.webhost.pl/category/en ... dia-roz/v/
Ja też poszukiwałam o niej wiadomości bo prawdopodobnie ją posiadam w ilości sztuk 4. Kupiłam ją na rynku jako zupełnie inną różę. W opisach musisz szukać nazwy Vatican, zresztą ten adres na górze Ci wyjaśni.
Ja też poszukiwałam o niej wiadomości bo prawdopodobnie ją posiadam w ilości sztuk 4. Kupiłam ją na rynku jako zupełnie inną różę. W opisach musisz szukać nazwy Vatican, zresztą ten adres na górze Ci wyjaśni.
Jak Pan Bóg dopuści to i z kija wypuści
- kasia_rom
Marysiu, bardzo dziękuję za wskazówkę
Śliczna jest , czy jesteś zadowolona z tych róż? Jeśli tak to pomyłka nie była taka zła
Teraz już nie będę kupować , gdyż zapowiadają spore przymrozki, zobaczę na wiosnę
Śliczna jest , czy jesteś zadowolona z tych róż? Jeśli tak to pomyłka nie była taka zła
Teraz już nie będę kupować , gdyż zapowiadają spore przymrozki, zobaczę na wiosnę
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Kasiu,
pokaż ostatnie różyczki co przyszły?
Vatican ma ciekawy kolorek
pokaż ostatnie różyczki co przyszły?
Vatican ma ciekawy kolorek
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu, wkopałaś już te róże?
- kasia_rom
Różyczki posadziłam wczoraj, musiałam jedne wykopać aby te wsadzić, dostały skórki od bananów-bo akurat miałam, i obornik granulowany, niech spróbują marudzić
Zaczęło robić się ciemno i nie zrobiłam zdjęć, zrobię jutro.
Ta Vatikan naprawdę ładna , pomyślę o niej wiosną.
Zaczęło robić się ciemno i nie zrobiłam zdjęć, zrobię jutro.
Ta Vatikan naprawdę ładna , pomyślę o niej wiosną.
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Kasiu,
dostałaś porządne drzewka różane!!!
pień prosty! gałązki idą równo na wszystkie strony-
tylko czekać na kwiaty!
Ciekawa twoja Alain, ma bardzo pełne kwiaty
u mnie połowa płatków. Chyba, że na trzecim zdjęciu jest inna róża?
dostałaś porządne drzewka różane!!!
pień prosty! gałązki idą równo na wszystkie strony-
tylko czekać na kwiaty!
Ciekawa twoja Alain, ma bardzo pełne kwiaty
u mnie połowa płatków. Chyba, że na trzecim zdjęciu jest inna róża?
- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Przybiegłam zobaczyć Alaina-faktycznie to raczej inna róża. Wydaje mi się, że róża z dwóch pierwszych fotek to nie ta sama róża, która jest na trzecim zdjęciu.
Moja nn jest podobna jedynie do tej ostatniej-trzeciej. Nawet w fazie przekwitania nie wygląda tak jak na dwóch pierwszych. I ma faktycznie w tej chwili wzrost ok. 150cm. Kwitnie dość długo, ale u mnie rośnie w półcieniu
Moja nn jest podobna jedynie do tej ostatniej-trzeciej. Nawet w fazie przekwitania nie wygląda tak jak na dwóch pierwszych. I ma faktycznie w tej chwili wzrost ok. 150cm. Kwitnie dość długo, ale u mnie rośnie w półcieniu
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
-
- 200p
- Od: 8 mar 2008, o 22:59
Napisałam przed chwilą o Watykanie ale gdzieś wcięło post. Więc jeszcze raz.
Różyczki te kupiłam chyba w czerwcu na rynku. Były w stanie godnym pożałowania i tylko dlatego je kupiłam bo następnego targu by pewnie nie przeżyły.Kupiłam je po 3zł i nie było to duże ryzyko.
Posadziłam je za gęsto licząc, ze połowa padnie. A one przeżyły i wszystkie zakwitły. Jak zobaczyłam pączki pomyślałam ,że to będzie Gloria day, pąk jest herbaciano-bordowy. Kwiat ma piękny kolor żółci z pomarańczowymi brzegami przechodzącymi w miarę upływu czasu w róż. Kwiat długo się utrzymuje, nie wyczuwam zapachu. Jak pokazał się kwiat nie mogłam przypisać żadnej nazwy. Dopiero w Ogrodzie Botanicznym UW znalazłam to cudeńko i jej nazwę. Na razie to małe krzaczki, złapała trochę mączniaka ale obeszło się bez interwencji. Na tym forum nie znalazłam o niej informacji.
Różyczki te kupiłam chyba w czerwcu na rynku. Były w stanie godnym pożałowania i tylko dlatego je kupiłam bo następnego targu by pewnie nie przeżyły.Kupiłam je po 3zł i nie było to duże ryzyko.
Posadziłam je za gęsto licząc, ze połowa padnie. A one przeżyły i wszystkie zakwitły. Jak zobaczyłam pączki pomyślałam ,że to będzie Gloria day, pąk jest herbaciano-bordowy. Kwiat ma piękny kolor żółci z pomarańczowymi brzegami przechodzącymi w miarę upływu czasu w róż. Kwiat długo się utrzymuje, nie wyczuwam zapachu. Jak pokazał się kwiat nie mogłam przypisać żadnej nazwy. Dopiero w Ogrodzie Botanicznym UW znalazłam to cudeńko i jej nazwę. Na razie to małe krzaczki, złapała trochę mączniaka ale obeszło się bez interwencji. Na tym forum nie znalazłam o niej informacji.
Jak Pan Bóg dopuści to i z kija wypuści
- kasia_rom
Ewuś!
Drzewka rzeczywiście prościutkie, ładne, i całkiem wysokie, można pochwalić sprzedawcę , i zdążyłam zasadzić przed mrozami
Te róże Alain mam dwie,na trzecim zdjęciu jest ten drugi krzaczek. Czyli Alain byłaby tylko ta pierwsza? Wydawało mi się, chociaż teraz już nie jestem tak pewna , że są takie same. Mają bardzo pełen kwiat, który długo utrzymuje się i na koniec pokazuje środeczek.
Co do wysokości , to trudno na razie coś powiedzieć, ponieważ są młodziutkie.
A listki nie są podobne? Jeszcze wiszą,to pójdę porównać - jak stopnieje śnieg
Judytko!
Myślałam , że mam dwie takie same róże , ale jak teraz porównuję zdjęcia, to sama mam wątpliwości...
Moje rosną w pełnym słońcu,mają pełen kwiat,ale raczej będą to małe krzaczki.A twoja ile ma latek?
Drzewka rzeczywiście prościutkie, ładne, i całkiem wysokie, można pochwalić sprzedawcę , i zdążyłam zasadzić przed mrozami
Te róże Alain mam dwie,na trzecim zdjęciu jest ten drugi krzaczek. Czyli Alain byłaby tylko ta pierwsza? Wydawało mi się, chociaż teraz już nie jestem tak pewna , że są takie same. Mają bardzo pełen kwiat, który długo utrzymuje się i na koniec pokazuje środeczek.
Co do wysokości , to trudno na razie coś powiedzieć, ponieważ są młodziutkie.
A listki nie są podobne? Jeszcze wiszą,to pójdę porównać - jak stopnieje śnieg
Judytko!
Myślałam , że mam dwie takie same róże , ale jak teraz porównuję zdjęcia, to sama mam wątpliwości...
Moje rosną w pełnym słońcu,mają pełen kwiat,ale raczej będą to małe krzaczki.A twoja ile ma latek?