Spełnione marzenia Marzenki:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Spełnione marzenia Marzenki:)

Post »

pyzia pisze:Witaj Marzeno

Grunt to dobra baza a lepszej nie mogę sobie wyobrazić. Lokum pierwsza klasa - czy ono tam będzie na stałe czy też będziecie podróżować po świecie w wolnych chwilach a tam będzie parking?
Zanim się obejrzysz to będziesz myśleć co przyciąć/wywalić bo jakoś tak urosło nie wiadomo kiedy :wink: .
Lepszej ściągawki od forum nie mogę sobie wyobrazić, na pewno skorzystasz z tysiąca porad...
Pozdrawiam i życzę powodzenia w realizowaniu ogrodniczych marzeń!
Witam w moim skromnym wątku, Pyziu przyczepa a własciwie nazywają to domek holenderski będzie stać na miejscu! Wystarczy,że rozwalili pół alejki między,działkami.O moim prywatnym :evil: terytorium juz nie wspomnę dziury zasypywałam!Jak sobie przypomnę tych majstrów /koledzy męża/ a co jeden to lepszy dyrektor z rękoma w kieszeni to ;:14 mordercze instynkty się we mnie odzywają :evil: ustawienie na miejsce zajęło ponad tydzień! Zreszta to jest naprawdę kawał przyczepy ma wymiary 3,5 m x8,00m i nie nadaje się do jeżdzenia ,można tylko wystapić o pozwolenie na dojazd do policji, albo laweta. A odnośnie wycinania to masz rację juz mam ochotę ,troszkę powycinać :oops: a jeszcze na dobrą sprawę sie porządnie nie nasadziłam :wink: Jedno wiem na pewno trzeba się porządnie zastanowić,poradzić a na szczęście akurat tu jest od kogo :D
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Własnie sobie przypomniałam,że zrobiłam parę fotek komórką jak mi demolowali ogród :cry:

Powalone drzewa:miałam ci ja jabłonki dwie,i śliweczkę ,gruszki tez połowa znikła :shock: o dziurach w nawierzchni nie pomnę :evil:

Obrazek

Odbudowa klombika a swoja drogą ,że te roslinki jeszcze dychają.... :heja

Obrazek

Czy widać ile było nadzorców ;:14

Obrazek
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Chyba za gęsto ummmm poprzesadzamy na wiosnę :wink:

Obrazek

A w międzyczasie coś mi urosło :tan

Obrazek

Prawie uporzadkowany plac:D zwróccie uwagę na gruszkę :wink:

Obrazek

Obrazek
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Moimi rączkami poukładane ,męża rękami porąbane :D przydadObrazekzą się owocowe drewka jak wybudujemy wędzarnię :!:

A tu popatrzcie co sie działo w Szczecinie myślałam,że jeszcze gorzej będzie na szczęście tylko trochę podeszła woda /ciekawe co z cebulami :evil: chyba z tej rabatki papapapapaaaa mi powiedzą/

Obrazek

Maszty upadały musiało nieźle hulać wiatrzysko.

Obrazek

A tu widac jeszcze nieład i ogrom prac do zrobienia ,trzeba ponosić teren,żeby nas nie zalewało

Obrazek
Alina662
1000p
1000p
Od: 9 lis 2009, o 19:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Marzenko też Cię witam miło i srdecznie w naszym gronie .Nie bedziesz żałowąć,I podziwiam zapału tyle,i włożonej na raz pracy.Zobaczysz roślinki Ci się odwdzięczą swoim pięknem.Tylko trochu cierpliwości. ;:7 ;:63
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Dziękuje za powitanie Alinko ;:7 wszyscy są tu bardzo mili :D
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marzenko!

Powschodzą, powschodzą.
Jak będziesz miała ogród lat 20 to będziesz miała cudowny.
Dzisiaj kiedy można wszystko zdobyć to wstarczy tylko chcieć
by był piękny.
Miłego dnia.
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Wpadłam do Ciebie z wizyta.. :wit
Widzę piękną rabatkę z wrzosami...co do nasadzeń nie będę nic mówić zrobisz jak zechcesz..;)
Wiesz ja też kiedyś kupowałam te drewniane bordery ...lecz najpierw moczyłam je w ropie...przez dobę...a jak nie to je zaprawiałam impregnatem do drewna ...lecz dłużej niż dwa sezony nie wytrzymały... :cry:
Teraz przerzuciłam się na kamienie takie polne...i robię otoczki tam gdzie się da z bukszpanów....wiosną obcinam gałązki takie małe ze zdrewniałą końcówką i wsadzam dość gęsto ...później tylko często przycinam aby się rozgałęziły...Taki naturalny mały żywopłocik:)))
Pozdrawiam i jak to mówię sorry..:)))Udanego dnia;))
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Hm..... az się rozmarzyłam Goryczko wyobrażam sobie jak będzie za 20 lat :roll:
A z tym wschodzeniem,to nie byłabym aż taka pewna jak coś tam wkopywałam to jednego zgniłka wyjęłam :evil:
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Witaj Reni widze ,że masz wszystko pod kontrolą :wink: A ja w związku z tym,że zależało mi na czasie pracę rozpoczęłam późnym sierpniem,oraz nieszczęście dopadło mojego ślubnego popsuł mu sie kręgosłup i to poważnie :( chciałam jak najwiecej zrobić sama ,zeby mi potem nie powiedzieli.....choć i tak mówili za plecami :wink: że wykonczyłam chłopa ;:224 )dlatego nie nasączałan niczym borderów :( liczyłam się z tym ,że to tylko na troszkę w planach mam zakup kamienia polnego tylko jego też będzie potrzeba sporo :? tona u mnie kosztuje 100pln a tych ton chyba będzie potrzeba kilkanaście :roll: muszę się uzboić w cierpliwość ,kiedyś bedzie tak jak chcę ,choć patrząc na poczynania forumowiczów nigdy nie jest aż tak dobrze,żeby było idealnie :;230 :;230 :;230 A żywopłociki z bukszpanu też biorę pod uwagę tym bardziej ,że mam z 6 ogromnych krzaków wiosną je będę podcinać i porobię pierwsze samodzielne sadzonki :roll:
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

No i udało mi się Ciebie znaleźć Marzenko ale ja zawsze muszę robić wszystko od tyłu .
Czekam i czekam sobie kiedy wreszcie otworzysz swój watek , tak długo czekałam że nie zauważyłam że już jest :;230
jestem tak spostrzegawcza że nawet nie zauważyłam informacji w podpisie ;:223 ;:223 ;:223
Marzenko ładna ta Twoja działeczka ...i te iglaczki są super ...no i metraż tez niczego sobie ....i tak już zadbana działeczka ..to teraz tylko sadzić , sadzić i sadzić.
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Lepiej późno niz wcale :wink: Ewo! Cieszę się ,że znalazłaś mnie w końcu chociaż się wcale nie zagubiłam ;:224 a działeczka faktycznie mi się podoba a najbardziej dlatego ,ze jest moja wymarzona,wysniona :tan :tan :tan Ale Ewo to nie są iglaczki to sa iglaczyskaaaaa,chociaż z drugiej strony jest jeden pozytyw ja nie lubię słońca,a konkretnie wystawiania się na nie :oops: ,a Dzięki tym iglakom będę miała cienia pod dostatkiem. A wiesz co mam do Ciebie pytanie jak to do bardziej doświadczonej koleżanki,w sprawach ogrodowych :wink: :roll: popatrz na te moje drzewiska i podpowiedz co by tu im pod nózki posadzić please ;:109 żeby było pięknie i bardziej kolorkowo:)
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Marzenko chciałabyś pięknie i kolorowo ...trudny wybór wszystko zależy od tego jakiej to ma być wielkości czy duże czy wystarczą nie za wielkie . Miejsce jest ładnie przygotowane Aga72 powiedziała by "idealne miejsce na żurawki i hosty" a sa różnej wielkości chociaż żurawki są cały rok nie marzną i nie gubią liści no i maja wspaniałe kolory
a tu możesz sobie pooglądać http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=32&t=2820
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”