Ogród Donneczki
- dwostr
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Donneczki
Piękne rozplenice -choruję na nie od dłuższego już czasu , ale nie mogę się zdecydować ,bo u mnie gleba raczej ubożuchna...
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- Donneczka
- 200p
- Od: 16 cze 2009, o 00:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie laski. U mnie taka zasada: sadzę i ma sobie radzić to samo również w zimie. Rozplenica u mnie rośnie na najniższej glebie koło oczka...często stoi tam woda wiosna, ziemia u mnie gliniasta jak wykopiesz dołek i wlejesz wode to stoi z pół dnia . Mam nadzieje po prawie 30 st mrozach nie wymarżnie....Jak na razie jest piękna. Co do klona to rośnie już długo, czasem wiosenne przymrozki zetkną delikatnie listki ale pieknie sie regeneruja i zadnego okrywania. Klonów mam kilka ale niestety niemam fotek. U mnie jest troszke problem bo mam oswojonego zająca i on czasem scina gałązki klonu ale coś za coś.
Dorota
Ogródek Donneczki
Ogródek Donneczki
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
To mnie upewniłaś w przekonaniu,że u mnie nie mam co liczyć na zdrowo rosnącą rosplenicę na moim piaseczku woda wlana do dołka znika w okamgnieniu
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- madzisia777
- 100p
- Od: 26 sty 2009, o 12:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Donneczko a czy oprócz flaminga masz jeszcze jakieś klony o kolorowych liściach u siebie?
Szczególnie interesują mnie klony o żółtych i czerwonych liściach.....może jakieś znane odmiany poleciłabyś
Flamingo na pewno sobie kupie, chce jeszcze żółtego i czerwonego klonika
Pozdrawiam
Szczególnie interesują mnie klony o żółtych i czerwonych liściach.....może jakieś znane odmiany poleciłabyś
Flamingo na pewno sobie kupie, chce jeszcze żółtego i czerwonego klonika
Pozdrawiam
Pozdrawiam Magda
- Donneczka
- 200p
Mam cztery klony i wiem ze dwa są czerwone, jeden pstrokaty, a jeden jest zółto-zielony. Zdjęć niestety niemam ale wiosna dam na pewno. Ten zółto-zielony powiem szczerze to było diabelsko drogi ale kupiłam bo podobał mi sie strasznie i takiego nie miałam. Czerwone klony to już mam z 7 lat jak nie więcej.
Dorota
Ogródek Donneczki
Ogródek Donneczki
- Donneczka
- 200p
a jednak znalazłam jedno zdjecie z 2007 roku, wówczas miał około 3 lat jak był u mnieDonneczka pisze:Mam cztery klony i wiem ze dwa są czerwone, jeden pstrokaty, a jeden jest zółto-zielony. Zdjęć niestety niemam ale wiosna dam na pewno. Ten zółto-zielony powiem szczerze to było diabelsko drogi ale kupiłam bo podobał mi sie strasznie i takiego nie miałam. Czerwone klony to już mam z 7 lat jak nie więcej.
Dorota
Ogródek Donneczki
Ogródek Donneczki
- madzisia777
- 100p
tak diabelsko mi sie właśnie podobają takie kompozycje!!!!!!!
Pięknie!!!!!!! I z roku na rok pewnie jeszcze piękniej:D
Ten klonik to pewnie jakiś palmowy???---hm na takiego mi wyglada
A podrósł troche przez te 2 latka?
TY masz tam super klimat, dużo wody robi swoje, rosliny pięknie rosną.
Bo z czerwonych to tak sie zastanawiam nad "red royal"- chyba sie sprawdza i jest ponoć bezproblemowy- ale wolałabym to usłyszeć od kogoś kto ma go tutaj w naszym regionie.
A z tymi żółtymi to dalej sie zastanawiam- dużo czytam - mętlik w głowie
Odmiany "japoński aureum", "jesionolistne- "golden glob" "auratum" oddesanum"--ot i który wybrać??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Może pamiętasz swoje odmiany klonów?
Szkoda że nie masz zdjęć, ojj byłoby czym oczy cieszyć
W tym roku to z aparatem sie nie roztawiaj
Pięknie!!!!!!! I z roku na rok pewnie jeszcze piękniej:D
Ten klonik to pewnie jakiś palmowy???---hm na takiego mi wyglada
A podrósł troche przez te 2 latka?
TY masz tam super klimat, dużo wody robi swoje, rosliny pięknie rosną.
Bo z czerwonych to tak sie zastanawiam nad "red royal"- chyba sie sprawdza i jest ponoć bezproblemowy- ale wolałabym to usłyszeć od kogoś kto ma go tutaj w naszym regionie.
A z tymi żółtymi to dalej sie zastanawiam- dużo czytam - mętlik w głowie
Odmiany "japoński aureum", "jesionolistne- "golden glob" "auratum" oddesanum"--ot i który wybrać??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Może pamiętasz swoje odmiany klonów?
Szkoda że nie masz zdjęć, ojj byłoby czym oczy cieszyć
W tym roku to z aparatem sie nie roztawiaj
Pozdrawiam Magda
- Agniesia
- 500p
- Od: 31 sie 2009, o 01:46
dorotko, weszłam tu do Ciebie i na samym wstępie się uśmiałam - początki... ha ha ha... początki...
przecież ty masz park krajobrazowy, fakt, młody, ale już doskonale widoczny, i godny pozazdroszczenia.
szkoda tego oczka, ale jak mus to mus, a myślę, że pod Twoją ręką raz dwa odzyska świetnośc sprzed remontu
(a ja bociana uczyniłam symbolem zgromadzenia wszystkim forumków z naszych okolic )
Będę do Ciebie zaglądac i podpatrywac, też mam spory areał do zagospodarowania, z tym, że u mnmie to naprawdę początki
przecież ty masz park krajobrazowy, fakt, młody, ale już doskonale widoczny, i godny pozazdroszczenia.
szkoda tego oczka, ale jak mus to mus, a myślę, że pod Twoją ręką raz dwa odzyska świetnośc sprzed remontu
(a ja bociana uczyniłam symbolem zgromadzenia wszystkim forumków z naszych okolic )
Będę do Ciebie zaglądac i podpatrywac, też mam spory areał do zagospodarowania, z tym, że u mnmie to naprawdę początki
pzdr. Agnieszka http://agniesia71.posadzdrzewo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO
Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO
- Donneczka
- 200p
Magda jutro poszukam jakie mam nazwy bo gdzies je zapisalam na pewno tylko gdzie? . Teraz ten klon co jst na zdjeciu jest wiekszy niz ja a mam 175 cm wzrostu . troszke ciężko mu było wystartować ponieważ pod warstwą ziemi jest gruz pozostałośc po jakiejś tam budowli ale jak sie już przebił to rozrósł się pieknie.
Aga te oczko to dosyc stare jest ale nowy ogród to wyzwanie.....To mój lek na całe zło i naprawde mi to pomogło w cięzkich chwilach. Teraz to juz jako tako to wygląda ale jak przypomne sobie pierwszy rok to katastrofa. Na ogród zdecydowałam sie w kwietniu, potem koparka kopała oczko całe pięć godzin. Wyobraz sobie puste pole i kupe ziemi na środku:). Potem przed dwa tygodniue zwoziłam krzaczory i drzewka bo pierwsze zalozenie było takie ze to bedzie ogród bez rozslin typu byliny ale pożniej zmieniałam koncepcje . Teraz poszukuje rózniastych bylin, cebul itp. Juz mam gotową liste szkółek do odwiedzenia i co chce kupić.......
Aga te oczko to dosyc stare jest ale nowy ogród to wyzwanie.....To mój lek na całe zło i naprawde mi to pomogło w cięzkich chwilach. Teraz to juz jako tako to wygląda ale jak przypomne sobie pierwszy rok to katastrofa. Na ogród zdecydowałam sie w kwietniu, potem koparka kopała oczko całe pięć godzin. Wyobraz sobie puste pole i kupe ziemi na środku:). Potem przed dwa tygodniue zwoziłam krzaczory i drzewka bo pierwsze zalozenie było takie ze to bedzie ogród bez rozslin typu byliny ale pożniej zmieniałam koncepcje . Teraz poszukuje rózniastych bylin, cebul itp. Juz mam gotową liste szkółek do odwiedzenia i co chce kupić.......
Dorota
Ogródek Donneczki
Ogródek Donneczki
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Dorotko planujesz z wielkim rozmachem ale efekty widać jak sie porównuje zdjęcia obecne i te dawne. Spełnianie marzeń to wielka frajda a jeśli praca przy tym jest jeszcze lekiem na ZŁO które sie dzieje tym bardziej warto w to brnąć.
Planów jak czytam ... nie koniec - czyżbyś bank obrabowała?
Ja tez zmieniam powoli działkę z warzywnej na rekreacyjną bo taką po poprzednim właścicielu przejęłam.
Planów jak czytam ... nie koniec - czyżbyś bank obrabowała?
Ja tez zmieniam powoli działkę z warzywnej na rekreacyjną bo taką po poprzednim właścicielu przejęłam.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
doneczko witaj przyleciała,z rewizytą .
masz piękny ogród oczko wodne jak już pisałam takie o jakim marzę i nigdy nie będę miała .
Wiesz nie mogę doczekac się do wiosny żeby zobaczyć Twój ogród w wiosennej szacie .
Pozdrawiam Genia
masz piękny ogród oczko wodne jak już pisałam takie o jakim marzę i nigdy nie będę miała .
Wiesz nie mogę doczekac się do wiosny żeby zobaczyć Twój ogród w wiosennej szacie .
Pozdrawiam Genia
- madzisia777
- 100p
Witaj Donneczko
Może udalo ci sie znaleźć nazwy twoich kloników
Bardzo mnie ciekawi jakie masz.
I ciekawa też jestem jak ogród Twój bedzie wyglądał wiosną
Że też jeszcze tyle trzeba czekać na tą ukochaną wiosne
Mam nadzieje ze przyjdzie szybko
Pozdrawiam.
Może udalo ci sie znaleźć nazwy twoich kloników
Bardzo mnie ciekawi jakie masz.
I ciekawa też jestem jak ogród Twój bedzie wyglądał wiosną
Że też jeszcze tyle trzeba czekać na tą ukochaną wiosne
Mam nadzieje ze przyjdzie szybko
Pozdrawiam.
Pozdrawiam Magda
- Donneczka
- 200p
Krysiu dziękuję za odwiedzinki i aby do wiosny.
Geniu moze chociaz zafundujesz sobie takie mini oczko albo kamyczek z woda?
Madziu niemoge znależś tych nazw kloników bo mam zasypane drzwiczki do drewutni a tam mam wszystkie zapiski co do nasadzen...ale jak sie dokopie to napisze co to za odmiany kloników....
Na wiosne planuje dokupic jeszcze dwa jakies inne....może szczepione?
krysiu
Geniu moze chociaz zafundujesz sobie takie mini oczko albo kamyczek z woda?
Madziu niemoge znależś tych nazw kloników bo mam zasypane drzwiczki do drewutni a tam mam wszystkie zapiski co do nasadzen...ale jak sie dokopie to napisze co to za odmiany kloników....
Na wiosne planuje dokupic jeszcze dwa jakies inne....może szczepione?
krysiu
Dorota
Ogródek Donneczki
Ogródek Donneczki