Dwa miesiące do wiosny powiadasz
Najchętniej to już bym tą zimę przegnała
Bić Cie nie będę jeśli mi powiesz ,czy te anemony z piątego
zdjęcia , to wykopujesz na zimę
Ja kiedyś też takie miałam ,ale po zimie wszystkie zginęły
Bożenko, anemony zostały w ziemi, ale ja co roku na wiosnę kupuję nowe.u mnie w hurtowni są tanie.
Jak byś chciała to daj znać.Na razie pokazały się begonie, jadę kupić pod koniec tygodnia.
Witam Igo!
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie, właściwie to pooglądałam letnie zdjęcia. Widać rękę fachowca. Podoba mi się, że masz wszystko - iglaki, drzewa, krzewy, róże, skalniaki itd. I te kompozycje
Spostrzegłam pięciornik trójząbkowy, którego właśnie wczoraj wypatrzyłam w internetowej sprzedaży. Potwierdziłaś mój wybór.
Jak podcinasz szczodrzeńce? Gdzieś wyczytałam, że cięcie zależy od odmiany.
Mjeczko wiesz ,że skalniak to moja ulubiona rabatka.
Basiu, czy pięciornik jest taki wyjątkowy???Pasował mi kolorystycznie, i jest ładny w pokroju .Jeżeli się podoba to możesz nabyć.
Szczodrzeńce podcinam po kwitnieniu.Na moich piaskach pięknie rosną.Aż dziwne, bo forumki się skarżą na wymarzanie, a w moim surowym klimacie mają się świetnie , to znaczy miały, bo tegoroczna zima wiele roślin zweryfikuje.
To pomęczę Was kolorami.Dzisiaj było - 20 , ale piękna szadź na drzewach.
Takimi widokami, to możesz nas męczyć do woli
Jak pięknie te kolorowe wielosiły wyglądają
Mam nadzieję ,że te Twoje -moje przeżyją zimę u mnie
i też będę mogła je pokazywać
U mnie było -10 .U Was to chyba jakiś biegun zimna
Witaj, Iguś
Nie ukrywam, że zrobiło mi się słabo, jak przeczytałam -20... U mnie rano "tylko" -8.
Dziękuję za cenne rady Już wiem, gdzie popełniałam błędy- primo sadziłam za głęboko, secundo po kilka bulw do doniczki Twoje begonie są cudne!!!
Miłego dnia
Witam
Chciałam skopiować pięciornika z jednej z poprzednich części Twojego ogrodu, ale niestety, nie wyszło. Ja mam tylko krzaczaste, a u Ciebie taka piękna bylinka. I jeszcze się tak ładnie nazywa- NUUK.
Witaj Iguś Piękne te twoja skalniaczki . Pisałaś kiedyś, że będziesz już coś miała do podziału, to ja może wpadnę w nocy ze szpadelkiem i trochę Ci pomogę Oczywiście żartuję
Ale takimi widokami to możesz mnie męczyć cały czas. Raj dla oczu.