Działka na Kaszubach 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Re: Działka na Kaszubach 2010

Post »

Rzeczywiście chyba to Kaszubska Syberia :)
dzisiaj już cieplutko tu pod Krakowem, pierwsze przebiśniegi widać i ..czekam na krokusiki-widać malutkie pączki.
Chyba Syn miał dobry pomysł z tym oczkiem, na piaszczystej i słonecznej działce przyda się trochę wilgoci, szczególnie w upalne dni. Też mam tak i na dodatek poziomu wody gruntowej to chyba nie ma u mnie. Bez wody deszczowej i podlewania wszystko ma szanse kiepskie przeżycia, woda to podstawa. Dodatek dobrej próchnicznej lub gliniastej ziemi jest super. :)
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

Witaj!

Zajrzałam niestety na ostatnią część tylko, bo chciałam się przypomnieć. Strasznie dużo śniegu u Ciebie, miejmy nadzieję, ze już długo nei poleży. Za to zmiany - ogromne!

Ja u siebie byłam wczoraj i nic (nawet krokusiki) tak mnie nie ucieszyło, jak własnei te 2cm zielone łebki tulipanków :D Zobaczys,z ani sięobejrzysz, a wszystko ruszy z kopyta. Póki co przesyłam Ci trochę ciepełka: wiiiiiiiiiiiiiiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

Pozdrawiam!
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ambusiu, ale syn ma rację, trzeba pożegnać zimę bałwanem, jeszcze z tak pięknego białego śniegu. ;:108
A swoją drogą to przyszły wyjazd na działkę zanosi sie raczej na czarno niż na biało, bo ponoć u Was też już jest ciepło. :heja
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
zoja444
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 19 mar 2010, o 20:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję za miłe powitanie na forum. Jakoś pomalutku bedę się wgryzała w tajniki forum aha- jestem z Dolnego Śląska. Mam prośbę- jeżeli nie sprwi to zbytniego kłopotu. Jak się wgrywa taki odnośnik do swojej działki? Jest jakiś specjalny link? jeżeli mogłabyś mi coś podpowiedzieć to była bym wdzięczna. Pozdrawiam/Zosia :lol:
grapesz
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 4 mar 2010, o 16:36

Post »

Przestaje mi się tu podobać. Co z tego, że ja piszę kilka słów na forum kaszubskie pogaduchy, czy do innych i jestem pomijana, jakby mnie tu nie było. Nie będę już sie wtrącała w wasze rozmowy. Na początku było miło, potem były pouczenia, a w chwili obecnej ? Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Grażyna
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Krysiu-Ignis - Myślę, że przez cały tydzień trochę tego śniegu ubyło.
Jadziu52 - ;:112
Ewuniu - mam nadzieję że i u Ciebie śnieg znika. Z tym zawiasem to jest taki kłopot - że on odpadł od słupka a nie od furtki ( dokonałam nieprecyzyjnego opisu :oops: ) a słupek głęboko wkopany zabetonowany i jeszcze brama na nim wisi z drugiej strony ;:110. Trzeba będzie spawarkę przytaszczyć na działkę i jeszcze spawacza na dokładkę :;230
Bałwan to całkowicie autorskie dzieło mojego syna - tylko doniczka z odzysku :;230
Wisienko - prognoza się sprawdziła i od czwartku jest całkiem ciepło! mam nadzieję że jak pojedziemy następnym razem - to już śniegu nie będzie.
Agape - ten śnieg to niestety na pewno zimowy. Był dość mocno zmrożony od góry - tak, że pode mną wcale się nie zapadał.
Ale teraz jest na prawdę ciepło i pada taki drobniutki ciepły deszczyk może go rozpuści.......
Oranio - fakt - biało jeszcze w Waszym wąwozie, ale nad Oranię zawita wiosna wiosna, głęboko w to wierzę.
Mario Tereso - witaj pierwszy raz na mojej działce! Z tego co piszesz to naprawdę mamy podobne warunki glebowe na naszych działkach :lol: Ja też cały czas wzbogacam - czym tylko mogę glebę chociaż na rabatkach kwiatowych. Kompost, gnojówki roślinne, gnojówka z obornika no i niestety nawozy mineralne również. Bez tego i bez podlewania - moje roślinki wyglądałyby jak miniaturki.
Coccinello-Biedroneczko - a ja sobie dzisiaj o Tobie myślałam. Byłam zrobić porządki na cmentarzu i widziałam pierwszą w tym roku biedronkę i tak mi się z tobą skojarzyło. Ja niedawno byłam u Ciebie - ale nie zostawiłam śladu....
Pszczółko-Wiesiu - obyś miała rację. Niczego bardziej nie pragnę. Widziałam dzisiaj Twoje żonkile - ach jakie piękne.....
Zojko444 - też po raz pierwszy na moich małych włościach!Witaj kochana :wit. Nie pomogę Ci niestety - ja robiłam wszystko pod dyktando Moderatora. Napisz na PW do któregoś z Moderków - a pomogą Ci tak jak mnie ;:108
Grażynko - Grapesz - przykro mi że masz takie odczucia. Jeśli coś takiego się wydarzyło - to zapewne przypadek a nie czyjaś zła wola. Nie wyobrażam sobie, aby na TYM forum ktoś specjalnie zrobił Ci przykrość.
Awatar użytkownika
zoja444
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 19 mar 2010, o 20:17

Post »

Dzięki za miłe powitanie i za chęci, ale już sobie poradziłam- oczywiście przy pomocy miłego Pana z forum, który był uprzejmy wkleić mi potrzebny link. Takim całkiem ciołkiem nie jestem ha,ha,ha. :D
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Cieszę się Zojko, że Ci się udało! Nigdy w życiu nie śmiałabym tak brzydko pomyśleć o Tobie ;:3
grapesz
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 4 mar 2010, o 16:36

Post »

No cóż takie mam niestety odzcucia. Staram się wypowiadać na tematy, które mnie zainteresują, lecz widzę odpowiedzi do innych. Lub po prostu mój temat zostaje pominięty i np. dwie osoby rozmawiają ze sobą , pomijając moje wypowiedzi. Inaczej było z Igorem, on chociaż opowiada wszystkim i stara się rozmawiać ze wszystkimi. Jeżeli regulamin mówi by nie wypowiadać sie o komś źle, to jak sądzę powinno również nie ignorować innych. Sorki, być może wiosna czyni mnie nadwrażliwą i to jest moje usprawiedliwienie. :oops: Zauważyła , że mama już 100 pkt. i chciałabym powiekszać je, ale tak samotnie to się nie da. Pozdrawiam Grażyna.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Marysiu, ;:196
śnieg powoli topnieje i odsłania ogród. ;:3

No cóż, straty muszą być po tak surowej zimie.

Dzisiaj z oczka wyłowiłam niestety kilka ryb, ;:110
ale też na pociechę dojrzałam jednego kolorowego żywego karasia. :wink:

Lód na oczku jeszcze całkiem nie stopniał.
Mam nadzieję, że jeszcze jakieś rybki mi ocalały i jak się tylko ociepli ,
to wezmą się za nadrabianie strat i znowu będę miała spory przychówek. ;:114

Trawa w opłakanym stanie i właściwie jeszcze stoi w wodzie - grzęzawisko.

Ale wychodzą już cebulowe zaczynają kwitnąć ciemierniki, oczar i kalina. ;:65

Różom pomarzły pędy i naprawdę musiałam się powstrzymywać przed cięciem - jeszcze nie teraz. ;:14

Ale cieszę się wiosną, ciepłem jeszcze nieśmiałym.

I przyznaję bez bicia, że buszuję na allegro w poszukiwaniu ciekawych roślinek. ;:101
Zamówiłam kilka piwonii i lilii martagon.

I czekam. Na róże też. ;:65 Tylko jeszcze nie wiem, gdzie je posadzę ;:154
I korci mnie jeszcze powojnik jeden, no może dwa... ;:14 :;230
:wit
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Bałwan wiosną? Piękne zdjęcie.Zostawiam swój ślad,żebym mogła podziwiać twoje poczynania, pozdrawiam.
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Krysiu nie za dużo tego walenia po głowie :wit
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold